30. dubna 2024 • 12:35

Přestupy v extralize ONLINE: Konečný do Brna. Vítkovice berou Kanaďana

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 6. 3. 2023
13:07
6. 3. 2023
Kometa Brno

Kometě ve vyřazovacích bojích v extralize opět vypomůže útočník Zdeněk Okál. Za Brno už nastoupil v lednu a v únoru v pěti zápasech nejvyšší soutěže formou střídavého startu z Přerova. Klub nyní den po skončení základní části extraligy uvedl na svém webu, že dvaatřicetiletý útočník bude připraven zasáhnout do středečního startu předkola play off proti Mladé Boleslavi.

Zprávy ze dne 31. 1. 2023
21:27
31. 1. 2023
Kometa Brno

Brně dochází k redukci kádru. Vedení Komety posílá útočníka Jana Dufka do prvoligové Poruby na hostování do konce sezony. Někdejší útočník Mladé Boleslavi či Plzně si v brněnském dresu připsal v 31 odehraných utkáních jediný gól. Za Porubu si zahraje po čtyřech letech. Generální manažer Pavel Hinner tedy vítal Dufka jako známou tvář, jejíž kvality dobře zná. „Slibuji i od Honzy především důraz před bránou a zkušenosti nabrané v posledních letech v extraligových týmech,“ uvedl porubský GM pro klubový web.

Zprávy ze dne 24. 1. 2023
12:25
24. 1. 2023
Kometa Brno

Dres Komety oblékne další hráč s bohatou minulostí ze Zlína. Po Jiřím Ondráčkovi vypomůže brněnskému týmu také útočník Zdeněk Okál. Zkušený střelec, který v nynější sezoně působí v Přerově, má v klubu bosse Libora Zábranského vyřízené střídavé starty. Do akce by měl mistr extraligy 2014 naskočit již v úterním zápase proti Českým Budějovicím, ve kterém momentálně předposlední Brno bude hrát o veledůležité body.

Zprávy ze dne 13. 1. 2023
15:33
13. 1. 2023
Kometa Brno

Do brněnské Komety přichází zkušený útočník Jiří Ondráček, dosud působil v prvoligovém Zlíně. Ten na oplátku získal forvarda Petra Kratochvíla. Ondráček svým extraligovým návratem zkusí pomoct týmu, který z posledních osmi zápasů získali dvě výhry. V pátek čeká Brno utkání Winter Classic pod otevřeným nebem.

Zprávy ze dne 2. 1. 2023
13:44
2. 1. 2023
Kometa Brno

Dřívější informace iSport.cz se potvrdily. Brněnskou Kometu posiluje slovenský útočník Kristián Pospíšil. Šestadvacetiletý bronzový medailista z olympiády v Pekingu předčasně rozvázal smlouvu v Lappeenrantě a přesunul se do Brna, za které by mohl nastoupit již v úterý proti Litvínovu. „Z obou stran byl zájem. Chtěl jsem vyměnit tým a vyskytla se tato možnost. Jsem rád, že jsem v Brně a budu se snažit pomoct týmu, aby se vrátil na vítěznou vlnu,“ řekl rodák ze Zvolena pro klubový web.

Zprávy ze dne 29. 12. 2022
11:00
29. 12. 2022
Kometa Brno

Nedávno odvolaný kouč Motoru Jaroslav Modrý bude nově působit na střídačce Brna. Stal se jedním z asistentů Patrika Martince s tím, že bude mít na starosti obránce. Oba spolu v minulé sezoně pracovali v Českých Budějovicích, kde měl ale hlavní pravomoce Modrý. Kometa o tom informovala na oficiálním webu. Více čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 12. 12. 2022
9:15
12. 12. 2022
Kometa Brno

Velký třesk v Brně! Na střídačce končí trenér Martin Pešout. Důvodem jsou nepovedené výkony z posledního období, kdy Kometa vyhrála pouze jeden zápas (za dva body) z posledních devíti startů. „Bohužel jsme k tomuto kroku museli sáhnout s ohledem na to, že jsme z možných 27 bodů z posledních 9 zápasů získali jen 3. Nevidíme jinou možnost, než se pokusit dát mužstvu nový impuls,“ uvedl brněnský boss Libor Zábranský pro klubový web. Na startu reprezentační přestávky mají hráči dva dny volno, do tréninku se zapojí ve středu, do kdy chce mít majitel klubu jasno o novém kouči.

Zprávy ze dne 28. 11. 2022
12:21
28. 11. 2022
Kometa Brno

Brněnskou Kometu opouští jeden z finských legionářů. Zkušený útočník Tomi Sallinen se po šestnácti odehraných zápasech (0+7) loučí v Tipsport extralize. Klub i hráč se navzájem dohodli neuplatnit opci na možné prodloužení spolupráce. Třiatřicetiletý rodák z Espoo se vrací do Švédska, kde hrál v předchozích čtyřech sezonách. Bývalý finský reprezentant bude oblékat dres Luley.

Zprávy ze dne 10. 10. 2022
14:37
10. 10. 2022
Kometa Brno

Ve stejnou chvíli, kdy bylo oznámeno hostování Mateje Tomka v Litvínově, přišlo vedení brněnské Komety i s jedním příchodem. V rámci měsíční zkoušky s možnosti opce přichází do rodného města obránce Jakub Kubeš. Pětadvacetiletý zadák naposledy působil v Linci. Po návratu do Česka má vyřízené střídavé starty v prvoligovém Přerově.

Zprávy ze dne 5. 9. 2022
10:56
5. 9. 2022
Kometa Brno

Těsně předtím, než podepsal tříletý kontrakt s Kometou, mu na stůl přistála mimořádně lukrativní nabídka z KHL. Gólman Dominik Furch přiznal, že o ní chvíli uvažoval. Než ji zavrhl, kvůli známým okolnostem… „Nakonec jsem si říkal, že mi to za ty peníze nestojí,“ hlásí 32letý brankář, jenž naposledy vychytal titul ve švédském Färjestadu. Celý rozhovor čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 3. 9. 2022
16:12
3. 9. 2022
Kometa Brno

Bývalý reprezentační brankář Dominik Furch se stává novou akvizicí extraligové Komety. Brněnský šéf Libor Zábranský v nedávném rozhovoru pro iSport přiznal, že by ještě rád svůj tým posílil právě na postu gólmana. Nakonec situaci v brněnském brankovišti stabilizuje právě Furch. K mužstvu se připojí v pondělí.

Zprávy ze dne 27. 6. 2022
14:35
27. 6. 2022
Kometa Brno

Brněnská Kometa ohlásila v pondělí hned dvě posily do defenzivy. Kromě Marka Hrbase se na jih Moravy stěhuje také reprezentační obránce Jan Ščotka. Šestadvacetiletý bek se do extraligy vrací po roce, kdy působil ve Finsku. Ščotka měl ještě pro příští rok smlouvu ve finském klubu Jyväskyle, kde byl v minulé sezoně i kapitánem. Nakonec se ale rozhodl pro návrat. „Mám to blízko domů, rodiče a manželka se těší, že budou mít možnost chodit na moje zápasy a budeme se vídat s nejbližšími častěji,“ řekl klubovým stránkám bronzový medailista z mistrovství světa.

Zprávy ze dne 27. 6. 2022
12:47
27. 6. 2022
Kometa Brno

Hokejisty extraligového Brna posílí obránce Marek Hrbas. Devětadvacetiletý bek naposledy působil v Litvínově. Kometa o příchodu rodáka z Klatov informovala na svém oficiálním webu. „Nějaké námluvy byly, čekal jsem na pana Zábranského, jak se vrátí z mistrovství. Domluvili jsme se a těším se na fanoušky, kteří v Brně umí vytvořit parádní atmosféru,“ uvedl Hrbas, který hrál už za Spartu, Vítkovice, Mladou Boleslav a Litvínov, na brněnském webu.

 

 

Zprávy ze dne 22. 6. 2022
15:07
22. 6. 2022
Kometa Brno

Kometa Brno oznámila příchod finského centra Kima Strömberga, který poslední tři sezony nastupoval v týmu KooKoo. V jeho dresu se potkával i s brněnským odchovancem Radkem Koblížkem, jehož Kometa už také získala. 34letý Strömberg dřív nakoukl i do kádru slovenského Popradu, rok strávil ve Znojmě a pak pokračoval v mezinárodní EBEL v Bolzanu a Klagenfurtu. Nejvíc utkání odehrál ve Finsku, v tamní extralize zaznamenal téměř 600 zápasů. K mužstvu trenéra Martina Pešouta se připojí na začátku srpna.

Zprávy ze dne 31. 5. 2022
11:17
31. 5. 2022
Kometa Brno

Kometa do toho šlápne. Zvěsti o lovu velkých šelem letěly světem dávno předtím, než se brněnský boss Libor Zábranský postavil na střídačku národního mužstva. „Zájem byl delší dobu. Nebylo to nic, co by se vyloženě upeklo na mistrovství světa,“ svěřil se iSportu útočník Jakub Flek po pondělním příletu ze šampionátu v Tampere.

 

Útočník Karlových Varů Jakub Flek v zápase na ledě Mladé Boleslavi
Zprávy ze dne 29. 5. 2022
17:55
29. 5. 2022
Kometa Brno

Zatímco český hokej slaví zisk bronzových medailí z mistrovství světa ve Finsku, o něco větší radost zřejmě mohou mít i fanoušci Komety. Klubové vedení totiž na Facebooku zveřejnilo fotku s hráči a trenéry národního týmu, kteří působí či působili v Brně. Nechybí boss Libor Zábranský, brankář Karel Vejmelka, nová posila Tomáš Kundrátek, ale také útočník Jakub Flek. Byl tak potvrzen přestup bývalého hráče Karlových Varů na jih Moravy? Je to dost pravděpodobné. Už dříve se spekulovalo o velkém zájmu Komety, ale i Sparty.  

Zprávy ze dne 2. 5. 2022
16:56
2. 5. 2022
Kometa Brno

Po „finském“ válečníkovi Radku Koblížkovi se do Brna vrací další odchovanec. Vedení Komety se dohodlo na smlouvě s útočníkem Janem Dufkem. Pětadvacetiletý křídelník v rodném městě naposledy působil v juniorce před sedmi lety. Od té chvíle si vyzkoušel juniorský hokej v zámoří a po návratu do Česka si zahrál za Litvínov, Zlín či prvoligovou Porubu. Poslední sezonu rozdělil mezi Mladou Boleslav a Plzeň, kde minulý ročník zakončil. Nyní se vrací domů, kde si chce splnit sen nastoupením za brněnské áčko. „Je to nějaká doba, co jsem odešel. Pár let jsem lítal po republice a už mě to přestalo bavit, chtěl jsem domů a hrát za klub, který mám v srdci,“ řekl Dufek pro klubový web.

 

Zprávy ze dne 1. 5. 2022
10:34
1. 5. 2022
Kometa Brno

V Brně byly potvrzeny první posily, o kterých opět již dříve informoval iSport.cz. Dres Komety bude v příštích sezonách oblékat útočník a klubový odchovanec Radek Koblížek, který se po letech vrací z Finska. Do klubu Libora Zábranského se po dovršení zlatého hattricku Třince stěhuje zkušený reprezentační bek Tomáš Kundrátek

 

Zprávy ze dne 21. 4. 2022
16:18
21. 4. 2022
Kometa Brno

Hokejisty extraligového Brna povede v příští sezoně Martin Pešout, jenž naposledy trénoval Karlovy Vary. Na pozici hlavního kouče nahradí Jiřího Kalouse, který bude nově asistentem u reprezentační dvacítky a zároveň sportovním manažerem mládežnických reprezentací. Kometa potvrdila změny, o nichž se již delší dobu spekulovalo, na klubovém webu.

„Na Kometu se samozřejmě moc těším, protože jsem tady zažil jen příjemné věci. Musím se přiznat, že se mi po zdejším prostředí stýskalo a možná i proto jsem se rád do Brna vracel i se svým minulým týmem. O atmosféře na zápasech se nemá cenu ani bavit, tohle je další věc, která mi hrozně chyběla," prohlásil Pešout.

Zprávy ze dne 20. 4. 2022
9:17
20. 4. 2022
Kometa Brno

Rekonstrukce kádru Komety po neúspěšné sezoně běží naplno. V mužstvu, které v nové sezoně převezme Martin Pešout, se zatřepe všemi pozicemi. Podoba týmu se rýsuje zajímavě. Do mateřského klubu se z Finska jistě vrátí útočník Radek Koblížek. Podle informací Sportu se dotahuje angažmá dvojice ze Zlína. Pracuje se také na příchodu Tomáše Zohorny, o kterého je v Brně zájem delší dobu. K jakým dalším změnám se chystá boss Libor Zábranský? VÍCE čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 16. 4. 2022
11:52
16. 4. 2022
Kometa Brno

V Brně se chystá návrat úspěšného odchovance. Podle informací hokej.cz má od nové sezony hrát za Kometu útočník Radek Koblížek. Čtyřiadvacetiletý rodák z Ivančic, který údajně v mateřském klubu podepíše víceletou smlouvu, působí už devět let ve Finsku, kde s Kärpätem Oulu v roce 2018 vybojoval mistrovský titul. V již uplynulém ročníku však byl nucen změnit dres. V barvách KooKoo, ve kterých chytá také český brankář Nick Malík, došel reprezentační forvard až do semifinále. 

Zprávy ze dne 18. 3. 2022
15:24
18. 3. 2022
Kometa Brno

Kometa bude mít nového trenéra. Jak už iSport.cz informoval, uvolněné místo po Liborovi Zábranském by měl obsadit Martin Pešout (55), v posledních pěti letech šéf střídačky v Karlových Varech. „Nebudu to teď komentovat,“ omluvil se Pešout, jenž v Brně v roli asistenta pomohl v roce 2017 k titulu. Podepsáno ještě nic není, ovšem krach jednání se nepředpokládá. „Každopádně chci, aby byl trenér zároveň i sportovním manažerem,“ reagoval majitel klubu Libor Zábranský. Jednání s Pešoutem potvrdil. Více čtěte ZDE>>>.

Zprávy ze dne 18. 3. 2022
13:24
18. 3. 2022
Kometa Brno

Bílí Tygři po skvělém výkonu vepsaném do skóre 6:1 vypoklonkovali Kometu z předkola Generali play off i z celé sezony. V Brně tikají zásadní změny. Příchod kouče Martina Pešouta se v zákulisí považuje za hotovou věc, ve hře je konec Petera Muellera, na jehož služby podniká nájezdy konkurence. Více čtěte ZDE>>>.

Zprávy ze dne 25. 1. 2022
17:38
25. 1. 2022
Kometa Brno

Nečekanou posilu do brány hlasí brněnská Kometa! Po dvou letech se na jih Moravy vrací slovenský gólman Marek Čiliak, který v Brně slavil dva mistrovské tituly. Aktuálně působil v Popradu, minulou sezonu strávil v Českých Budějovicích. „Pocity jsou neskutečné. Je to pro mě návrat domů. Když jsem míjel ceduli s názvem Brno, trochu jsem se v dobrém slova smyslu roztřepal. Je to kombinace radosti a štěstí,“ uvedl Čiliak pro klubový web. Více čtěte ZDE>>>.

Zprávy ze dne 20. 12. 2021
14:10
20. 12. 2021
Kometa Brno

Hokejisty extraligového Brna posílí kanadský obránce Kevin Tansey, který hrál naposledy za Košice. Osmadvacetiletý hráč v Česku působil v sezoně 2019/20, kdy hrál za Znojmo mezinárodní ligu EBEL. „Kevin je důrazný fyzický obránce, který umí přitvrdit hru, ale zároveň dokáže podpořit ofenzivu a být produktivní. Počítáme zároveň s jeho velkým vytížením při hře v oslabení,“ uvedl trenér Jiří Kalous na oficiálním webu Komety.

Zprávy ze dne 15. 11. 2021
13:45
15. 11. 2021
Kometa Brno

Zkušený slovenský útočník Marcel Haščák končí v brněnské Kometě. Vicemistr světa z roku 2012 a dvojnásobný český šampion se přesouvá do Slovanu Bratislava, kde podepsal smlouvu až do konce sezony 2023/24.

 

Zprávy ze dne 10. 11. 2021
18:38
10. 11. 2021
Kometa Brno

Na střídačku Komety se opět vrací šéf klubu Libor Zábranský. Na žádost hlavního trenéra Jiřího Kalouse rozšíří realizační tým. „S návratem na střídačku jsem tuto sezonu vůbec nepočítal. Po dnešní dlouhé poradě a názoru Jirky Kalouse jsem to ale přehodnotil,“ uvedl Zábranský. Více čtěte ZDE >>>

Šéf klubu Libor Zábranský se vrátí na střídačku Komety
Zprávy ze dne 8. 11. 2021
14:12
8. 11. 2021
Kometa Brno

Bývalý reprezentační brankář Jakub Sedláček bude po konci dvouměsíčního hostování v Olomouci chytat v hokejové extralize za Kometu Brno. V jedenáctém týmu tabulky doplní dvojici Lukáš Klimeš a Matej Tomek. Hanákům vypomáhal jednatřicetiletý gólman od konce září při absenci dlouhodobě zraněného Branislava Konráda.

Zprávy ze dne 3. 11. 2021
7:15
3. 11. 2021
Kometa Brno

Nečekaný transfer. Kometa přivede za pár dnů do týmu třetího brankáře, pravděpodobně novou jedničku. Podle ověřených informací iSport.cz se v předstihu domluvila na kontraktu s Jakubem Sedláčkem (31)! Ten na konci tohoto týdne ukončí svou plodnou výpomoc Olomouci a přesune se v rámci Moravy na jih. V Brně doplní dvojici Matej Tomek-Lukáš Klimeš. Více čtěte ZDE >>>

Jakub Sedláček míří do brněnské Komety
Zprávy ze dne 30. 10. 2021
16:06
30. 10. 2021
Kometa Brno

Výměna na Moravě! Olomouc a Kometa se dohodly na trejdu dvou útočníků. Na Hanou se stěhuje Silvester Kusko, do Brna zase David Ostřížek. Jedná se o trvalé přestupy. „Vše se seběhlo velmi rychle. Oba hráči potřebují nový impuls, přičemž věříme, že jej v novém působišti najdou, a že tato výměna pomůže všem - oběma hráčům, nám i Kometě,“ řekl olomoucký generální manažer klubu Erik Fürst pro klubový web.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud