7. dubna 2022 • 20:00

Jihlava - Vsetín 3:4. Venkrbec trefil výhru. Dukla marně dotahovala

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Vsetína vyhráli třetí zápas finále play off první Chance ligy 4:3 nad Jihlavou a v sérii o postup do baráže o extraligu vedou 2:1 na zápasy. Valaši na hřišti Dukly vedli už na začátku 6. minuty o dva góly, mužstvu z Vysočiny se ale povedlo duel několikrát zdramatizovat. O vítěznou trefu se ve druhé třetině postaral útočník Matouš Venkrbec. Čtvrtý duel je na programu v pátek od 17:30.



Do první šance se dostal v úvodu domácí Čachotský, který se po zranění vrátil do sestavy Dukly stejně jako Tomáš Harkabus a Cachnín, ale jeho dorážku zblokoval Venkrbec. Přesně po čtyřech minutách hry se dostali do vedení naopak hosté; z pravého kruhu skóroval Zeman. Už za 61 sekund zvýšil náskok Valachů střelou z otočky z pozice mezi kruhy Jonák.

Vsetín se pak ubránil při vyloučení Hořanského, ale v 18. minutě už Dukla snížila. Zadražil našel zpoza branky bekhendem Helta, který překonal Gábu. O 48 sekund později fauloval Kowalczyk u mantinelu Hryciowa a pro oba zápas skončil. Otřesený obránce Valachů odešel do kabiny a domácí bek dostal trest na pět minut a do konce utkání.

Po Jonákově faulu ještě v první třetině přerušil dlouhou přesilovku hostů Jonákův faul a při hře čtyř proti čtyřem mohl vyrovnat Helt. Ale ve 23. minutě v pokračující výhodě vrátil hostům tečí Březinovy střely dvoubrankový náskok Venkrbec. Za 104 sekund Jihlava opět snížila. Čachotský přihrál za levý kruh kapitánovi Skořepovi, jenž zamířil přesně. V 35. minutě se však dostal po Jonákově střele k dorážce Venkrbec a upravil na 4:2.

Jihlava se marně snažila odpovědět. Jetě ve druhé třetině se neprosadila při Jerofejevsově trestu a ve třetí třetině nevyužila přesilovky při trestech Vlacha a Zemana. Dočkala se až příliš pozdě, protože Čachotský se prosadil z dorážky až vteřinu před koncem.

Góly

Domácí: 17:34. Helt, 24:27. Skořepa, 59:59. Čachotský

Hosté: 04:00. A. Zeman, 05:01. Jonák, 22:43. Venkrbec, 34:41. Venkrbec

Sestavy

Domácí: Žukov (A. Wolf) – Bilčík, L. Mareš, Kowalczyk, Eliáš, Kachyňa, Dundáček, Chvátal – Čachotský (A), Skořepa (C), T. Havránek – T. Harkabus (A), M. Zadražil, Helt – F. Seman, Menšík, Vítězslav Brož – Cachnín, M. Juda, P. Čermák.

Hosté: Gába (D. Sachr) – Smetana, Ondračka, J. Říha, Jerofejevs, Hryciow, Štach (A), J. Jenáček – Jonák (C), Venkrbec, Rob – R. Půček, Kucharczyk (A), Klímek – Berger, R. Vlach, A. Zeman – Hořanský, D. Březina, Vítek.

Rozhodčí

Zubzanda, Pilný – Štofa, Beneš

Stadion

CZ LOKO Aréna, Jihlava

HC Dukla Jihlava Vše o klubu ZDE

VHK Vsetín Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud