7. května 2024 • 17:30

Přestupy v extralize ONLINE: Sparta má třetího trenéra, přišel z Kladna

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 26. 7. 2023
6:00
26. 7. 2023
Motor České Budějovice

Na minulost chce zapomenout, teď je v Českých Budějovicích, aby se vrátil! Útočník Dominik Simon po nepovedené štaci ve Spartě a pauze chystá comeback. „Stoprocentně,“ odpoví bez váhání na otázku, zda chce působit v Motoru. ROZHOVOR s bývalým hráčem Pittsburghu čtěte ZDE>>>

 

Dominik Simon se zapojil do přípravy v Českých Budějovicích, v rozhovoru promluvil o krizovém roku
Zprávy ze dne 24. 7. 2023
20:11
24. 7. 2023
Motor České Budějovice

Z nezávazného pobytu na ledě může vzniknout něco víc. Dominik Simon naskočil do tréninku Českých Budějovic, kde má přípravu pod palcem Ladislav Čihák. Útočníka s 256 starty a 77 body v NHL pojí s novým koučem Motoru dřívější známost z Plzně, kde si oba sedli. „Zatím je předčasné cokoli komentovat,“ dává najevo sportovní manažer klubu Jiří Novotný. VÍCE čtěte ZDE>>>

Dominik Simon trénuje v Budějovicích
Zprávy ze dne 24. 7. 2023
18:45
24. 7. 2023
HC Škoda Plzeň

V Plzni se budou v nadcházející sezoně opírat o tandem mladých brankářů s reprezentačními ambicemi. Dominik Pavlát (23) debutoval za Česko před mistrovstvím světa proti Německu. Nově příchozí Slovák Samuel Hlavaj (22) na šampionátu třikrát nastoupil. „Vedl si výborně,“ pochválil trenér plzeňských brankářů Rudolf Pejchar. Oba gólmani se již připravují na západě Čech. VÍCE čtěte ZDE>>>

Brankář Plzně Dominik Pavlát na tréninkovém kempu Colorada Slovenský brankář Samuel Hlavaj zaujal na mistrovství světa, nyní bude hájit branku Plzně
Zprávy ze dne 24. 7. 2023
11:56
24. 7. 2023
Motor České Budějovice

Dostane příležitost k restartu kariéry? S hokejisty Českých Budějovic se do společné přípravy zapojil také útočník Dominik Simon. Bývalý hráč Pittsburghu či Calgary, se kterým Sparta po konci minulé nepovedené sezony rozvázala kontrakt, využil známosti s trenérem Motoru Ladislavem Čihákem. Případný přestup na jih Čech osmadvacetiletého rodáka z Prahy záleží na jednání v následujících týdnech. Vedení Jihočechů rovněž potvrdilo definitivní konec střelce Zdeňka Doležala v klubu.

Zprávy ze dne 24. 7. 2023
9:48
24. 7. 2023
HC Škoda Plzeň

Plzni vítají další zahraniční posilu. Západočeši se dohodli se zkušeným kanadským útočníkem Lukem Adamem. Třiatřicetiletý centr, který posledních sedm let působil v Německu, se v klubu dohodl prozatím na roční smlouvě. „Má výbornou střelu, navíc je silný v předbrankovém prostoru i u mantinelu. Věříme, že bude velkou posilou,“ uvedl sportovní manažer Tomáš Vlasák pro klubový web. Rodák ze St. John´s má také zkušenosti z NHL, ve které odehrál 90 zápasů (15 gólů + 11 asistencí) za Buffalo a Columbus.

Zprávy ze dne 23. 7. 2023
13:45
23. 7. 2023
Motor České Budějovice

Českých Budějovicích má nadále platnou smlouvu. Další sezonu v dresu Motoru ale Zdeněk Doležal zřejmě nepřidá. Třicetiletý útočník se nezapojil do společně přípravy s Jihočechy a jeho další osud se řeší. Důvod? „Je to interní věc klubu,“ prozradil trenér Ladislav Čihák pro českobudějovický Deník. Odchovanec Sparty by si měl momentálně hledat nové angažmá. V posledním ročníku se dost trápil, v 30 odehraných zápasech dal hráč s pověstí střelce jen čtyři góly a přidal dvě asistence. Na hostování v Hradci Králové nebodoval v osmi utkáních ani jednou.

 

Gólová radost útočníka Zdeňka Doležala z Českých Budějovic
Zprávy ze dne 14. 6. 2023
11:40
14. 6. 2023
HC Škoda Plzeň

Plzni si pojistili služby jednoho z lídrů. Zkušený útočník Tomáš Mertl má sice smlouvu na nadcházející ročník, s předstihem se ale dohodl na prodloužení kontraktu do konce sezony 2024/25. „Tomáš v našich barvách již odehrál pět sezón, a je proto nedílnou součástí týmu. Věříme, že naváže na své úspěšné plzeňské roky a bude nám také pomáhat výchovou mladých hráčů v kabině,“ řekl klubový boss Martin Straka.

Zprávy ze dne 29. 5. 2023
13:45
29. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

Nečekaný zvrat v Plzni! Západočeši se budou muset obejít bez zkušeného útočníka Petra Jelínka. Byť osmatřicetiletý rodák z Prahy uzavřel v klubu dvouletou smlouvu, nedodrží ji a nakonec i končí kariéru. Důvod? Dostal nabídku stát se skautem Los Angeles Kings. „Přišlo to jako blesk z čistého nebe. Ještě minulý čtvrtek jsem si telefonoval s trenérem Kořínkem a řešili jsme, jak se budu na novou sezonu připravovat. Jenže pak přišla taková nabídka, která se prostě neodmítá,“ uvedl mistr extraligy z roku 2016 pro klubový web.

Zprávy ze dne 25. 5. 2023
19:00
25. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

Do Plzně se vrací známá tvář. Po dvou letech se vrací na západ Čech útočník Petr Straka. Odchovanec klubu, který strávil uplynulé dvě sezony v Litvínově, podepsal smlouvu na dva roky. „Jsem doma. Moc si cením, že jsem dostal šanci se vrátit. A ohromně se těším z toho, že tu můžu ještě něco odehrát. Nikdy nezapomenu na to, že i přes dres soupeře mé jméno po zápase v Plzni fanoušci vyvolávali," uvedl navrátilec pro klubový web.

 

Zprávy ze dne 22. 5. 2023
8:46
22. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

Útočník Miroslav Indrák se po konci angažmá v Kladně vrací do Plzně, kde strávil převážnou část kariéry. Sedmadvacetiletý odchovanec Písku se Škodou uzavřel roční smlouvu s opcí. Na západ Čech se vrací podruhé, v závěru sezony 2020/21 po příchodu z Českých Budějovic však kvůli zranění za Plzeň už nenastoupil. Naposledy za ni hrál na konci prosince 2019, než zamířil na hostování do Vítkovic.

Zprávy ze dne 7. 5. 2023
8:47
7. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

Petr Jelínek po konci v Liberci pokračuje v extraligové kariéře. Osmatřicetiletý hráč bude od nové sezony oblékat dres Plzně, se kterou podepsal kontrakt na dva roky. Potvrdily se tak dřívější informace webu iSport.cz. „Plzeň byla jedním z prvních týmů, se kterými jsem jednal. Dlouhodobě se v organizaci odvádí výborná práce a hraje se kvalitní hokej. Je to pro mě nová výzva,“ řekl pro klubový web Jelínek. 

Zprávy ze dne 7. 5. 2023
7:00
7. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

Obránce Tomáš Dujsík se stěhuje z Olomouce do Plzně. Třicetiletý odchovanec Komety Brno, který v extralize působil i v Karlových Varech, podepsal na západě Čech tříletou smlouvu. Na Hané strávil Dujsík šest sezon. „Tomáš je útočný, zkušený obránce a je to pravák, který nám v defenzivě chyběl. Zapadá nám do koncepce. Je komplexním hokejistou, může hrát přesilovky i oslabení, v nichž nám hodně pomůže. Také umí zahrát do těla a je to poctivý hráč, což je pro nás velice podstatné,“ řekl klubovému webu generální manažer a jednatel Plzně Martin Straka.

Zprávy ze dne 5. 5. 2023
8:26
5. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

O místo v sestavě hokejistů Plzně v extralize budou nově bojovat obránce Daniel Malák a útočník Filip Jansa. Oba dvacetiletí hráči, kteří v aktuální sezoně hráli v prvoligovém Prostějově, podepsali na západě Čech roční smlouvy s opcí. Klub o tom informoval na svém oficiálním webu.

Zprávy ze dne 4. 5. 2023
9:16
4. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

Ve středu Pardubice ohlásily konec spolupráce s útočníkem Ondřejem Matýsem. O den později už stejného hráče jako novou posilu oznamuje extraligová Plzeň. Matýs podepsal na západě Čech roční smlouvu, v minulé sezoně stihl v nabitém kádru Dynama 21 startů.

Zprávy ze dne 2. 5. 2023
9:12
2. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

Ostřílená posila pro defenzivu Plzně. Vedení Západočechů se povedlo získat zkušeného finského obránce Aleksiho Laaksa. Třiatřicetiletý rodák ze Seinäjoki, který se v Tipsport extralize upsal na rok, strávil drtivou většinu dosavadní kariéry v rodné vlasti, zahraniční zkušenost má pouze z Rakouska (Štýrský Hradec) a Dánska (Rungsted). Indiáni si od beka slibují zpevnění obrany. „Potřebovali jsme defenzivního obránce do dvojice k ofenzivně laděnému Petru Zámorskému. Aleksi je zkušený bek z nejvyšší finské soutěže, kde strávil spoustu sezon. Má fyzické předpoklady pro důraznou hru a je v ideálním hokejovém věku. Věřím, že bude pro náš tým velkým přínosem,“ uvedl plzeňský boss Martin Straka pro klubový web.

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
8:33
1. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

První ze sedmi avizovaných posil představila Plzeň. Místo odcházejícího brankáře Miroslava Svobody přichází mladý slovenský gólman Samuel Hlavaj, se Škodou podepsal dvouletý kontrakt. „Samuel je mladý, perspektivní gólman, který se chce v kariéře posunout zase o krok dále,“ představil novou tvář v brankovišti generální manažer a předseda představenstva klubu Martin Straka pro klubový web.

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
8:05
1. 5. 2023
Motor České Budějovice

Pět nových posil ohlásily České Budějovice. Dres Motoru budou od nové sezony oblékat obránce Milan Doudera a útočníci Brant Harris, Jan Ordoš, Adam Kubík a Martin Beránek. Zajímavou posilou je zkušený 33letý Kanaďan, který poslední tři sezony válel ve slovenské extrlaize za Slovan Bratislava. O Kubíkovi a Douderovi se mluvilo už dopředu. Beránek se vrací po sezoně rozdělené v Mladé Boleslavi a Plzni.

Zprávy ze dne 1. 5. 2023
0:38
1. 5. 2023
HC Škoda Plzeň

Plzeňský šéf Martin Straka prozradil, že v průběhu prvního květnového týdne klub představí sedm nových posil a zároveň naznačil o jaké posty a typy hráčů půjde: „Chtěli jsme zkvalitnit obranu, protože jsme cítili, že jsme tam měli problémy. Ale nejen tam, potřebovali jsme zlepšit i útok. Bereme kvalitní hráče do konkrétních rolí a konkrétních pozic. Představíme vám obránce, kteří vyztuží defenzivu, ale také podpoří útok. Chceme být vyšší a silnější, ale ne na úkor toho, že to budeme na ledě jenom ‚mydlit‘.“

Zprávy ze dne 25. 4. 2023
14:45
25. 4. 2023
HC Škoda Plzeň

Dvě sezony a konec. Švédský útočník Ludwig Blomstrand po konci v Plzni opouští Tipsport extraligu a vrací se zpátky do rodné vlasti. Třicetiletý střelec, který na sebe především upoutal pozornost 22 góly z předminulého ročníku za Západočechy, bude znovu oblékat dres Södertälje. V týmu hrající druhou nejvyšší soutěž Švédska podepsal smlouvu rovnou na tři roky.

Zprávy ze dne 17. 4. 2023
16:34
17. 4. 2023
Motor České Budějovice

Motor hlásí zkušenou posilu do defenzivních řad. Michal Gulaši po dlouhých osmi sezonách končí v Kometě a v příští sezoně bude hrát v Českých Budějovicích. „Sháněli jsme do obrany zkušeného hráče s kvalitní defenzivní stránkou a Michal přesně tohle splňuje. Chceme, aby vedle něj rostli naši mladí obránci,“ prohlásil pro klubový web sportovní manažer Jiří Novotný. Šestatřicetiletý bek podepsal roční smlouvu. Klub o tom informoval na sociálních sítích, kde představením posily v křížovkářském stylu pobavil.

Zprávy ze dne 4. 4. 2023
17:14
4. 4. 2023
Motor České Budějovice

Českých Budějovicích vítají první dvě posily před příští sezonou. A pro fanoušky Motoru jde o dobře známé tváře. Podle dřívějších informací se vracejí obránci Pavel Pýcha a David Štich. Někdejší kapitán Jihočechů a nynější reprezentant po dvou sezonách v Mladé Boleslavi podepsal s mateřským klubem smlouvu na dva roky. Z města automobilů se po ročním hostování vrací také třiatřicetiletý tvrďák, jenž minulý ročník pomohl Budějovicím k bronzovým medailím. Nyní se dohodl na dvouletém kontraktu s možností opce.

Zprávy ze dne 3. 4. 2023
16:31
3. 4. 2023
HC Škoda Plzeň

Dřívější informace iSport.cz se potvrdily. Gólman Miroslav Svoboda po dvou sezonách končí v Plzni a odchází do Finska, kde bude chytat za tým Sport Vaasa. S elitním finským klubem se osmadvacetiletý rodák ze Vsetína dohodl na roční smlouvě. „Miroslav je velký brankář, který má správné množství zkušeností a dobré herní schopnosti na gólmana. Má ovšem také potenciál se nadále rozvíjet v kariéře. Jeho výkony v Česku jsme bedlivě sledovali. Jsme rádi, že se nám Miroslava podařilo získat,“ uvedl pro klubový web trenér brankářů Sportu Arttu Lipsanen na adresu české posily.

Zprávy ze dne 3. 4. 2023
13:56
3. 4. 2023
HC Škoda Plzeň

Nebylo divu, že se k němu scházely zajímavé pracovní pobídky, Petr Zámorský zapsal jednu z nejpovedenějších sezon za poslední roky, byť na úplném konci to týmově neklaplo. On sám však v Plzni platil za lídra, na ledě předváděl to, co má. A mohl si vybírat. Podle informací iSport.cz 30letý zadák obdržel návrhy od řady extraligových klubů, například i z Karlových Varů, zájem měla projevit i Mladá Boleslav. Už je však jasno, uznávaný ofenzivní obránce se dohodl s Plzní. Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 16. 3. 2023
10:02
16. 3. 2023
HC Škoda Plzeň

Scházelo hodně málo, aby příběh plzeňských hokejistů měl v probíhajícím Generali Česká play off ještě pokračování. Dopadlo to jinak. Do čtvrtfinále prošel Liberec po obratu z 0:3 na 4:3 v prodloužení. Na západě Čech už se po konci ročníku chystá spousta změn. Víme jakých. VÍCE čtěte ZDE>>>.

Zprávy ze dne 14. 3. 2023
9:47
14. 3. 2023
Motor České Budějovice

České Budějovice si pojistily služby Lukáše Pecha. 39letý útočník prodloužil s Motorem smlouvu do roku 2025. A Jihočeši oznámili mnohem víc novinek. V obraně končí tři hráči - Stuart Percy, Kristofers Bindulis a Petr Šenkeřík. S Českými Budějovicemi se pak rozloučí útočníci Tomáš Čachotský, Martinš Dzierkals, Václav Karabáček, Adam Raška, Jakub Strnad, Vojtěch Tomeček a Michal Vondrka. Všem končí smlouva. Do kádru zamíří hned několik posil. „Přijdou jak z týmů extraligových, tak zahraničních," píše se na klubovém webu. Podle informací iSport.cz Motor cílí na Branta Harrise, klíčového muže Slovanu Bratislava.

Zprávy ze dne 10. 3. 2023
15:27
10. 3. 2023
Motor České Budějovice

V Českých Budějovicích se chystá příchod zajímavé posily. Klíčový hráč Slovanu Bratislava Brant Harris je podle informací iSport.cz na cestě do Motoru, kde si ho vyhlídli do role jednoho z elitních centrů. Třiatřicetiletý Kanaďan je druhým nejproduktivnějším hráčem slovenské extraligy, nyní jej čeká play off. VÍCE čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 16. 2. 2023
16:56
16. 2. 2023
Motor České Budějovice

Dva roky a dost. Kanaďan Stuart Percy (29) podle informací iSport.cz po sezoně skončí v Českých Budějovicích a půjde jinam. Téměř jistě zůstane v Tipsport extralize. Podle obráncova zástupce Tomáše Krejčího mají na beka, kterého před dvanácti lety draftovalo Toronto v 1. kole draftu NHL, spadeno české TOP kluby, ale i týmy ze zahraničí. VÍCE čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 8. 2. 2023
15:52
8. 2. 2023
Motor České Budějovice

Českých Budějovicích dochází k velké změně ve strukturách klubového vedení. Za výběr všech hráčů a tvorbu trenérského týmu v Motoru nově ponese hlavní zodpovědnost sportovní manažer, kterým se stává bývalý vynikající útočník Jiří Novotný. Mistr světa z roku 2010, jenž doposud pomáhal kouči Davidu Čermákovi na střídačce, se funkce ujímá okamžitě, aby pomohl vyřešit problémy v nynější sezoně a pracoval na tvorbě kádru pro příští ročník. „Zásadní pro nás bylo, abychom pro tuto funkci našli silnou osobnost, která bude schopná převzít naplno zodpovědnost za sportovní úsek, což se nám v minulosti ne vždy podařilo,“ uvedl pro generální manažer Stanislav Bednářík pro klubový web. Zároveň také prozradil, že pro nadcházející sezonu Jihočeši i díky novému generálnímu partnerovi plánují navýšit rozpočet klubu, což by mělo Novotnému usnadnit práci.

Zprávy ze dne 5. 2. 2023
18:00
5. 2. 2023
HC Škoda Plzeň

Vedení Plzně si pojišťuje služby finského pracanta. Útočník Aleksi Rekonen podepsal se Západočechy nový kontrakt na příští sezonu. „Aleksi je poctivý a pracovitý kluk. Každý den potvrzuje, jaký je to makáč, který zároveň dokáže být i produktivní. Bylo to rychlé jednání, protože my i Aleksi jsme měli zájem, abychom se domluvili,“ uvedl sportovní manažer Tomáš Vlasák pro klubový web. V 45 odehraných zápasech si devětadvacetiletý rodák z Helsinek připsal 30 kanadských bodů za 11 gólů a 19 asistencí.

Zprávy ze dne 1. 2. 2023
16:01
1. 2. 2023
HC Škoda Plzeň

Západočeská Plzeň již oficiálně potvrdila původní informace iSport.cz a deníku Sport. Od příští sezony bude v dresu Indiánů nastupovat Jakub Lev, ročník dohraje v Hradci Králové

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud