Pavel Bárta
25. března 2011 • 09:40

Radek Duda? Je to taky jenom člověk

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevyzpytatelný potížista Radek Duda týmu Chomutova ve finále první ligy zatím moc nepomohl. Ve druhém zápase se nechal dvakrát hloupě vyloučit a dvakrát to skončilo gólem. I kvůli němu vede v sérii Ústí nad Labem 2:0.



Trenér Milan Kašpárek neměl pro Dudovy fauly zprvu pochopení, ale před dnešním duelem (17.30) na chomutovském ledě už mluví smířlivěji. „Musíme se ukáznit jako tým,“ říká.

Souboj o právo účasti v extraligové baráži zatím probíhá podle stejného scénáře jako před rokem. Ústí zvládlo oba domácí zápasy a do Chomutova, kde se hraje dnes a zítra (17.30), jede s cílem vyhrát aspoň jeden zápas. Soupeř zase touží po vyrovnání, jako se mu to povedlo vloni, kdy nakonec sérii dotáhl k sedmému zápasu a tam ji urval ve svůj prospěch.

„Hráči tyhle situace zažili mockrát. Z ničeho se neklepeme, ale v klidu taky určitě nejsme. To bychom nebyli ani kdybychom sami vedli 2:0,“ tvrdí chomutovský trenér Kašpárek, jenž vedl s hráči pohovory, zvlášť kvůli jejich nekázni. Radek Duda ve druhém zápase nejprve přihrál na vyrovnávací gól na 1:1, ovšem jeho zbytečné tresty pomohly Ústí ke dvěma gólům.

„Probírali jsme to, ale jednotlivce bych nevypichoval. Jako tým se musíme ukáznit. Dopouštěli jsme se zbytečných faulů, ale týká se to i herní disciplíny a dodržování systému,“ upozorňuje kouč.

Do třetího duelu počítá i s Dudou, který předchozí zápas nedohrál, což překvapilo i soupeře. „Považuju ho za nejnebezpečnějšího hráče Chomutova. Na druhou stranu podlehl trochu emocím a udělal dva zbytečné fauly, které tým poškodily. Ale už v Plzni předvedl, že dovede otočit zápasy, kdy prohrává,“ míní ústecký manažer Robert Kysela.

Během extraligového angažmá v Plzni dokázali někdy těžko zvladatelného Dudu ukočírovat. V Chomutově však opět zlobí. „Já ty věci připisuju přemíře snahy,“ opakuje kouč Kašpárek.

„V Plzni měl jinou pozici, než u nás. Martin Straka byl tím, na kterém všechno leželo, na Dudu nebyla upřena taková pozornost. Teď se naopak všichni soustředí právě na něj. Každý je svým způsobem emotivní a přemíra snahy dovede člověka dohnat i k takovým blbostem, jaké se staly během hry. Je to jenom člověk,“ tvrdí kouč Chomutova.

Objevily se dokonce spekulace, že Dudovy úlety v nejméně vhodnou dobu nepramení jen z emocí a nedisciplinovanosti. Údajně už má v Plzni připravenou smlouvu, kam by však mohl zamířit jen v případě, že se Chomutov do extraligy neprotlačí... Sám hráč se včera zapíral, na svém telefonním čísle se představoval pod jiným příjmením. Ani rivalové v Ústí však spekulacím nevěří.

„Jsou to takové ty zákulisní řeči. Duda je dostatečný profík, aby věděl, že takové věci by se jednou stejně obrátily proti němu. Sám ukáže, že to myslí vážně,“ varuje Robert Kysela. Dnes půjde Duda s Chomutovem proti Ústí znovu do akce. Má novou možnost napravit si reputaci.

PROGRAM FINÁLE: Dnes v Chomutově (17.30), zítra v Chomutově (17.30), případně v úterý 29. března v Ústí, čtvrtek 31. března v Chomutově, sobota 2. dubna v Ústí.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud