12. dubna 2016 • 10:36

Eliáše mrzí, jak o něm mluvil Vůjtek: Odprezentoval to hloupě

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pondělí otevřel české internetové stránky a záhy se dozvěděl, jak na tom ohledně mistrovství světa je. Patrik Eliáš si přečetl, že o něm Vladimír Vůjtek prakticky nepřemýšlel a jeho nominaci zavrhnul kvůli chabému počtu odehraných utkání. „Na vteřinu jsem o něm zauvažoval, ale jen na vteřinu. Přece jen je to hráč, který je zkušený, ale v letošním (kalendářním) roce odehrál jen tři zápasy, což je za čtyři měsíce k nominaci na mistrovství světa málo,“ prohlásil kouč.



Eliáše tím lehce rozhodil. Kvůli zraněnému kolenu Patrik Eliáš, jenž ve středu oslaví čtyřicetiny, absolvoval z celého ročníku NHL pouhých 16 utkání. Na druhou stranu, jakmile se ke konci sezony vykurýroval, vedl si výborně. V posledním duelu ročníku proti Torontu zaznamenal gól, dvě nahrávky, čtyři plusové body a byl vyhlášen první hvězdou duelu, sklízel ovace. V době, kdy reprezentace dostává jednu omluvenku za druhou, se téma nominace Patrika Eliáše opět vrátilo do hry.

Ne nadlouho. „Jsem vděčný, že o mně pan Vůjtek přemýšlel aspoň tu vteřinu. Po těch letech v hokeji. To byla hezká reakce. A tohle je má odpověď,“ reagoval Patrik Eliáš v ironickém tónu v rozhovoru pro deník Sport.

Není těžké odhadnout, že se trenérova slova hráče s 1240 starty v NHL a držiteli pěkné řádky klubových rekordů Devils dotkla. „Chápu jeho odpověď, vím dobře, jak to myslel, ale očekával bych kultivovanější reakci. Ať o hráčích trenér nepřemýšlí třeba ani tu vteřinu, jen ta reakce pro veřejnost by měla mít trochu jiný charakter. Nevím, jestli to byl přímo jeho (Vůjtkův) názor, ale odprezentoval to hloupě,“ mrzí Eliáše.

Vše o MS v hokeji 2016 najdete ve speciální příloze ZDE »

Jak později doplnil, sám nad účastí v Moskvě prakticky neuvažoval, proti srsti mu je pouze zmíněné Vůjtkovo vysvětlení. „Zda bych na šampionát jel? Popravdě, dlouho mě to vůbec nenapadlo, nepřemýšlel jsem nad tím. Když se ptáte, říkám, že spíš ne. Musíte být k sobě upřímný a poznat, kdy je ten správný čas. Cpát se někam jen proto, že chcete, to není správné. Ať jedou mladší kluci z Evropy, kteří si nominaci zaslouží, oblíkají náš dres celou sezonu. Ti si mistrovství zaslouží.

Eliáše dodnes trápí, že o něj nebyl zájem loni u Vladimíra Růžičky. „Hlavně mě mrzí loňský rok, kdy jsem neměl šanci jet na domácí mistrovství světa. Letos to beru tak, jak to je. Jsou kluci, kteří hrají celou sezonu a výkonnostně patří do týmu.“

Rozhovor s Patrikem Eliášem o jeho budoucnosti čtěte ve středečním deníku Sport

Poslední zápas sezony patřil Patriku Eliášovi, připsal si v něm gól a nahrávku
Poslední zápas sezony patřil Patriku Eliášovi, připsal si v něm gól a nahrávku

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud