27. dubna 2024 • 06:50

Přestupy v extralize ONLINE: Návrat ze zámoří do Varů, podpisy v Litvínově

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podpisy, přestupy, výměny, příchody borců ze zahraničí i zajímavosti. Všechny extraligové transfery sledujeme ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Přestupy v extralize
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Bílí Tygři Liberec Bílí Tygři Liberec Dynamo Pardubice Dynamo Pardubice HC Olomouc HC Olomouc HC Škoda Plzeň HC Škoda Plzeň HC Sparta Praha HC Sparta Praha Karlovy Vary Karlovy Vary Kometa Brno Kometa Brno Litvínov Litvínov Mladá Boleslav Mladá Boleslav Motor České Budějovice Motor České Budějovice Mountfield HK Mountfield HK Oceláři Třinec Oceláři Třinec Rytíři Kladno Rytíři Kladno Vítkovice Vítkovice
Obnovit
Zprávy ze dne 23. 8. 2021
17:58
23. 8. 2021
Vítkovice

Hokejisté Vítkovic v přípravě na novou sezonu nemohou do konce srpna počítat s lotyšským střelcem Robertsem Bukartsem. Jednatřicetiletý útočník, který se k Ostravanům vrátil po roce stráveném v KHL, odcestoval do Rigy, kde bude s reprezentací bojovat v kvalifikaci o olympiádu v Pekingu. Vedení extraligového klubu si tak ze Vsetína vytáhlo mladého forvarda Romana Půčka. „Máme ho v hledáčku i do budoucna. Otevírá se nám tím prostor pro vyzkoušení mladého hráče,“ řekl Miloš Holaň, trenér Vítkovic pro klubový web.

Zprávy ze dne 21. 8. 2021
15:38
21. 8. 2021
Vítkovice

Obránce Jesse Dudas neuspěl na zkoušce v extraligových Vítkovicích, za které už hrál na konci sezony 2019/20. Třiatřicetiletý rodák z Kanady, který vzhledem ke svému původu reprezentuje Maďarsko, minulý ročník kvůli zdravotním potížím vynechal. V přípravě sehrál Dudas za Vítkovice čtyři zápasy.

Zprávy ze dne 7. 8. 2021
15:59
7. 8. 2021
Vítkovice

Zkušený finský útočník Mikko Lehtonen si za Vítkovice nezahraje. V klubu z Ostravy neuspěl na dvoutýdenní zkoušce, během které odehrál čtyřiatřicetiletý rodák z Espoo dva zápasy, ale ani v jednom nebodoval. 

Zprávy ze dne 25. 7. 2021
16:16
25. 7. 2021
Vítkovice

V přípravě na novou sezonu se k hokejistům Vítkovic připojuje potenciální ostřílená posila. Minimálně v následujících týdnech oblékne dres Ostravanů čtyřiatřicetiletý finský útočník Mikko Lehtonen. Rodák z Espoo, který má na kontě i dva starty v NHL za Boston, v Evropě prostřídal řadu angažmá. V KHL hrál za Čerepovec, tři roky strávil ve Švýcarsku, nastupoval i za maďarský či francouzský klub. Poslední ročník vytáhlý Fin vynechal.

Zprávy ze dne 12. 5. 2021
15:13
12. 5. 2021
Vítkovice

Zajímavou posilu do útoku hlásí Vítkovice, do Ostravy míří čerstvý slovenský šampion se Zvolenem Radovan Bondra. 24letý útočník nasbíral v uplynulé sezoně v 63 zápasech základní části 62 bodů (29 gólů a 33 asistencí). „Je to mladý a talentovaný hráč. Silný na puku, dobrý bruslař a především umí dávat góly. Máme radost, že se nám jej podařilo získat pro náš tým a věřím, že se Radovanovi u nás bude dařit,“ vyjádřil se sportovní ředitel Vítkovic Roman Šimíček.

Zprávy ze dne 11. 5. 2021
9:52
11. 5. 2021
Vítkovice

Zatímco Ralfs Freibergs či Oskars Cibulskis se po sezoně s Tipsport extraligou rozloučili, jiný lotyšský obránce v ní bude i nadále pokračovat. Veterán Guntis Galvinš se dohodl na nové roční smlouvě s Vítkovicemi, za které dohrával uplynulý ročník poté, co předčasně ukončil angažmá v Třinci. „S Guntisem jsme s koncem sezony začali okamžitě jednat o prodloužení smlouvy, protože jsme měli zájem na tom, aby u nás pokračoval. Je to top bek, který má obrovskou kvalitu i zkušenosti,“ řekl sportovní ředitel Roman Šimíček pro klubový web. Za ostravský celek stihl 29 zápasů (1+2).

Zprávy ze dne 7. 5. 2021
17:54
7. 5. 2021
Vítkovice

Do Tipsport extraligy se vrací zvučné jméno! Lotyšský útočník Roberts Bukarts se bude opět prohánět na českých hřištích. Podle původních informací iSport.cz se měl po sezoně strávené v KHL vrátit do Zlína, kde zářil před třemi roky. Třicetiletý střelec ale Berany neposílí, comeback uskuteční ve Vítkovicích! Ostravanům se příchod staronové posily velice hodí. Ve stejnou dobu se totiž s nimi z rodinných důvodů rozloučil Slovák Radoslav Tybor. „Ohlíželi jsme se po střelci, který by dokázal nahradit Dominika Lakatoše a přispět ještě více. Poté, co nám vypadl Rado Tybor jsme okamžitě začali jednat a mám radost, že se nám podařilo získat Robertse Bukartse. Je to zkušený hráč, střelec, produktivní útočník, ve všech ohledech profesionál,“ řekl sportovní ředitel Roman Šimíček pro klubový web. 

Zprávy ze dne 7. 5. 2021
14:11
7. 5. 2021
Vítkovice

Z angažmá Radoslava Tybora ve Vítkovicích nakonec sešlo ještě dřív, než se mohlo naplnit. Klub na začátku května oznámil, že se slovenský útočník vrací do Ostravy, ten ale nakonec požádal o zrušení kontraktu. „Bohužel z osobních důvodů se vracím na Slovensko, jedná se o rodinnou záležitost a více bych to nechtěl komentovat. Mrzí mě, že se do Vítkovic nevrátím a zároveň děkuji, že klub mé žádosti vyhověl a uvolnil mě,“ vzkázal sám jedenatřicetiletý rodák z Trenčína.

Zprávy ze dne 1. 5. 2021
10:41
1. 5. 2021
Vítkovice

Do odhalení nových členů hráčské kabiny se pustily už i Vítkovice. Mezi tři tyče mužstva z Ostravy se postaví čtyřiadvacetiletý gólman Aleš Stezka, který přichází z Havířova. Defenzivu doplní bývalý znojemský Orel Jakub Stehlík a někdejší zadák Motoru Karel Plášil. V útoku se objeví staronové tváře. Vítkovický dres znovu oblékne zkušený forvard Rostislav Marosz, jenž minulý ročník hostoval v týmu kouče Miloše Holaně z Kladna. Rytířům následně vystřílel postup do Tipsport extraligy, nyní ale definitivně přestupuje. Po dvou letech v Pardubicích si za Vítkovice opět zahraje slovenský reprezentant Radoslav Tybor. Z Prostějova si Ostravané vytipovali nadějného útočníka Petra Chlána. A ještě jeden návrat se chystá. Během léta by se k Vítkovicím měl opět přidat kanadský zadák Jesse Dudás. Bek s maďarskými kořeny se dohodl na měsíční zkoušce, při které zabojuje o smlouvu.

  

Zprávy ze dne 30. 4. 2021
14:17
30. 4. 2021
Vítkovice

Vedení hokejistů Vítkovic před zahájením přestupového období v extralize odhalilo seznam hráčů, kteří v klubu již nebudou nadále pokračovat. V týmu z Ostravy už nebude dál působit útočník Dominik Lakatoš a obránce Filip Pyrochta. Oba hráči využili klauzule ve smlouvě a míří s největší pravděpodobností do Finska. Končí i dosavadní jednička v brance Miroslav Svoboda, jenž se má vrátit do Plzně. Na nových smlouvách či prodloužení hostování se klub nedohodl také se zadáky Robertem Černým, Lukášem Douderou, Jakubem Kubešem a forvardy Alexandrem Malletem (Kometa), Josefem Mikyskou, Janem Schleissem (Plzeň), Davidem Stachem a Nicolasem Werbikem. „Všem hráčům děkujeme a přejeme jim hodně štěstí v pokračování jejich kariér a v nových angažmá,“ vzkázal Roman Šimíček, sportovní ředitel Vítkovic odcházejícím hokejistům.

Zprávy ze dne 31. 3. 2021
13:04
31. 3. 2021
Vítkovice

Vítkovice přicházejí o několik hráčů. Alexander Mallet odchází v rámci extraligy, podle informací Sportu by se měl vrátit do brněnské Komety. Klub opouští i Jan Schleiss, Lukáš Doudera, brankářská jednička Miroslav Svoboda, a útočník Dominik Lakatoš, který podle informací Sportu posílí finský Ilves Tampere. Poněkud nečekaně odchází i zadák Filip Pyrochta, se kterým Vítkovice počítaly do základní sestavy. Do hráčových plánů na setrvání ale hodila vidle nabídka ze zahraničí, kterou se rozhodl využít. Více o jeho odchodu čtěte ZDE<<<.

Zprávy ze dne 26. 3. 2021
21:21
26. 3. 2021
Vítkovice

HOSTOVÁNÍ - Útočník Josef Mikyska si prodlouží sezonu. Vedení Vítkovic po konci extraligového ročníku uvolnilo šestadvacetiletého forvarda na hostování do anglického týmu Sheffield Steelers. Britská nejvyšší hokejová soutěž totiž začíná ve zkráceném režimu až v dubnu a "Oceláři" si tak vyhlédli českou posilu. Do stejného mužstva s Mikyskou míří i ostřílený bek Josef Hrabal, jenž v klubu již působil minulou sezonu.

 

Zprávy ze dne 18. 3. 2021
16:50
18. 3. 2021
Vítkovice

ODCHOD - Ve Vítkovicích s největší pravděpodobností přijdou o Dominika Lakatoše. Třiadvacetiletý útočník má namířeno do Finska. Podle informací iSport.cz by ho chtěl získat Ilves Tampere. Opačným směrem byl jednu chvíli ve hře reprezentační brankář Dominik Hrachovina. Ovšem gólman Tappary je podle všeho nad aktuální možnosti vítkovického klubu. Více čtěte ZDE>>>

Podle informací iSport.cz má útočník Dominik Lakatoš namířeno z Vítkovic do Finska, kde by měl oblékat dres Ilves Tampere
Zprávy ze dne 6. 3. 2021
12:47
6. 3. 2021
Vítkovice

PODPISY – Další novinky z kádru Vítkovic. Ostravský klub uplatnil opci i na dva důrazné útočníky, v příští sezoně budou v klubu pokračovat Marek Kalus a kanadský forvard Rob Flick. „Jsem nadšený, že tady můžu pokračovat i v příští sezoně. Chci pro Vítkovice odvádět nejlepší výkony jak v této, tak také v následující sezoně. Jsem rád za podporu, které se mi tady dostalo,“ prozradil pro klubový web Flick. Kanaďan si ve 14 zápasech připsal šest bodů (2+4), Kalus pobral 11 bodů (9+2) v 31 zápasech.

Zprávy ze dne 6. 3. 2021
12:43
6. 3. 2021
Vítkovice

PODPISY – Hlavní trenér Miloš Holaň a asistent Radek Philipp povedou Vítkovice i v příští sezoně. Vedení klubu uplatnilo opci a prodloužilo s nimi smlouvu. „Byla to jasná volba. Od příchodu nových trenérů jsme si v prosinci slibovali zlepšení výkonů, hry a především výsledků. Vše se povedlo,“ sdělil sportovní ředitel Roman Šimíček. Pod Holaněm získaly Vítkovice 55 bodů v 35 zápasech. „Doufám, že to je ocenění mé práce, kterou jsem tady zatím ukázal. Tímto to ale nekončí, pokračujeme dál v tvrdé práci, která je před námi a ještě je toho hodně, i z pohledu té nadcházející sezony i z pohledu té současné,“ řekl trenér. Více čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 12. 2. 2021
12:03
12. 2. 2021
Vítkovice

PRODLOUŽENÍ SMLOUVY - Hokejový obránce Filip Pyrochta bude i nadále hrát za extraligové Vítkovice. Čtyřiadvacetiletý bek přišel v lednu do ostravského klubu na hostování z Brna, nyní se s Vítkovicemi domluvil na smlouvě pro příští sezonu.

Zprávy ze dne 5. 2. 2021
11:26
5. 2. 2021
Vítkovice

OPCE - Útočník Lukáš Krenželok bude i v příští sezoně působit ve Vítkovicích. Ostravský klub oznámil, že se domluvil se sedmatřicetiletým hráčem na uplatnění opce ze současné smlouvy. Krenželok se do mateřského klubu vrátil loni z Liberce a v této sezoně odehrál 30 zápasů, vstřelil šest branek a přidal tři asistence. Celkově má na kontě extraligový šampion z roku 2016 v nejvyšší soutěži 971 utkání s bilancí 170 gólů a 204 asistencí. Vedle Vítkovic a Liberce hrál i za Slavii.

Zprávy ze dne 4. 2. 2021
12:47
4. 2. 2021
Vítkovice

OPCE - Obránce Petr Gewiese bude i v příští sezoně působit v extraligových Vítkovicích. Ostravský klub se rozhodl využít opci ve smlouvě, kterou sedmadvacetiletý hráč podepsal v aktuálním ročníku soutěže. Urostlý obránce přišel do Vítkovic z prvoligového Šumperka v polovině prosince nejprve na měsíční hostování. Ještě před koncem roku ale Gewiese podepsal smlouvu do konce sezony a nyní má i jistotu angažmá pro další ročník.

Zprávy ze dne 30. 1. 2021
21:30
30. 1. 2021
Vítkovice

PŘESTUP - Hokejisty Vítkovic posílil kanadský útočník Rob Flick, který v této sezoně působil v maďarském Miškovci ve slovenské nejvyšší soutěži. Devětadvacetiletý rodák z Londonu hrál v minulém ročníku za Znojmo v mezinárodní rakouské lize EBEL. „Je to centr, což je post, který jsme potřebovali posílit. Díky tomu, že hrál ve Znojmě a na Slovensku na něj máme i reference od trenérů a dodám, že pozitivní. Aktuálně k nám přichází do konce sezony s tím, že pokud budeme spokojení s jeho službami, můžeme využít opci a prodloužit do sezony následující,“ řekl klubovému webu sportovní ředitel Vítkovic Roman Šimíček.

Zprávy ze dne 8. 1. 2021
8:30
8. 1. 2021
Vítkovice

PŘESTUP - Zkušený útočník Vladimír Svačina po konci v Pardubicích bez angažmá dlouho nebyl. Vrací se do známého prostředí, do konce sezony 2021/22 by měl působit ve Vítkovicích. Podle klubového webu by měl nastoupit již do pátečního duelu s Mladou Boleslaví. Více čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 7. 1. 2021
12:42
7. 1. 2021
Vítkovice

NÁVRAT Z HOSTOVÁNÍ – V Ostravě je v posledních dnech živo. Kromě příchodu Filipa Pyrochty informovaly Vítkovice ještě o ukončení hostování útočníka Vojtěcha Poláka, který by se tak měl vrátit do Karlových Varů. Zkušený forvard přišel do Ridery v první polovině září. Nastoupil v 11 utkáních a připsal si jednu asistenci.

Zprávy ze dne 7. 1. 2021
9:15
7. 1. 2021
Vítkovice

PŘESTUP - Další posilu do obrany hlásí Vítkovice, z Brna přichází Filip Pyrochta. Čtyřiadvacetiletý odchovanec Třebíče se v extralize prosadil hlavně v dresu Liberce, se kterým získal v roce 2017 stříbro. Po druhém pokusu v zámoří, kde hrál na farmě Nashvillu v Milwaukee, hrál v české nejvyšší soutěži za Kometu Brno, odkud se nyní stěhuje do kádru Vítkovic.

Zprávy ze dne 6. 1. 2021
19:49
6. 1. 2021
Vítkovice

PŘÍCHOD A ODCHODY – Po trenérech začínají ve Vítkovicích měnit i kádr. Dvanáctý tým extraligové tabulky hlásí změny v týmu. Končí obránci Peter Trška a Jan Štencel a naopak přichází lotyšský bek Guntis Galvinš, který teprve před týdnem skončil v Třinci. „Máme na něj velice dobré reference z Třince, takže i proto si myslím, že nám obranu vyztuží,“ těší se trenér Miloš Holaň na zkušeného obránce. Více čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 31. 12. 2020
17:45
31. 12. 2020
Vítkovice

HOSTOVÁNÍ - Hokejový obránce Petr Gewiese uspěl na zkoušce v extraligových Vítkovicích a dres ostravského klubu bude oblékat do konce sezony. Sedmadvacetiletý bek přišel na hostování z prvoligového Šumperka. Dosavadní kapitán Draků, který svůj mateřský klub v minulé sezoně dovedl k postupu z druhé do první ligy, přišel do Vítkovic v polovině měsíce. Za Ostravany dosud odehrál šest zápasů, ve kterých si připsal dvě asistence.

Zprávy ze dne 8. 12. 2020
15:00
8. 12. 2020
Vítkovice

PODPIS - Do Vítkovic přichází na měsíční zkoušku s opcí 27letý útočník Marek Kalus. V aktuální sezoně zatím nikde nepůsobil, naposledy hrál za Linec v EBEL lize. Kalus má za sebou angažmá v zámořské juniorské soutěži WHL, hrál na Slovensku, ve Švédsku, v Polsku nebo v Rakousku. V české nejvyšší soutěži jej ale čeká premiéra. Odchovanec Havířova v Česku vedle mateřského klubu v první lize nastupoval i v sezoně 2018/19 za Znojmo, které ale stejně jako Linec hrálo EBEL ligu.

Zprávy ze dne 4. 11. 2020
16:45
4. 11. 2020
Vítkovice

ZMĚNY V TÝMU - Před restartem Tipsport extraligy vyřešilo vedení Vítkovic i ryze hokejové záležitosti. Minimálně do začátku prosince bude u mužstva z Ostravy působit zkušený obránce Adam Polášek. Reprezentační zadák přišel do mateřského klubu původně jen na měsíční výpomoc, ve třech zápasech zářil a připsal si tři góly. „O Adama, o to abychom jej v týmu udrželi, jsme samozřejmě hodně stáli a jsem rád, že i on souhlasil a prodloužil své působení u nás. Momentálně jsme domluvení do 5. prosince, pak budeme opět řešit, jestli zůstane u nás, nebo zvolí jinou cestu, například zahraničí,“ řekl Roman Šimíček, sportovní ředitel Vítkovic pro klubový web. S týmem se naopak po oboustranné dohodě loučí zadák Michal Barinka.

 

Zprávy ze dne 13. 10. 2020
16:25
13. 10. 2020
Vítkovice

KONEC V EXTRALIZE - Hokejisté Vítkovic přichází o zahraničního parťáka. Kanadský obránce Jesse Dudás, který díky svým kořenům reprezentuje Maďarsko, se s vedením klubu na vlastní žádost dohodl na předčasném rozvázání smlouvy. Hlavním důvodem je přetrvávající zranění zad, které dvaatřicetiletý bek během léta neúspěšně léčil. S rodinou se tak vrací do zámoří. „Bohužel zasáhla i současná situace, i Jesseho rodina vítá možnost vrátit se zpět do Kanady, proto jsme se domluvili na předčasném ukončení smlouvy. Jessemu děkujeme za odvedené služby a přejeme hodně štěstí, není zcela vyloučeno, že se naše společné cesty mohou ještě střetnout,“ řekl Patrik Rimmel, manažer ostravského mužstva pro klubový web.  V Tipsport extralize odehrál Dudás 10 utkání, ve kterých si připsal čtyři asistence.

 

Zprávy ze dne 17. 9. 2020
16:10
17. 9. 2020
Vítkovice

KONEC - Čtyřiadvacetiletý obránce Patrik Demel nebude hrát v extralize za Vítkovice. Bek se zkušenostmi se zámořským univerzitním hokejem absolvoval s ostravským klubem kompletní přípravu, ale poté, co mu Vítkovice nabídly jen zkušební smlouvu na dva měsíce, se rozhodl hrát za prvoligovou Porubu, jejíž je odchovancem. "S Patrikem jsme byli po posledním přátelském zápase s Olomoucí v kontaktu. Trenéři mu oznámili, že si na svou šanci ještě bude muset počkat, ale že s ním do budoucna počítají s tím, že by bylo ideální, kdyby se nyní na čas rozehrál mimo naše A-mužstvo," uvedl manažer Patrik Rimmel na klubovém webu.

 

Zprávy ze dne 20. 7. 2020
19:36
20. 7. 2020
Vítkovice

PŘESTUP – Jedna sezona a konec. Rostislav Marosz už nebude pokračovat v Liberci, stal se novou posilou prvoligového Kladna. K Rytířům se zkušený útočník nicméně připojí až v lednu, do prosince totiž bude hostovat ve Vítkovicích, které jeho příchodem reagují na nečekaný odchod Ondřeje Romana. „Marosz do našeho týmu přichází na hostování do ledna 2021, poté se přesune zpět do Kladna. Díky tomu máme skoro půl roku na to, abychom našli do zbytku sezony náhradu i za něj,“ uvedl k Maroszově hostování Aleš Pavlík, vítkovický šéf.

Zprávy ze dne 24. 6. 2020
10:25
24. 6. 2020
Vítkovice

ODCHOD - Zkušený útočník Ondřej Roman opouští Tipsport extraligu a míří do zahraničí. Jednatřicetiletý rodák z Ostravy využil klauzuli ve smlouvě s Vítkovicemi a po čtyřech letech v klubu se znovu podívá mimo Českou republiku. Hráč s reprezentačními zkušenostmi si zahraje ve Finsku za elitní tým Ilves Tampere. „Musím říct, že mě i nás všechny v klubu dost překvapilo a zaskočilo, že se Ondra pro odchod do zahraničí rozhodl. Zvláště v době, kdy se snažíme poskládat co nejkvalitnější tým, vracejí se k nám domácí odchovanci, a kdy chceme bojovat o úspěch jako tým složený z těch, kteří u nás chtějí hrát a jsou a budou hrdí, že mohou oblékat vítkovický dres. Ondrovo rozhodnutí bereme jako fakt. Jeho požadavek na uvolnění akceptujeme," řekl Roman Šimíček, sportovní ředitel Vítkovic pro klubový web.

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud