29. prosince 2021 • 09:20

Marchand se ostře pustil do NHL: Nechte o olympiádě rozhodnout hráče

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Brad Marchand z Bostonu zkritizoval vedení NHL, že kvůli koronaviru zrušilo účast hokejistů zámořské ligy na olympiádě v Pekingu. Podle něj by o tom měli rozhodovat sami hráči.



NHL odřeknutí účasti zdůvodnilo rychle se šířící variantou koronaviru omikron a skutečností, že kvůli tomu bylo odloženo již osmdesát zápasů kanadsko-americké soutěže.

Současně liga oznámila, že znovu zavedla tzv. taxi squads. Tyto soupisky tvoří hráči z nižších soutěží, kteří trénují a cestují s týmem a jsou trenérům okamžitě k dispozici, pokud některý ze stálých hráčů vypadne kvůli covidu.

A právě to se Marchandovi nelíbí. „Ohýbají pravidla, aby nepřišli o zápasy a o peníze. Přitom podle dohody všechno zaplatí hráči do doby, než majitelé klubu vydělají zpět všechno, co kvůli pandemii ztratili,“ napsal na twitteru.

„Ale aby zavedli taxi squads pro olympiádu, dodrželi dohodu s hráči a umožnili jim hrát na olympiádě, tak to už ne,“ dodal Marchand, který mohl v Pekingu reprezentovat Kanadu pod pěti kruhy poprvé.

„A pokud někdo bude říkat, že bychom při účasti na hrách neměli brát plat, tak klidně, žádný problém. Ale ať o tom nechají rozhodnout samotné hráče,“ prohlásil jeden z klíčových spoluhráčů Davida Pastrňáka.

ONLINE PŘENOS - Koronavirus ve sportu
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Česko Česko Fotbal Fotbal Hokej Hokej Novak Djokovič Novak Djokovič Svět Svět
Obnovit
Zprávy ze dne 31. 12. 2021
18:03
31. 12. 2021
Hokej

Jeden z hráčů týmu českých hokejových juniorů, který měl pozitivní výsledek úterního testu na koronavirus, musí zůstat až do 6. ledna na hotelovém pokoji v Edmontonu. Stejně jako na všechny ostatní účastníky předčasně zrušeného mistrovství světa s pozitivním nálezem se na něho vztahuje povinná desetidenní izolace. „Platí, že jeden hráč českého výběru, který měl pozitivní test, musí zůstat na hotelovém pokoji v Edmontonu,“ potvrdil tiskový mluvčí juniorského týmu Ondřej Kalát. „Máme od něj zároveň informaci, že se cítí dobře,“ ujistil Kalát.

Zprávy ze dne 31. 12. 2021
14:52
31. 12. 2021
Fotbal

Víkendový program 21. kola anglické fotbalové ligy přišel o další zápas, v neděli se nebude hrát duel Southampton - Newcastle. Na vině je personální nouze v týmu hostů, kvůli případům koronaviru a také zraněním nebude mít Newcastle pro utkání k dispozici minimální přípustný počet 13 hráčů plus brankáře. Vedení Premier League na žádost klubu zápas odložilo.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud