7. února 2021 • 19:42

SESTŘIHY: Sparta poosmé vyhrála, ale Třinec stíhá. Brno - Vítkovice 0:4!

Autor: iSport.cz, kal, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dostihy o první místo v tabulce Tipsport extraligy pokračují. Vedení i po 44. kole stále drží Sparta, která porazila Pardubice ve šlágru 5:4 po nájezdech a vyhrála poosmé v řadě. Třinec skolil 5:2 trápící se Zlín a po sedmé výhře za sebou ztrácí na Pražany jediný bod. Kometa schytala výprask 0:4 od Vítkovic a připsala si šestou domácí porážku v řadě. Liberec uspěl v derby s Mladou Boleslaví (2:1 v prodloužení). Litvínov vyhrál 3:2 v prodloužení nad Karlovými Vary. Plzeň otočila duel s Českými Budějovicemi a vyhrála 5:4 v prodloužení. Hradec Králové porazil Olomouc rozdílem 3:2 a upevnil si šesté místo. 



Berani přišly o naděje po sekání Karafiáta

Třinec otevřel skóre už ve třetí minutě. Hrehorčák využil roztažené obrany, projel hladce středem útočného pásma až Kořénkovi, jehož překonal střelou nad vyrážečku. Hosté vyrovnali z první přesilové hry - Dufkovu přihrávku usměrnil z mezikruží uzdravený Fořt za záda Štěpánka.

Oceláři si vzali vedení rychle zpět. Musilovo nahození zastavila hradba těl před brankou, volný puk si našel Kofroň a dal svůj úvodní gól sezony. Dvě velké šance domácích ještě zahodil v úvodní třetině kanonýr Růžička. Na druhé straně trefil z otočky horní tyč Ondráček.

Domácím patřila i díky třem přesilovým hrám první polovina prostřední třetiny. Jednu využil střelou z mezikruží Špaček. Stejný hráč ještě mohl ve 39. minutě zvýšit, ale minul zcela odkrytou branku.

Na začátku třetí třetiny se Kořének vytáhl proti Stránskému a Hrňovi. Jakoukoli další nadějí Zlína na zvrat vzal faul Karafiáta. Hostující útočník oplácel v předbrankovém prostoru Michalu Kovařčíkovi krosček a za sekání byl vyloučen na pět minut plus do konce utkání. Třinecký centr, který obdržel menší trest, se po zákroku držel za místo v oblasti slabin.

Zlín sice ve hře čtyři na čtyři dostal do přečíslení, ve kterém Štěpánek ale vychytal zblízka Gazdu. Kotouč se následně ještě snažil z pod třineckého gólmana vydolovat dorazit důrazný Vopelka a byl vyloučen za sekání. Rozhodčí mu ještě udělili osobní trest za řeči. Až klasickou přesilovku pět na čtyři využil Hrňa střelou z pravého kruhu.

Dravecký zvýšil už na 5:1, když se v úniku prosadil bekhendovým blafákem. Skóre v předposlední minutě jen kosmeticky upravil Okál, který v sólu naznačil Štěpánkovi blafák a nechal mu puk projet mezi betony. Třinec i tak porazil Zlín i potřetí v sezoně.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (Třinec): „V úvodní třetině jsme si vytvářeli spoustu šancí. Jen byla škoda, že jsme je nevyužili a neodskočili jsme více. I když Zlín také hrozil. Měl spoustu střel, ale hráli jsme nesmírně obětavě. Zblokovali jsme toho spoustu a Kuba (brankář Štěpánek) nás podržel v důležitých chvílích. S blížícím se play off budou hrát speciální týmy velkou roli a v přesilovce jsme si pomohli. I když nám to Zlín ztížil, vyhráli jsme zaslouženě.“

Martin Hamrlík (Zlín): „Třinec vyhrál zaslouženě, ale neodehráli jsme vůbec špatné utkání. Nedáváme moc gólů, tím pádem jsme měli k bodům daleko. Dva góly proti Třinci je málo. Pohlídal si to. Díváme se ale i na to, aby zápas měl z naší strany alespoň trochu kvalitu. Ta tam byla a nasazení také. Šance jsme si vytvořili, ale to momentálně na dobré týmy nestačí. Ve druhé třetině jsme se dostali i kvůli vyloučením pod tlak, strašně moc se hrálo u nás v pásmu. Když jsme se nadechovali, tak jsme dostali pět plus deset a museli jsme hrát na dva centry. To bylo těžké. Bojovnost nám nechyběla. Abychom ale bodovali, musíme být úspěšnější z šancí, které si vytvoříme, a to momentálně nejsme.“

SESTŘIH: Třinec - Zlín 5:2. Sedmá výhra Ocelářů v řadě, Berani počtvrté za sebou bez bodu
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 02:07. Hrehorčák, 11:09. Kofroň, 21:09. Špaček, 46:38. Hrňa, 56:07. Dravecký

Hosté: 09:13. Fořt, 58:38. Okál

Sestavy

Domácí: Štěpánek (Kacetl) – Gernát, M. Doudera, Freibergs, D. Musil, Zahradníček, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – M. Kovařčík, Špaček, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Kofroň – Dravecký (A), Roman, Hrňa – Ramik.

Hosté: Kořének (Huf) – Řezníček, Gazda, M. Novotný, Nosek (A), Žižka (C), Ferenc, Hamrlík – Kubiš (A), Fořt, Dufek – Okál, Vopelka, Svoboda – Sebera, P. Sedláček, Šlahař – Václavek, Karafiát, J. Ondráček.

Rozhodčí

Pešina, Obadal – Komárek, Svoboda

Stadion

WERK ARENA, Třinec

Jarůšek dvěma góly sestřelil Energii

V úvodu se hrálo dlouho bez šancí a nezměnila to ani první přesilová hra, kterou nabídl domácím v šesté minutě faulem Osmík. O chvíli později při plném počtu hráčů na ledě ohrozil po objetí branky Novotného Hübl a z dorážky neuspěl ani Zygmunt.

V 15. minutě už se domácí radovali z vedení. Hanzl zpoza branky našel na levém kruhu Jarůška, který trefil odkrytou část branky. Odpovědět se snažil dvěma nebezpečnými pokusy Mikúš a Godla zlikvidoval před první pauzou i Vondráčkův bekhendový blafák v úniku.

Ve 24. minutě při trestu Pulpána, který hrál jubilejní 500. zápas v extralize, našel Hübl před brankou ideálně obránce Ščotku a ten zvýšil. Krátce před polovinou po Jarůškově otočce pomohla Novotnému tyč. Za domácí ještě zahrozili znovu Jarůšek a Pospíšil.

Godla si poradil s Koblasovým průnikem, ale v 36. minutě se Karlovy Vary dočkaly snížení. Koblasa našel zpoza branky Černocha, který zblízka překonal litvínovského gólmana. O dvě minuty později mohl Černoch i vyrovnat, ale jeho bekhendovou dorážku po Šenkeříkově střele zastavil Godla pravým betonem.

Vrátit domácím dvoubrankový náskok mohl ve 43. minutě Helt. V polovině třetí třetiny měl další šanci na zvýšení při Šenkeříkově trestu Šcotka. Po návratu z trestné lavice se dostal do úniku Šenkeřík, ale Godlu nepřekonal. Litvínovský gólman ale dostal trest za podražení a v přesilové hře vyrovnal tečí Šenkeříkovy střely od modré čáry Černoch.

Prodloužení neodvrátila ani přesilovka hostů po Irvingově vyloučení přesně dvě minuty před koncem třetí třetiny. V nastavení se dostali domácí do přečíslení, nejlepší střelec Litvínova Jarůšek ho zakončil přesnou ranou a 16. gólem v sezoně rozhodl.

Ohlasy trenérů

Vladimír Országh (Litvínov): „Byl to dobrý zápas z obou stran, měl tempo. Měli jsme dobrý začátek a první polovinu zápasu, vedli jsme 2:0 a měli jsme tam ještě další šance. Soupeř byl velmi nebezpečný, hrozil z protiútoků, chodil do brejkových situací. Myslím si, že remíza je spravedlivá. Extra bod je pro nás důležitý jak do tabulky, tak směrem do play off. Jsme rádi, že jsme přerušili sérii dvou porážek za sebou a máme důležité vítězství.“

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Viděli jsme kvalitní a vyrovnané utkání, do kterého jsme nevstoupili špatně, ale udělali jsme dvě chyby v obraně a domácí nás z jedné potrestali. Od začátku jsme tak tahali trochu za kratší konec. Myslím ale, že jak na šance, tak herně bylo to utkání vyrovnané. Domácí si potom pomohli přesilovou hrou. My jsme i tak pokračovali v trpělivém výkonu a dokázali jsme se do zápasu vrátit, vstřelili jsme kontaktní branku a pomohli jsme si přesilovou hrou. Škoda, že jsme ještě ze závěrečného tlaku nedokázali přidat ještě jednu branku. Mrzí nás akorát to, že jsme podruhé proti Litvínovu nezvládli prodloužení. Extra bod je to jediné, co nám na tom výkonu chybí. Myslím ale, že jsme podali kvalitní týmový výkon. Hráči odpracovali, co mohli.“

SESTŘIH: Litvínov - Karlovy Vary 3:2p. Hosté prohráli počtvrté v řadě, v nastaveném čase rozhodl Jarůšek
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 14:03. Jarůšek, 23:31. Ščotka, 61:19. Jarůšek

Hosté: 35:26. Černoch, 51:20. Černoch

Sestavy

Domácí: Godla (Zajíček) – Balinskis, Cibulskis, Demel, Štich (A), Irving, Ščotka, D. Zeman – F. Lukeš, V. Hübl (C), Pospíšil – Látal, Gerhát, Zygmunt – Jarůšek, M. Hanzl (A), P. Zdráhal – Helt, Žejdl, L. Stehlík.

Hosté: F. Novotný (Hamrla) – Šenkeřík, Weinhold, Plutnar, D. Mikyska, Zábranský, Pulpán (A), Kowalczyk – Koblasa, Černoch, Flek – O. Beránek, Hladonik, Kohout – T. Mikúš, Skuhravý (C), Vondráček (A) – Redlich, Vildumetz, Osmík.

Rozhodčí

Horák, Pražák – Ondráček, Špůr

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Střídající Salák hrdinou Sparty při nájezdech

Východočechům se v O2 areně ideálně vydařil vstup do utkání, již v 5. minutě vedli 2:0. Nejprve překonal Machovského v brance Sparty Horký a připsal si první gól za Pardubice po svém příchodu z Brna, o druhou branku se po rychlém protiútoku a přečíslení postaral obránce Mikuš.

Pražanům se následně podařilo snížit, když Dvořák využil zakrytého výhledu brankáře Barulina a trefil od modré čáry přesně do horní části branky. Vyrovnat mohl Rousek či Řepík s Horákem v oslabení, ruský gólman byl ale již pozorný.

V 19. minutě tak Dynamo zvýšilo na 3:1, když se po Kousalově přihrávce prosadil Zohorna a připsal si pátý bod ve třetím zápase po nedávném návratu z KHL.

Trenéři Sparty do druhé třetiny poslali do branky Saláka, změnili složení všech útoků a vyplatilo se jim to. Pražané si vytvořili převahu a poté, co přežili šanci Pochobradského, podařilo se jim vyrovnat. Ve 33. minuty využil Barulinovo zaváhání Dvořák, o dvě minuty později po Němečkově přihrávce uspěl na brankovišti Tomášek.

Ve 44. minutě mohl hostům vrátit vedení Pochobradský, ani ve své druhé velké příležitosti ale nemířil přesně. Sparta následně nevyužila první přesilovku v zápase a sama v oslabení inkasovala. Faul Sukeľa potrestal Camara. Domácí ale opět srovnali, Barulina prostřelil krátce po buly Polášek.

Utkání tak dospělo do prodloužení. V nastavené pětiminutovce měly oba týmy několik šancí, gól však nedaly. Vítěze tak určily samostatné nájezdy, ve kterých byly úspěšnější domácí. Zatímco Saláka nepřekonal ani jeden z pěti exekutorů Dynama, Barulina prostřelil Pech.

Ohlasy trenérů

Josef Jandač (Sparta): „Zaspali jsme začátek a hra celkově nebyla podle našich představ. Od druhé třetiny jsme to zlepšili, trošku jsme zamíchali se sestavou a podařilo se nám vyrovnat. Myslím si, že druhá třetina byla z našeho pohledu nejlepší. Ve třetí třetině jsme bohužel udělali zbytečný faul ve středním pásmu a soupeř toho využil. Naštěstí se nám poté ještě podařilo vyrovnat. Jsme rádi za extra bod v penaltách, protože se nám moc v této sezoně nedařily. Výhry za dva body si ceníme, protože jsme hráli proti velice dobrému soupeři. Pardubice teď hrají dobře, jsou silné na puku.“

Richard Král (Pardubice): „Měli jsme velice dobrý vstup do utkání a odehráli jsme velice dobrou první třetinu. O osudu zápasu asi rozhodla druhá část, kdy jsme měli dvě veliké šance, mohli jsme odskočit na 4:1, ale místo toho jsme dostali nešťastnou branku na 3:2 a pustili jsme Spartu do hry. Pak už to byl oboustranně vyrovnaný zápas, nakonec rozhodla dovednostní soutěž, ve které byla Sparta šťastnější nebo možná o fous lepší.“

SESTŘIH: Sparta Praha - Pardubice 5:4sn. Lídr i přes špatný úvod přidal osmou výhru v řadě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 06:09. Tomáš Dvořák, 32:52. Tomáš Dvořák, 35:51. Tomášek, 53:20. Polášek, . Pech

Hosté: 02:16. L. Horký, 04:29. Mikuš, 18:44. T. Zohorna, 49:50. Camara

Sestavy

Domácí: Machovský (21. Salák) – Němeček, Kalina, Polášek, Košťálek, Tomáš Dvořák, M. Jandus – Forman, Horák, Řepík (C) – Rousek (A), Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Dvořáček, Vitouch, Kudrna – Zikmund.

Hosté: Barulin (Klouček) – Mikuš, J. Zdráhal, J. Kolář (A), Nakládal (C), Ďaloga, Bučko, Vála – R. Kousal, T. Zohorna, Camara – Paulovič, Poulíček (A), Blümel – L. Horký, O. Roman, Tybor – Štetka, Rohlík, Pochobradský.

Rozhodčí

Hradil, Kika – Brejcha, Gerát.

Stadion

O2 arena, Praha 9 (Libeň)

Vyrovnané derby rozhodl až kapitán Tygrů Jelínek

V první třetině byli aktivnější a nebezpečnější hosté. Skóre mohl otevřít ve 14. minutě mladoboleslavský odchovanec ve službách Liberce Lenc, ale z dobré pozice mezi kruhy napálil jenom horní tyč domácí branky. Největší šanci Mladé Boleslavi měl v závěru úvodní třetiny po akci Allena Adam Zbořil, ale Kváča se dokázal proti jeho střele dobře přesunout brankovištěm.

Při hře čtyři na čtyři v úvodu druhé části hry ujel domácím Gríger, ale ani jemu se nepodařilo otevřít skóre zápasu. Parádní přesun pak předvedl mladoboleslavský brankář Růžička krátce před polovinou zápasu proti Bulířově střele.

Čekání na gól trvalo až do třetí třetiny. Ve 48. minutě se ocitl v dobré palebné pozici hostující Průžek, ale jeho střela mířila nad branku. Gól ale padl až o chvíli později, když se v přesilové hře prosadil z dorážky Musil. Mladá Boleslav odpověděla také v početní výhodě. Ke sraženému puku se dostal její nejlepší střelec Šťastný a vyrovnal na 1:1.

Zápas musel jít do prodloužení, které mohl po 11 vteřinách rozseknout Jääskeläinen, ale Kváča proti jeho blafáku vytasil skvělý zákrok lapačkou. Rozhodnutí tak přišlo na druhé straně, kde se střelou z první prosadil Jelínek.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (Mladá Boleslav): „Viděli jsme bojovný zápas. Liberec měl o den odpočinku víc a v první třetině to bylo vidět, jeho hráči byli živější. Od druhé třetiny se hra srovnala. Ve třetí třetině šel Liberec do vedení v přesilovce, ale my jsme rádi, že jsme také dokázali jednu využít. Stav 1:1 po základní hrací době odpovídal dění na ledě. V prodloužení jsme špatně vyhodnotili situaci po buly a inkasovali jsme. Byl to zápas brankářů a oba chytali výborně. Takový stav byl hlavně jejich zásluhou.“

Patrik Augusta (Liberec): „Jsme rádi za výhru, předvedli jsme tady dobrý a celý zápas kompaktní výkon. Co se týče systému, byl disciplinovaný. Troufám si říct, že jsme vyhráli zaslouženě.“

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Liberec 1:2p. Gólově chudé derby rozhodl v prodloužení Jelínek
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 55:11. Šťastný

Hosté: 48:41. A. Musil, 61:43. P. Jelínek

Sestavy

Domácí: J. Růžička (Krošelj) – Allen, Ševc (C), Bernad, Dlapa, Moravec, Šidlík, Vacík – Kotala, A. Zbořil (A), Šťastný – Cienciala, Claireaux, Jääskeläinen – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský.

Hosté: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek, Štibingr – Birner (A), Bulíř, Lenc – Najman, Gríger, A. Musil – J. Vlach, P. Jelínek (C), Rychlovský – D. Špaček, Šír, Průžek.

Rozhodčí

Hodek, Mrkva – Lederer, Lhotský

Stadion

ŠKO-ENERGO Aréna

Další zkrat Motoru, Gulaše srovnával v čase 59:41

Záhy mohl otevřít skóre Suchý, gólman hostí Strmeň ale stačil jeho průnik zlikvidovat. Udeřilo až na druhé straně v 9. minutě, když sraženou střelu Vydareného pohotově napálil pod horní tyč Toman. Následně hráči Motoru přímočarým pojetím ovládli hru. Ranou z levého kruhu ale Doležal nepropálil Frodla.

Domácí sice zahrozili ve vlastním oslabení šancí Kodýtka, ve 13. minutě však po akci Slováčka zvýšil pohotovou střelou Karabáček na 2:0. Do pauzy mohl z přečíslení dvou na jednoho odpovědět Pour, jenže netrefil branku.

Do prostřední části Indiáni doslova vlétli. Kracík ještě v dobré pozici prováhal zakončení, ale ve 24. minutě Dočekal uspěl přesnou střelou do levého horního rohu a o 77 vteřin později zaváhání Plášila při rozehrávce potrestal Kodýtek z mezikruží trefou na 2:2. Hosté plzeňský nápor zmírnili až po následném oddechovém čase.

Po polovině utkání se zaskvěl Strmeň zákrokem proti samostatnému úniku Poura a z protiútoku Karabáček pálil mimo odkrytou branku. Akce se střídaly na obou stranách. Gulaš v gólové šanci neuspěl a naopak půl minuty před druhou sirénou z velkého úhlu upravil na 3:2 Voženílek.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky nekrytý Kodýtek neprostřelil Strmeně a Indiány srazilo vyloučení Kaňáka, které ve 48. minutě využil k povedené dorážce Karabáčkovy rány opět Voženílek. Pouhých 10 vteřin poté ale po uvolnění od Musila Čerešňák zakončil svůj průnik bekhendem na 3:4.

Domácí se tlačili za vyrovnáním, pozorný Strmeň však stačil v jediném oslabení Motoru vyrazit mimo i ránu Gulaše. Plzeňský kapitán přesto nakonec 18 vteřin před koncem normální hrací doby při power play nenápadným nahozením poslal utkání do prodloužení.

Nastavení rozhodl faul Vydareného, po němž odstoupil Suchý. Početní výhodu zužitkoval bombou z mezikruží Musil a zajistil Indiánům bonusový bod.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (Plzeň): „Myslím si, že jsme neměli špatný vstup do utkání. Dvakrát se k nám soupeř dostal a dal z toho dva góly. Pak to bylo těžké, když jsme se málo tlačili do brány. Nebylo to od nás ideální. Měli jsme dobrý vstup do druhé třetiny a rychle jsme vyrovnali. Bohužel nás znovu zmrazil gól třicet vteřin před sirénou. I ve třetí třetině jsme prohrávali o dva góly. Vlastně jsme třikrát vstávali z mrtvých a vždycky jsme se dotáhli. Opravdu klobouk dolů před kluky za ten čtvrtý gól. Prodloužení už bylo pro nás šťastnější.“

Václav Prospal (České Budějovice): „Nebyli jsme dnes lepší, ale měli jsme možnost urvat tři body. Vezeme jen jeden, tak nemůžeme být spokojení. Nevím, kde se zápas lámal. Ale hned potom, co jsme dali gól na 4:2, tak jsme okamžitě po vhazování dostali kontaktní branku. Musíme být v takové situaci soustředěnější a pohlídat si to. Opakuje se nám to celou sezonu. Proto jsme tam, kde jsme.“

SESTŘIH: Plzeň - České Budějovice 5:4p. Motor dvakrát vedl o dva góly, výhru v prodloužení však slaví indiáni
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 23:01. Dočekal, 24:18. Kodýtek, 47:59. Čerešňák, 59:42. Gulaš, 62:04. P. Musil

Hosté: 08:57. Toman, 12:57. Karabáček, 39:31. D. Voženílek, 47:49. D. Voženílek

Sestavy

Domácí: Frodl (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Budík, Jiříček, Kvasnička, Stříteský – M. Lang, Kodýtek, Gulaš (C) – Suchý, P. Musil, Pour – Eberle, Kracík (A), Rob – Michnáč, Přikryl, Dočekal.

Hosté: Strmeň (Čiliak) – Vydarený (C), Plášil, Lytvynov, Kubíček, Štencel, Slováček – Jonák, D. Voženílek, Holec – Karabáček, R. Přikryl, Z. Doležal – Beránek, Toman, Ville – M. Novák (A), Gilbert, Alderson.

Rozhodčí

Kubičík, Vrba – Pešek, Rožánek

Stadion

Návštěva

hráno bez diváků

Domácí bídy Komety, třemi body se blýskl Svačina

Domácí kouč Zábranský roztrhl svoji elitní první formaci, místo Zaťoviče zaujal Vincour a brněnský kapitán se posunul do druhé pětky k veteránům Klepišovi a Vojtěchovi Němcovi.

První šanci si vypracovali hosté, když Lakatoš našel před brankou Svačinu, který ale Vejmelku nepřekonal. Další akce nejlepšího střelce Vítkovic Lakatoše už své ovoce přinesla. Po průniku na pravém křídle našel volného Krenželoka, jenž otevřel skóre.

Brno směrem dopředu táhla dvojice Mueller, Holík, oba měli v první tetině po jedné slibné šanci, na hokejkách spoustu střel, což platilo především o americkém útočníkovi, ale gólový efekt z toho nevycházel, jelikož chyběla i podpora ostatních spoluhráčů.

Mnohem efektivnější byl ovšem Lakatoš na druhé straně. V přesilovce ve 24. minutě sebral puk váhajícímu Zámorskému, ideálně nabil Svačinovi a ten prostřelil Vejmelku. Hosté byli i nadále lepším týmem zásluhou přesnější kombinace a většího tahu na branku.

Kometa měla problémy nejen s produktivitou, ale i disciplínou. Snahu o vyrovnání srážela častá vyloučení, jedno z nich využil v závěru druhé třetiny Pyrochta, ještě nedávno hráč Brna, a ranou od modré navýšil vedení svého týmu na tři góly, což přes trenérskou výzvu Komety potvrdili sudí po dlouhém zkoumání videa.

Ve třetí třetině se Kometa částečně vymanila z ulity vlastní pasivity, do slibné střelecké příležitosti se dostali Klepiš i Holík, ale Svoboda jejich rány zlikvidoval. Snahu Brna definitivně srazil čtvrtý gól z hole Pyrochty. Vítkovice své zasloužené vítězství bez větších potíží uhájili.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (Kometa): „Dnes je to těžké hodnocení. Připravujete se na zápas a na situace, které mohou nastat, ale pak se toho nedržíme. Moc jsme faulovali, sami jsme věnovali soupeři půdu pod nohama a pak honíme zajíce a soupeře s kotoučem. To je alfa i omega našich posledních zápasů. Když už soupeř vede 2:0 a 3:0 je těžké s tím něco dělat. Musíme se poučit z chyb, zvládnout poslední zápas před přestávkou a pak kvalitně potrénovat.“

Radek Philipp (Vítkovice): „Z naší strany to bylo kvalitně odehrané utkání, pomohli jsme si v něm přesilovkami a podržel nás gólman Svoboda. Výborný zápas odehrál Lakatoš, pomohla jeho produktivita, na výhře se podíleli i bývalí hráči Brna. To se stává, že proti svému bývalému klubu jsou hráči více namotivovaní. Gratulace ale míří do kabiny všem hráčům.“

SESTŘIH: Kometa Brno - Vítkovice 0:4. Zábranského parta doma padla pošesté v řadě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 13:02. L. Krenželok, 23:59. Svačina, 38:15. Pyrochta, 50:14. Mallet

Sestavy

Domácí: Vejmelka (Schnattinger) – F. Král, Zámorský, Trška, Holland, Gulaši, Svozil, Kučeřík – Vincour, P. Holík, Mueller (A) – Zaťovič (C), V. Němec, Klepiš (A) – Bondra, Kusko, Schneider – Valský, Střondala, F. Dvořák.

Hosté: Mi. Svoboda (Dolejš) – Galvinš, Gewiese, Pyrochta, L. Kovář, Koch, L. Doudera, R. Černý – L. Krenželok (C), Hruška (A), Lakatoš – Svačina, Stach, Irgl (A) – Mallet, Flick, M. Kalus – Fridrich, J. Mikyska, Dej.

Rozhodčí

Hejduk, Sýkora – Ganger, Klouček

Stadion

DRFG arena

Vyrovnanou bitvu rozhodl Nedomlel

Domácí byli v úvodním dějství o něco aktivnější, jenže na skóre se to neprojevilo. Filip Pavlík brzy prověřil Lukášovu pozornost, na druhé straně ztroskotal Ostřížek na Mazancovi. Vzápětí se radovali Královéhradečtí, jenže předčasně. Perret se totiž prosadil jen díky hře vysokou holí a místo oslavy gólu musel na trestnou lavici. Do hry se vracel předčasně, když skóre otevřel Ondrušek. Ve 12. minutě však našlápl Kevin Klíma, parádně si prohodil puk mezi nohama Švrčka a vyrovnal.

Hráči Mountfieldu mohli vzápětí dokonat obrat v přesilovce, na další góly si však museli počkat až do druhé části. Ten na 2:1 jim hosté darovali, když Gřeš dostal nahrávku na středu před vlastní brankou zády do hřiště, jakmile se otočil, o kotouč ho obral Zachar a překonal Lukáše. Přesilovku za prohřešek proti pravidlům vysokou holí potrestali v končící 25. minutě i domácí, když krásnou Smoleňákovu nahrávku využil Nedomlel.

Další gól mohl přidat Jergl, za hosty byl blízko snížení Ostřížek, jeho pokus však skončil na brankové konstrukci. Chvilku poté vychytal Mazanec Buriana. Ve 33. minutě už ale Olomoučtí uspěli po závaru před brankovištěm domácího brankáře, když se z dorážky prosadil Kunc. Pohnout stavem mohli ještě do přestávky Burian a Zachar, na těsném vedení domácích se ale už nic nezměnilo.

Stav 3:2 vydržel i po celou třetí třetinu. Na jejím začátku mohl vrátit domácích dvoubrankové vedení při početní výhodě Orsava, jenže neuspěl. Královéhradečtí pak pečlivě hlídali svůj náskok, Hanákům příliš možností nenabídli a ustrážili ho až do konce. Hostům už nepomohla ke zvratu ani závěrečná hra bez brankáře.

Ohlasy trenérů

David Kočí (Hradec Králové): „Dnes to byl těžký zápas. Olomouc hraje dobrý hokej, dobře bruslí a mají dobrý pohyb, jsou neustále nebezpeční, aktivně napadají. Je těžké proti nim hrát. My jsme chtěli hrát celý zápas aktivně, což se nám i dařilo. Odskočili jsme na 3:1 a to nám v tom utkání hrozně pomohlo. I když jsme pak dostali druhý gól, povedlo se nám to udržet až do konce.“

Zdeněk Moták (Olomouc): „Z naší strany bojovné utkání, bohužel bez bodového efektu. Ta naše údernická norma dvou branek na zápas nestačí. Dáváme málo gólů, i když si ty šance vytváříme. Ve druhé třetině jsme tam měli dvě vyložené šance, jedna střela skončila na břevně... Dva vstřelené góly jsou málo, z toho pak pramení prohry, které máme za sebou. Musím ale říct, že bojovnost týmu byla na hraně našeho výkonu. Bylo to vyrovnané utkání, ale nedosáhli jsme ani na jeden bod, což je zklamání.“

SESTŘIH: Mountfield HK - Olomouc 3:2. Hradečtí těsně zdolali soupeře z Hané
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 11:37. Kevin Klíma, 22:39. M. Zachar, 24:53. Nedomlel

Hosté: 05:33. Ondrušek, 32:07. Kunc

Sestavy

Domácí: Mazanec (Š. Lukeš) – Blain, Nedomlel (A), F. Pavlík (A), Jank, Graňák, Šalda, R. Pilař – Kevin Klíma, Koukal, Perret – Orsava, V. Růžička, J. Sklenář – Smoleňák (C), Cingel, Lev – Jergl, J. Veselý, M. Zachar.

Hosté: Lukáš (Konrád) – A. Rutar, Ondrušek (A), Dujsík, Vyrůbalík (C), Valenta, Švrček, T. Černý – Bambula, J. Knotek (A), Ostřížek – Kunc, Nahodil, Klimek – Gřeš, Strapáč, Burian – Handl, Kolouch, Olesz.

Rozhodčí

Jeřábek, Šír – Gebauer, Hlavatý

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Liberečtí Bílí Tygři se radují z gólu
Liberečtí Bílí Tygři se radují z gólu

Z V VP PP P Skóre B
1. Sparta 52 32 3 6 11 194:116 108
2. Třinec 52 31 4 5 12 187:130 106
3. M. Boleslav 52 26 6 7 13 167:126 97
4. Liberec 52 24 8 5 15 152:118 93
5. Plzeň 52 24 6 7 15 170:128 91
6. Mountfield 52 26 4 3 19 144:127 89
7. Pardubice 52 21 7 4 20 141:146 81
8. Vítkovice 52 20 4 6 22 130:142 74
9. Brno 52 19 5 6 22 144:152 73
10. K. Vary 52 17 8 6 21 145:176 73
11. Litvínov 52 17 8 5 22 133:146 72
12. Olomouc 52 14 6 5 27 105:156 59
13. Zlín 52 11 3 4 34 108:178 43
14. Č. Budějovice 52 6 4 7 35 128:207 33

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud