Miroslav Horák
17. dubna 2024 • 22:35

Bodyguardi u šatny, nervy se šponují. Zadina mluvil a Moták koulel očima

Vstoupit do diskuse
51
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nervy se šponují, atmosféra při extraligovém finále začíná houstnout. A nejde zdaleka jen o to, že Oceláři hermeticky uzavřeli prostranství před svou kabinou v Pardubicích kvůli tomu, že se jim před dveřmi údajně producírovali cizí lidé. A tak na obou koncích chodby postavili bodyguardy. To je jen takový detail. Co detail není, je věc, která Třinec začíná dráždit a je přímo z ledu. A souvisí s plánovaným atakováním brankáře Ondřeje Kacetla hráči Dynama.



Dynamu bylo po úterní porážce vytýkáno, že jsou jeho hráči příliš hodní, málo dotěrní a důrazní. S tímhle na Oceláře? To těžko může stačit. A tak do toho šlápli, rozhodli se pro hru na samé hraně v souvislosti s otravováním Kacetla. Výsledek 6:3 hovoří o povedené práci.

Ač to kouč Zdeněk Moták neřekl naplno, oklikou pověděl, že se mu některé věci nezdají. A nejde jen o nynější sérii. S vysokou pravděpodobností je zřejmé, že cílí na arbitry. A tak na tiskové konferenci dostal otázku: Cítíte, že by ochrana sudích měla být výraznější vůči hře v brankovišti ze strany domácích?

Trenér po delším rozmýšlení odpověděl následovně: „Cítím spoustu věcí, které se táhnou už od čtvrtfinále. Nechci to rozebírat žádným způsobem. Ani zleva, ani zprava. Hráčům jsem řekl, že náš brankář je pro všechny naše hráče svatý obrázek.“

Následoval dotaz na Marka Zadinu, nakolik je spokojený s větším důrazem svých hráčů oproti úterku.

Šlo vidět, že jej tohle téma příliš nebaví. „Soupeř tam taky chodí do brankovišť. Když seš rozjetý, vystřelíš na bránu, sleduješ kotouč, tak zabrzdíš za bránou. Já bych v tom nic nehledal, nějaké podsouvání v tomhle… Tohle je hokej. Z naší strany i ze strany soupeře se chodí pro góly. Tam se to rozhoduje. Jak před naší bránou, tak před bránou soupeře.“

Během těchto vět vedle stojící Zdeněk Moták koulel očima. Nebylo překvapením, že obvyklý rituál, kdy si trenéři po tiskovce podávají ruce, tentokrát nebyl sehrán.

Faktem zůstává, že po úterní nedostatečné rutině Dynamo přidalo na agresi, což Oceláři museli čekat. Asi však nečekali, že sudí (z jejich pohledu) budou domácím výpady vůči brankáři tolik tolerovat. Jedna příhoda z ledu byla signifikantní. Na Ondřeje Kacetla mířil v nemalé rychlosti pardubický bel Libor Hájek. Co má v tu chvíli udělat gólman? Logicky se chránit. Kacetl se chránil, dal před sebe ruce, aby nepřišel k újmě. Dostal za to dvě minuty, byť Hájek také.

Hráči Dynama se často ocitali na hraně, prošlo jim to. Zlobili. Vyhráli. Je to jejich nová cesta. Reagovat musí šampioni.

„Musím vyslovit hlubokou poklonu svým hráčům, podali výborný, možná i vynikající výkon. Přesně jsme věděli, co se bude dít. Dokázali jsme na to najít odpověď, podle toho jsme i pracovali. Malou chybkou jsme o vedení přišli, nic se však neděje,“ prohlásil Zdeněk Moták.

Finálová pře pokračuje se v sobotu a v neděli ve Slezsku.

Góly

Domácí: 23:49. Pánik, 38:52. Radil, 46:15. Čerešňák, 54:20. Vondráček, 55:48. Vondráček, 57:42. Kaut

Hosté: 33:03. Cienciala, 48:50. Helewka, 49:34. L. Hudáček

Sestavy

Domácí: Will (Pavlát) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Hájek, M. Houdek – Pánik, Sedlák (C), Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Paulovič, A. Musil, Kaut – Mandát, Poulíček (A), Vondráček.

Hosté: Kacetl (Mazanec) – Smith, Marinčin, Nedomlel, Kundrátek, Šenkeřík, Mar. Adámek, Polášek – Voženílek, Helewka, Nestrašil (A) – Daňo, Cienciala, L. Hudáček – M. Roman, Vrána (C), Kurovský – Dravecký (A), Čacho, Hrehorčák.

Rozhodčí

Šír, Stano – Lederer, Hynek

Stadion

Enteria arena, Pardubice

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
51


Články odjinud