14. května 2009 • 07:17

Sérii hvězd vyhrál Crosbyho Pittsburgh

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skončila možná nejsledovanější série Stanley Cupu všech dob. Alexander Ovečkin vs. Sidney Crosby. Washington vs. Pittsburgh. 3:4. Sedmé utkání semifinálové bitvy Východní konference opanovali Penguins v poměru 6:2 a postupují.



Stačilo osm sekund, aby šest zápasů zmizelo v historii. Nicotný časový úsek určil vítěze. Jak?

12:36 - Crosby si zpracovává bruslí odražený kotouč a zametá ho za záda bezmocného Varlamova. Využitá přesilovka, Pittsburgh vede 1:0.

12:44 - Craig Adams, člen čtvrté formace, se vrhá hned po vhazování do útoku a gólman Varlamov je i na jeho střelu krátký 2:0.

Ruský brankář poté chytá tutovku Šatanovi, ale pohromu, která se řítí na jeho mužstvo, nezastaví.

V čase 22:13 za stavu 0:4 střídá. Ze scény odchází jeden z velkých hrdinů Capitals. O necelých čtyřicet minut hry ho následují ostatní hvězdy hrdého týmu. Ovečkin, Bäckström, Sjomin, Green...

Všichni podávají ruce vítězům. Crosbymu, Gončarovi, fantasticky chytajícímu Fleurymu, Malkinovi a dalším.

„Byla to kouzelná série. Skvělá pro celou NHL, pro celý hokej. Nevím, jestli jsem někdy viděl v sedmi zápasech tolik obratů a zvratů. Nikdy na to nezapomenu," vykládal v euforii Bill Guerin, forvard Pittsburghu.

Jedním z nejdůležitějších momentů sedmého klání byl zásah strážce brankoviště Penguins. Marc-Andre Fleury na začátku první třetiny zneškodnil Ovečkinův samostatný únik a nepustil Washington do vedení. Ani na chvíli.

„Marc předvedl fantastický výkon. Strašně moc nás podržel," chválil svého spoluhráče i Crosby. Nemusel mu vytknout ani chybu při rozehrávce, kterou daroval Ovečkinovi laciný gól. Znamenal jen snížení na 1:5.

S Washingtonem v play off končí další z Čechů. Útočník Tomáš Fleischmann. „Za stavu 0:4 jsem si chtěl hodit přes hlavu ručník a odejít. Byli jsme absolutně v šoku," smutnil produktivní útočník.

Pittsburgh se může chystat na finále Východní konference. Narazí v něm na vítěze z dvojice Boston - Carolina.

VIDEO: Nejlepší momenty utkání

Washington - Pittsburgh 2:6 (0:2, 1:3, 1:1), konečný stav série: 3:4.
Branky: 39. Ovečkin, 47. Laich (FLEISCHMANN) - 13. a 43. Crosby, 13. Adams, 21. Guerin, 23. Letang, 32. J. Staal. Vyloučení: 4:0. Využití: 0:2. Střely na branku: 21:30. Diváci: 18 277 (Verizon Center). Hvězdy utkání: 1. Crosby, 2. Fedotěnko, 3. Fleury (všichni Pit.).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud