11. října 2016 • 13:44

Ze Slavie odchází první hráči. Mikulík a Tuominen jdou do Varů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty extraligových Karlových Varů posílí obránce Martin Rýgl, jenž v polovině října skončil v Pardubicích, a útočníci Milan Mikulík s Henrim Tuominenem, kteří jako první opouštějí ekonomickými problémy zmítanou prvoligovou Slavii. Energie, která je aktuálně posledním týmem nejvyšší soutěže, příchod tří hráčů oznámila na svém webu.



Třicetiletý Rýgl se do Karlových Varů vrací po dvou letech. "S Martinem Rýglem jsme byli v době, kdy u nás působil, spokojeni. Jedná se o důrazného defenzivního obránce s dostatečnými zkušenostmi, který by nám měl pomoci," uvedl sportovní manažer Jaromír Kverka na adresu beka, který v extralize odehrál přes 400 zápasů.

Zvýšit ofenzivní sílu týmu by měli Mikulík a Fin Tuominen. Jsou prvními hráči, kteří opustili Slavii po pátečním oznámení člena představenstva klubu Vladimíra Pittera, že klub už nebude usilovat o postup mezi elitu a řadu hokejistů uvolní.

"Využili jsme možnosti, která se naskytla na základě rozhodnutí Slavie Praha uvolnit v rámci úspor některé hráče. Oba útočníky dobře znám. Ve Slavii předváděli velmi dobré výkony a patřili k tahounům A týmu. Rozhodli jsme se využít jejich zkušeností a posílit naše hodně mladé mužstvo," uvedl Kverka.

Zatímco pětatřicetiletý Mikulík již extraligu hrál za Znojmo, Vítkovice, České Budějovice, Kladno, Spartu nebo Mladou Boleslav, Tuominen v nejvyšší české soutěži nikdy nenastoupil. Pětadvacetiletý útočník přišel do Slavie v průběhu minulé sezony z druhé finské ligy.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud