12. dubna 2012 • 04:29

Z 0:3 na 4:3! Výhru Flyers zařídil Voráček, Jágr má asistenci

Autor: iSport.cz, jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Skvělou podívanou nabídl úvodní zápas prvního kola play off zámořské NHL mezi Pittsburghem a Philadelphií. Domácí vedli po první třetině už 3:0, hosté ale fantastickým obratem utkání otočili. Vítěznou trefu zařídil v prodloužení český útočník Jakub Voráček, Jaromír Jágr asistoval u vyrovnávací branky na 3:3.



Pittsburgh na ledě domácí arény Consol Energy Center začal zostra. Brankami Crosbyho, Kennedyho a Dupuise šli Penguins do trháku, po první třetině vedli 3:0.

Pittsburgh i s českým obráncem Zbyňkem Michálkem v sestavě úvodu utkání jasně dominovali, byli lepším týmem. V první třetině se před gólmana Fleuryho dostal dvakrát pouze Jaromír Jágr, který ve slibných situacích nedokázal lépe zakončit.

Postupem doby se karta hry obracela. Pittsburgh upustil od agresivního stylu, kterým v první dvacetiminutovce Flyers drtil. Na 1:3 snížil ve druhé třetině Daniel Briere, jehož trefě pravděpodobně předcházela ofsajdová situace.

"Byl jasný, ale co s tím teď naděláme..." řekl útočník Penguins Craig Adams.

Philadelphie nečekaný obrat dokončila v závěrečné fázi. Deset minut před koncem snížil opět Briere, o vyrovnání se postaral mladík Schenn. Akci vedoucí ke srovnání založil Jaromír Jágr, jenž si připsal bod za druhou asistenci. Dramatický duel díky tomu vyvrcholil prodloužením.

V něm se hrdinou utkání stal jiný Čech. Jakub Voráček ve třetí minutě nastavení doklepl puk za záda Fleuryho a rozhodl o nečekané výhře Flyers. Philadelphie díky gólu 22letého forvarda vede v sérii dvou nesmiřitelných rivalů 1:0.

"Abych byl upřímný, pořádně si neuvědomuji, co se stalo," reagoval Voráček na dotaz, zda to byla jeho nejdůležitější branka v kariéře.

Dvaadvacetiletý útočník hrál dosud jedinou sérii play off, před třemi lety ještě s Columbusem vypadl po čtyřech zápasech a neskóroval. "Byl to šťastný odraz puku, jen jsem to bekhendem uklidil do prázdné branky," řekl český hráč.

Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 3:4 po prodl. (3:0, 0:1, 0:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Crosby (Dupuis, Letang), 8. Kennedy (Staal, Letang), 20. Dupuis (Sullivan, Crosby) - 27. Briere (Schenn), 50. Briere (Schenn), 53. Schenn (Hartnell, Jágr), 63. Voracek
Pittsburgh Penguins: Fleury - Orpik, Michálek, Martin, Letang, Lovejoy, Engelland - Kunitz, Malkin, Neal - Sullivan, Crosby, Dupuis - Cooke, Staal, Kennedy - Asham, Vitale, Adams
Philadelphia Flyers: Bryzgalov - Coburn, Grossmann, Carle, Timonen, Bourdon, Lilja - Hartnell, Giroux, Jágr - Schenn, Briere Simmonds - Wellwood, Read, Voráček - Talbot, Couturier, Rinaldo
Rozhodčí: Leggo, Watson
Hráči Flyers oslavují střelce vítězné trefy Jakuba Voráčka.
Hráči Flyers oslavují střelce vítězné trefy Jakuba Voráčka.
Vstoupit do diskuse
3
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud