7. listopadu 2015 • 18:00

Reparát nevyšel. Češi prohráli na Karjale s domácím Finskem 1:2

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva dny po kruté porážce od Švédů nastoupil český národní tým na turnaji Euro Hockey Tour Karjala ke svému druhému zápasu. S finským výběrem prohráli svěřenci Vladimíra Vůjtka 1:2, jediný gól zaznamenal útočník Färjestadu Milan Gulaš. 



MATCH OVERVIEW LEGACY
7. 11. • 16:00
Česká republika
Česká republika
1:2
ONLINE
7. listopadu
16:00
Finsko
Finsko
Góly

Domácí: 29:58. Gulaš

Hosté: 36:16. Huhtala, 41:20. Kuusela

Sestavy

Domácí: Furch (Jakub Kovář) – Kundrátek, Kempný, Jeřábek, Šimek, Kolář "A", Doudera, Stříteský, Voráček – Řepík, Sobotka "C", Zohorna – Gulaš, Jan Kovář "A", Kubalík – Radil, Filippi, Buchtele – Olesz, Horák, Hruška.

Hosté: Säteri (Metsola) – Laakso, Salmela, Hietanen, Lapiestö "A", Ohtamaa, Kukkonen "C", Elorinne, Kivistö – Hartikainen, Koskiranta, Jormakka – Osala, Kontiola "A", Kiiskinen – Kuusela, Sallinen, Huhtala – Pyörälä, Lajunen, Pesonen – Koivisto.

Rozhodčí

Linde, Sjöqvist – Pesonen, Saha

Stadion

Hartwall Arena, Helsinky

V závěrečném duelu čeká český tým v neděli od 12:00 SEČ souboj s Ruskem.

Čeští hokejisté po nepodařeném vstupu do zápasu se Švédy v Örnsköldsviku (2:6) začali proti Finsku pozorně z obrany a vyvarovali se faulům. Šance v úvodním dějství na obou stranách chyběly a gólmani museli řešit jen střelecké pokusy.

Debutant Furch ukázal svůj reflex především v páté minutě, kdy vytěsnil lapačkou Huhtalův pokus mířící do levého horního růžku branky. Säteri měl štěstí v osmé minutě, kdy Gulaš obkroužil obranné pásmo Finska, prosadil se do střelecké pozice na levý kruh a trefil tyč. Furcha pak dvakrát otestoval Osala, na druhé straně pálili beci Doudera a Kempný.

Kolize Dominika Furcha v zápase s Finskem, při které ztratil hokejku
Kolize Dominika Furcha v zápase s Finskem, při které ztratil hokejku

V úvodu druhé části zamířil těsně nad Säteriho branku Kubalík. Furch musel krýt pokus Lajunena a před polovinou utkání odolal i při tlaku Suomi, při kterém vyřešil i nebezpečný závar. Z první branky se radovali v 30. minutě Češi. Šimkův pokus gólman Podolsku vyrazil a Gulaš puk ležící u jeho levého betonu doklepl. Po střeleckém půstu v 28 zápasech v národním týmu se útočník Färjestadu trefil podruhé za sebou.

Dobrou střeleckou pozici měl vzápětí Filippi, který z mezikruží minul branku. Ve 34. minutě šel jako první v utkání pykat na trestnou lavici Doudera, ale Furch při tlaku domácích odolal. Pomohla mu i tyč po Kontiolově střele. Necelou minutu po skončení oslabení se ale Finové dočkali vyrovnání, když Kontiola projel do útočného pásma a z mezikruží zamířil přesně do levého horního rohu Furchovy branky.

Finům vyšel i vstup do závěrečného dějství a po 80 vteřinách otočili stav, když využili okénka v české defenzivě. Huhtala zpoza branky přihrál volnému Kuuselovi, který zblízka propálil Furcha.

Domácí měli další možnost v 46. minutě. Furch vyjel proti Pesonenovi až na levý kruh a při zákroku ztratil hokejku. Kukkonenův pokus zblokovala obrana a po následné kombinaci českému gólmanovi stále s prázdnýma rukama pomohla po Pesonenově zakončení pravá tyč.

O vyrovnání se Češi snažili marně. Nejdříve vytvořili před Säterim dva závary, pak neuspěli ani v jediné přesilovce po Huhtalově faulu. V 59. minutě byl nejblíže ke smazání ztráty Gulaš, který zakončil do levé tyče.

Hokejový turnaj Karjala v Helsinkách, součást Euro Hockey Tour:
Finsko - ČR 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 37. Huhtala (Pesonen, Elorinne), 42. Kuusela (Huhtala, Lepistö) - 30. Gulaš (Šimek). Rozhodčí: Linde, Sjöqvist (oba Švéd.) - J. Pesonen, Saha (oba Fin.). Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 9879.
Finsko: Säteri - Laakso, Salmela, Hietanen, Lepistö, Ohtamaa, Kukkonen, Elorinne, Kivistö - Hartikainen, Koskiranta, Jormakka - Osala, Kontiola, Kiiskinen - Kuusela, Sallinen, Huhtala - Pyörälä, Lajunen, H. Pesonen. Trenéři: Kari Jalonen a Jukka Rautakorpi.

ČR: Furch - Kundrátek, Kempný, Jeřábek, Šimek, Kolář II, M. Doudera, Stříteský, T. Voráček - Řepík, Sobotka, T. Zohorna - Gulaš, Jan Kovář, D. Kubalík - Radil, Filippi, Buchtele - Olesz, Horák, J. Hruška. Trenéři: Vladimír Vůjtek starší, Josef Jandač, Jiří Kalous a Jaroslav Špaček.

Tabulka turnaje Karjala a Euro Hockey Tour:

1. Finsko 2 2 0 0 0 4:2 6
2. Rusko 2 1 0 0 1 7:5 3
3. Švédsko 2 1 0 0 1 9:8 3
4. ČR 2 0 0 0 2 3:8 0

Kolize Dominika Furcha v zápase s Finskem, při které ztratil hokejku
Kolize Dominika Furcha v zápase s Finskem, při které ztratil hokejku

Pozor, letí míč. Hokejisté hráli před Finskem fotbálek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud