Zdeněk Janda
6. února 2020 • 12:25

Proti Švédům s Willem, Flek se dočká konečně premiéry: Moc se těším!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE STOCKHOLMU | Když z tréninku odešel jako první, a jeho parťák ještě chytal další minuty, bylo jasno. Do akce v roli brankářské jedničky ve večerním utkání se Švédy (od 19 hodin) naskočí Roman Will. „Pak by se to mělo otočit,“ řekl k tomu Zdeněk Orct, jenž má v reprezentaci brankáře na starost. Premiéru v národním týmu si odbude 27letý karlovarský útočník Jakub Flek. Konečně se dočká…



Jak Roman Will, tak Dominik Furch mají skvělou aktuální formu, oba působí ve švédské lize. Takže se jen čekalo, na koho padne volba, že vyrukuje na domácí tým. Je to Will.

„Možná je výhoda, že oba znají švédské hráče, i když i oni mají spoustu hokejistů z KHL,“ popisuje Orct, někdejší reprezentační brankář, jenž si vybavuje, že se mu v obřím Globenu nechytalo moc dobře. „Tak doufám, že kluci to budou mít jiné,“ pousmál se Orct.

Will, opora z Rögle, se postupně vyšvihl v reprezentační stálici. „Povahově je podobný jako Pavel Francouz. Je pokorný, cílevědomý, jde si pomalu za svým cílem. Řekl bych, že tohle je jeho devíza. Hrozně příjemně vystupuje,“ popisuje trenér gólmanů.

Do čtvrtečního utkání proti Švédsku nastoupí v brance národního týmu Roman Will
Do čtvrtečního utkání proti Švédsku nastoupí v brance národního týmu Roman Will

Speciální zápas čeká útočníka Jakuba Fleka, stálici karlovarského hokeje. V klubu podává stabilně výborné výkony, ale do národního týmu ještě nenakoukl. Kouč Miloš Říha už ho chtěl zařadit na dva předešlé turnaje, ale pokaždé to zhatilo zranění. Takže den D přichází až teď. Ve 27 letech.

„Strašně moc se těším, nechci si připouštět nervozitu, protože to není dobrý. Těším se, chci podat maximálně dobrý výkon,“ popisuje hbitý útočník. Snažili se ho podpořit zkušení spoluhráči, kteří mu dávali rady: Hraj tu svoji hru!

„Zaťa ( Zaťovič ) s Kovárnou ( Kovářem ) mi říkali, ať nejsem nervózní a hlavně ať se nebojím něco udělat. Ať hraju, na co jsem zvyklý v klubu, využiju svých schopností, hlavně v bruslení. Což by mělo hlavně tady na velkém hřišti platit,“ tvrdí Flek, na kterého obří hala Globen zapůsobila.

„Je to hrozně obrovský, na to nejsem zvyklý, ještě k tomu ty červené sedačky opravdu bijou do očí. Některé reklamy jsou hodně tmavé, puk se ztrácí. Ale v pohodě. Hlavně věřím, že uspějeme,“ zdůrazňuje Flek, jediný zástupce Karlových Varů v nominaci.

Takže si uvědomuje: „Je to i reprezentace karlovarského hokeje, jak se tady předvedu.“ Jedno ví jistě. Rodina usedne k televizi a bude fandit. Dočkal se i přesto, že kvůli zranění musel předešlé dvě pozvánky odmítnout. „Jsem hrozně šťastný, že jsem důvěru dostal i potřetí. Moc si to užívám,“ tvrdí Flek.

Zápas se Švédy začíná v 19 hodin.

Jak by měli Češi nastoupit: Will - Jeřábek, Šulák, Krejčík, Mozík, Moravčík, Košťálek, D. Musil, Němeček - Řepík, Jan Kovář, Zaťovič - Lenc, Horák, M. Stránský - H. Zohorna, T. Zohorna, Hyka - D. Šťastný, R. Zohorna, Flek.

Góly

Domácí: 09:03. Šťastný

Hosté: 31:34. Händemark, 55:10. Bromé

Sestavy

Domácí: Will (Furch) – Jeřábek (A), Šulák, J. Krejčík, Mozík, Moravčík, Košťálek, D. Musil, Němeček – Zaťovič, Jan Kovář (C), Řepík – Lenc, Horák, M. Stránský – Hyka, T. Zohorna (A), H. Zohorna – Šťastný, R. Zohorna, Flek – M. Kovařčík.

Hosté: Hellberg (Lars Johansson) – Sellgren, Bengtsson, Dahlbeck (A), Lundkvist, Tömmernes (A), Pudas – Everberg, Händemark, C. Klingberg (C) – Nilsson, O. Lindberg, Strömwall – Bristed, Rydahl, Zaar – Bromé, Linus Johansson, Sylvegard.

Rozhodčí

Kova, Brännare (oba FIN) – Nordlander, Nyqvist (oba SWE)

Stadion

Návštěva

9613 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud