7. října 2022 • 21:22

SESTŘIHY: Kometa zvládla přestřelku, Sparta udolala Motor. Vyhrál i Liberec

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tipsport extraliga má za sebou další čtyři zápasy. Motor v 8. kole soutěže na domácím ledě podlehl Spartě 2:3 po prodloužení a prohrál tak už pošesté v řadě. O zisku dvou bodů pro Pražany rozhodl Michal Řepík. Výhru zaznamenali i hráči Plzně, kteří zdolali Kladno 4:0. Kometa zvládla domácí přestřelku s Litvínovem, když vyhrála 5:4, a Liberec po výsledku 6:2 s Olomoucí se posunula na druhé místo bod za Pardubice.



Rozhodující úder zasadil Řepík

Sparta vyhrála na ledě Českých Budějovic 3:2 v prodloužení a bodovala tak v pátém utkání v řadě. Motor si naopak připsal šestou porážku za sebou. Utkání rozhodl v čase 61:05 kapitán Pražanů Michal Řepík.

Jihočeši začali aktivně a brankář Sparty Kovář, někdejší opora Českých Budějovic, si od začátku na nedostatek práce nemohl stěžovat. Tomeček se Strnadem zahrozili v přečíslení dva na jednoho, Valský vypálil nebezpečnou střelu z levého kruhu.

Místo toho ale udeřili hosté. Obránce Doudera propadl v útočném pásmu, útočník Dzierkals jej nestihl zastoupit a po Tomáškově střele otevřel skóre Horák. Zvýšit mohl z trestného střílení Tomášek, brankář Hrachovina ale jeho pokus vyrazil.

I díky tomu mohli Jihočeši ještě v první třetině vyrovnat. Po rychlém protiútoku připravil Dzierkals gól pro volného Valského.

Sparta se ale hned po přestávce rychle dostala do vedení. V čase 20:12 puk odražený od zadního mantinelu pohodlně umístil po Formanově přihrávce Sobotka do odkryté branky.

Ve vlastním oslabení poté Valský ohrozil Kováře, při oslabení hostů zkusil střelu z mezikruží Jandus. Po faulu na Chlubnu dostal Řepík dva menší tresty a již v průběhu prvního trestu vyrovnal Vráblík střelou od modré čáry. Českobudějovický obránce byl následně blízko další brance, Kovář ale jeho střelu skvělým zákrokem vyrazil.

Rozhodnutí se pokoušel vzít na sebe budějovický obránce Hovorka, neujaly se však jeho dvě rány v rychlém sledu, stejně jako pokus Bindulise. Po akci Jihočechů ve 49. minutě se odrazil puk od brusle sparťanského beka Němečka, ale Kovář prokázal postřeh.

Domácí byli aktivnější, Kovář ale svůj tým držel. Pražané tak potřetí v řadě dovedli utkání do prodloužení a nakonec se radovali i z vítězství. Po hraničním souboji Řepíka s Dzierkalsem se kapitán hostů dostal do brejku a prostřelil Hrachovinu.

Hlasy trenérů:

Jaroslav Modrý (České. Budějovice): „Bylo to hezké utkání s pěknou kulisou. Kluci makali, vypracovali si příležitosti, hráli výborně, ale nebyli dostatečně odměnění za svoji práci. Hosté byli šťastnější v koncovce. Musíme dále pracovat a věřit si.“

Pavel Patera (Sparta): „Z našeho pohledu to nebyl vůbec lehký zápas, ale byli jsme šťastnějším týmem. Také jsme byli hodně nedisciplinovaní, což vyplývalo z toho, že Budějovice měly lepší pohyb. Na druhou stranu jsme spokojení s tím, jak jsme zvládli hru v oslabení, a samozřejmě se ziskem dvou bodů.“

SESTŘIH: České Budějovice - Sparta Praha 2:3p. Repríza semifinále pro hosty, v prodloužení rozhodl Řepík
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 19:17. Valský, 34:04. Vráblík

Hosté: 04:59. Horák, 20:12. Sobotka, 61:05. Řepík

Sestavy

Domácí: Hrachovina (Strmeň) – Štencel, Vráblík, Bindulis, Hovorka, Šenkeřík, L. Doudera, Šedivý – Dzierkals, Hanzl, Valský – Přikryl, Pech, Gulaš – Strnad, Vopelka, Tomeček – Chlubna, Toman, Karabáček.

Hosté: J. Kovář (Kořenář) – Graňák, Krejčík, Polášek, Mikliš, Němeček, Jandus, Jurčina – Forman, Sobotka, Řepík – E. Thorell, Horák, Tomášek – Konečný, G. Thorell, D. Simon – Buchtele, Vitouch, Přibyl.

Rozhodčí

Jeřábek, Ondráček – Zíka, Rampír

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Návštěva

6279 diváků

Kladno bez šance

Hráči Kladna podlehli doma Plzni 0:4 a potřetí za sebou vyšli naprázdno. Západočeši naopak počtvrté v řadě bodovali a z toho potřetí vyhráli. Posunuli se tak z posledního na 10. místo. Prvním čistým kontem v sezoně k tomu přispěl brankář Miroslav Svoboda, který si navíc připsal i asistenci.

Ve 3. minutě nejdříve z pravého kruhu nepřekonal hostujícího gólmana Svobodu Filip a na druhé straně se po Budíkově akci dostal před brankou k puku Kodýtek a propasíroval puk za Bowa. Odpovědět mohli Zikmund a z dorážky Filip.

Potom zahrozil opět Zikmund a také Machač, který Kladnu vypomáhal na střídavý start z prvoligového Prostějova. Nebezpečně pálili Cibulskis a Dotchin. Kladno se ubránilo při Beranově vyloučení a v závěru úvodní části měl možnost po přečíslení čtyř na dva Zámorský.

V úvodu druhé části si Bow poradil s Adamcovým únikem. Kladno marně dobývalo Svobodovu branku, ale potvrzovalo trápení v koncovce. Plzeňského gólmana nepřekonal ani po objetí branky Indrák. Plzeň odolala při vyloučení Bittena, který vrátil z trestné lavice a po Houdkově přihrávce z úniku nadvakrát překonal Bowa.

Ve 45. minutě neproměnil při trestu Suchého velkou šanci Zikmund. Po následném vyloučení Zámorského měli domácí na 52 sekund výhodu pěti proti třem, ale Plzeň se ubránila. Svoboda zůstával neprůstřelný, ve 49. minutě dostal na druhé straně prostor k zakončení Blomstrand a pojistil náskok Indiánů.

Kladno sáhlo k dlouhé power play, ale svůj gólový půst přesto natáhlo na 163 minut a 32 sekund. Naopak 24 sekund před koncem se dostal po přihrávce Suchého sám před Bowa Adamec a Rytíři stejně jako v neděli v Mladé Boleslavi prohráli 0:4.

Hlasy trenérů:

Jiří Burger (Kladno): „Chtěli jsme odčinit nepovedené utkání z Boleslavi, což se nám úplně nepovedlo. Utlumil nás gól hned ve třetí minutě. Chtěli jsme mít dobrý začátek, ale bohužel jak jsme inkasovali, tak jsme se těžko dostávali do zápasu. Ve druhé třetině jsme zlepšili pohyb a dostávali se do šancí, bohužel jsme je však neproměnili. Navíc v končící přesilovce nám soupeř ujel a dal gól na 2:0, což pro nás bylo hodně složité. Ve třetí třetině jsme se snažili s tím ještě něco udělat, ale bylo to z naší strany málo. Neproměnili jsme ani přesilovku pět na tři, proto jsme bez bodu. Nedáváme góly a není to náhoda. Myslím, že nejsme tak důrazní v koncovce, jak bychom měli být.“

Petr Kořínek (Plzeň): „Jsme strašně rádi, že jsme to utkání zvládli. Bylo to hodně bojovné utkání. Všechny třetiny byly podobné. Nám se podařilo dostat do vedení, pak jsme ubránili i nějaké oslabení. Pochválil bych mužstvo za velkou bojovnost a obětavost. Strašně si toho vítězství ceníme, protože potřebujeme každý bod.“

SESTŘIH: Kladno - Plzeň 0:4. Škodovka přejela Rytíře a bodovala počtvrté v řadě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 02:48. Kodýtek, 35:01. Bitten, 48:44. Blomstrand, 59:36. Adamec

Sestavy

Domácí: Bow (Brízgala) – Slováček, Dotchin (A), Ticháček, Sotnieks, Cibulskis, Babka, Kehar – Procházka, Plekanec (C), Kubík – Melka, Klepiš, Brodecki – Beran, Zikmund (A), Filip – Bláha, Indrák, Machač.

Hosté: Mi. Svoboda (Pavlát) – Budík, Zámorský, Kaňák, Houdek, Baránek, Kvasnička, Vitaloš – Schleiss (C), Kodýtek (A), Rekonen – Blomstrand, Suchý, Hrabík – Lang, Mertl (A), Adamec – A. Dvořák, Bitten, Malát.

Rozhodčí

Hribik, Horák – Komárek, Ondráček

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

4073 diváků

Divoká přestřelka v Brně

Brněnští porazili Litvínov 5:4, vyhráli potřetí za sebou a posunuli se na šesté místo tabulky. Severočeši naopak nenavázali na sérii čtyř utkání, v nichž bodovali a jsou třináctí.

Verva posílená dvěma výhrami v řadě nastoupila v Brně s velkou chutí. Už ve druhé minutě se řítil na Čiliaka útočník Berka, ale slovenský gólman předvedl výborný zákrok.

Chemici měli v prvních devíti minutách více ze hry, ale Kometa se postupně dostávala do tempa a druhá polovina patřila pro změnu jí. První vlaštovkou byla Hollandova střela, kterou Zajíček pokryl lapačkou. Brněnská arena se dočkala prvního gólu v desáté minutě. Holík krásnou citovkou přes půl hřiště našel kanonýra Horkého, který se dostal až k litvínovské brance, nezaváhal v koncovce a připsal si osmý gól v sezoně.

O pár vteřin později nevybíravým způsobem fauloval Wesley domácího Zaťoviče a za svůj zákrok loktem inkasoval „jen“ dvě minuty. Kapitán Komety se rovnou odebral na vyšetření do nemocnice a utkání pro něj skončilo.

Brňané mohli přidat další góly, Ďalogův průjezd celým hřištěm Zajíček zastavil betony, o pár chvil následovaly šance Koblížka s Dufkem, kotouč v obou případech zamířil těsně vedle.

Ve druhé třetině se hrál pohledný hokej, který měl šťávu. A aktivnější byli hosté. Čiliak dlouhou dobu odolával a dělal všechno možné, aby se vyrovnání nekonalo, na Sukelovu střelu pod horní tyč byl krátký. Kometa neměla mnoho šancí, ale o minutu a půl později znovu vedla. Mezi kruhy se objevil Vincour a tvrdou bombou překonal Zajíčka. Pro brněnského odchovance to byl stý bod v rodném klubu.

Více ze hry poté měli Moravané. Paradoxně ale z přehršle snahy nechali od modré čáry ujet e Hlavu, jehož brejk skončil vyrovnáním. Další studená sprcha pro domácí přišla o 30 sekund později. Estephan dostal až příliš mnoho prostoru a nadvakrát procedil kotouč za Čiliaka.

Jenže vedení netrvalo dlouho. Kometa do poslední části nastoupila impozantně. Nejprve vzal celou akci sebe mladíček Šalé, který se natlačil až před Zajíčka a tomu kotouč těsně propadl mezi betony. O 71 sekund později přišel další obrat v zápase. Rychlou brejkovou akci na jeden dotek v podání Dufka a Koblížka zakončil navrátilec do brněnské sestavy Strömberg.

Jenže ani vedení modrobílých netrvalo dlouho, o 51 sekund později se mezi kruhy se zjevil Gut a přesnou ranou překonal Čiliaka. Gólové hody však nekončily. Kometa hrála v oslabení a byla pod tlakem. Ovšem do brejku se vydal Zbořil s Kollárem a slovenský útočník vyhnal Zajíčka z branky.

Chemici zkusili v závěru hru bez brankáře a nebyli daleko od vyrovnání, ale Kometa těsné vedení udržela.

Hlasy trenérů:

Martin Pešout (Brno): „Zažili jsme trochu infarktový zápas. Musím říct, že soupeř hrál velice dobře. Měl rychlý přechod do útoku a v naší obranné třetině nám dělal ze začátku nemalé problémy. Ale myslím si, že touha vyhrát a využitá přečíslení rozhodly o naší výhře. V posledních deseti minutách jsme ubránili dvě oslabení, kdy jsme navíc z jednoho rozhodli. Tam byla opravdu vidět neskutečná touha po vítězství. Akorát nás mrzí, že jsme znovu přišli o dalšího hráče.“

Karel Mlejnek (Litvínov): „Troufám si říct, že snad kromě poloviny první třetiny jsme měli první dvě třetiny otěže utkání v našich rukou. Bohužel to, co jsme předvedli ve třetí třetině, nás stálo zápas. Byly tam hlavně ztráty kotoučů v rizikových prostorech, z toho padla i branka v naší přesilovce. Domácí se svými přečísleními pak naložili vynikajícím způsobem.“

SESTŘIH: Kometa Brno - Litvínov 5:4. Divoký zápas pro domácí tým, rozhodl Kollár
Video se připravuje ...
Góly

Domácí: 09:20. Horký, 32:41. Vincour, 41:21. Šalé, 42:32. Strömberg, 44:38. Kollár

Hosté: 31:06. Sukeľ, 37:57. Hlava, 38:27. Estephan, 43:23. Gut

Sestavy

Domácí: Čiliak (Furch) – Ščotka (A), Ďaloga, Kučeřík, Holland, Gulaši (A), Hrbas – Flek, Holík, Horký – Zaťovič (C), Strömberg, Koblížek – Kollár, Zbořil, Šalé – Dufek, Malý, Vincour – Kratochvíl.

Hosté: Zajíček (45. Godla) – Jaks, Zile, Šalda, Freibergs, Wesley, Demel (A), Zeman – Zdráhal (A), Estephan, Kudrna – Š. Stránský, Sukeľ, Abdul – Hlava, Gut, Berka – Havelka, Helt, Straka (C).

Rozhodčí

Hradil, Kika – Axman, Synek

Stadion

Winning Group Arena

Návštěva

5546 diváků

Liberec jen bod za Dynamem

Hráči Liberce porazili Olomouc 6:2, vyhráli potřetí v řadě a upevnili si druhé místo v tabulce. Severočeši bodovali ve všech devíti zápasech, které v sezoně odehráli. Hanáci prohráli teprve podruhé a klesli na sedmé místo.

Tygři začali utkání aktivně a Konrád se měl v brance, co otáčet. První vážnější situaci musel ale řešit na konci 5. minuty. Derner nahodil puk ze středního pásma a hostující brankář puk vyrazil přímo před dojíždějícího Rychlovského. Ten se pokusil o kličku do bekhendu, ale Konrád situaci ustál.

Hosté odpověděli při vlastním oslabení o dvě minuty později, kdy Balinskisovu liknavost na vlastní modré čáře málem potrestal Bambula. Jeho samostatný nájezd ale Kváča zlikvidoval.

V dalším průběhu třetiny byli domácí aktivnější, na Konráda ale nedokázali vyzrát. V poslední minutě hráli domácí třetí přesilovku. Dvacet vteřin před odchodem do kabin nahodil obránce Balinskis puk na Konrádovu branku a po tečích Birnera a Frolíka Liberec vedl.

I druhou část začali aktivněji domácí. Jejich trvalý tlak přinesl ve 27. minutě druhý gól. Melancon našel přesnou přihrávkou od mantinelu najíždějícího Najmana a proti jeho zakončení neměl Konrád šanci. O tři minuty později se Jelínek vrátil z trestné lavice a týmu se revanšoval za dvě minuty oslabení krásnou gólovou přihrávkou před branku, kam si sjel Melancon a překonal Konráda potřetí.

V euforii hrající Tygři předvedli za dvě minuty další krásnou akci, kdy puk putoval po ose Rychlovský - Najman až k zakončujícímu Vlachovi, který překonal Konráda počtvrté. Náskok domácí ukolébal a to se jim vymstilo. Ve 38. minutě vystřelil od mantinelu Kunc a s pomocí tyčky překonal Kváču poprvé. Následně domácí zazmatkovali v obranném pásmu a přestože hráli přesilovku, Bambula snížil na 4:2.

Třetí třetinu začali domácí opatrněji, vědomi si dvou inkasovaných branek v závěru druhé dvacetiminutovky. Olomouc postupně získala převahu a Kváča v domácí brance měl více práce než jeho protějšek. Na konci 49. minuty hráli hosté přesilovku. Před Kváčou strhla šarvátka, jejími aktéry se stali téměř všichni hráči na ledě. Rozhodčí po poradě udělili celkem pět dvouminutových trestů.

Prodloužené oslabení domácí zvládli a pak z rychlého protiútoku udeřili. Flynn si vyměnil puk s Balinskisem a pak sám zakončil do odkryté branky. Vstřelený gól domácí uklidnil, povzbudil a aktivita se přestěhovala zpět na jejich hokejky. V 56. minutě předvedl sportovní gesto fair play Petr Kváča, který odvolal na něj odpískaný faul.

Závěr utkání dohrávali hosté v početní výhodě, ale udeřili domácí. Rychlovský obral za brankou o rozehrávku se snažícího Konráda a do prázdné branky uzavřel gólový účet utkání.

Hlasy trenérů:

Jiří Kudrna (Liberec): „Dnešní hodnocení je pozitivní. Jsme rádi, že jsme potvrdili úterní výkon a že jsme ze dvou domácích zápasů získali šest bodů. Jsme spokojeni s předvedenou hrou i s produktivitou. Musím vyzdvihnout celý tým, protože všichni hráči podali skvělý výkon. Uhráli jsme výborné oslabení, byli jsme produktivní, byli jsme silní na kotouči. Z toho pak pramenily naše šance. Byla tam tříminutovka ve druhé třetině, kdy jsme si to trochu zkomplikovali, ale věděli jsme, že je to o nás a jsme rádi, že nás to nijak nepoznamenalo.“

Boris Žabka (Olomouc): „Zápas se nehodnotí lehce. Nechytli jsme začátek, Liberec dobře začal, dostal nás pod tlak. Byli jsme slabí na kotouči, prohrávali jsme souboje. Pak jsme se sice chytli, dali jsme dva góly a trochu se nastartovali. Na začátku třetí třetiny jsme měli tlak, nějaké šance, dorážky. Bohužel jsme si to dnes za ten začátek zápasu nezasloužili. Liberci můžeme jen pogratulovat.“

SESTŘIH: Liberec - Olomouc 6:2. Domácí přejeli Moru a bodují i podeváté v řadě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 19:40. Frolík, 26:48. A. Najman, 29:56. Melancon, 31:48. Vlach, 51:23. Flynn, 58:13. Rychlovský

Hosté: 37:02. Kunc, 39:05. Bambula

Sestavy

Domácí: Kváča (Neužil) – Balinskis, Derner, J. Dvořák, Melancon, Rosandić, Štibingr, Vitásek – Birner, Bulíř (C), Čederle – Faško-Rudáš, Filippi, Flynn – Frolík, Jelínek (A), A. Najman – Rychlovský, Šír (A), Vlach.

Hosté: Konrád (Lukáš) – Dujsík, Ondrušek (C), Škůrek, Rašner, Řezníček, Švrček, Rutar – Orsava (A), Anděl, J. Káňa (A) – Navrátil, Nahodil, Klimek – Bambula, Menšík, Kunc – Kusko, Strapáč, Handl.

Rozhodčí

Pražák, Pilný – Lhotský, Svoboda

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

4366 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 29 8 5 10 159:110 108
2. Vítkovice 52 28 4 10 10 159:122 102
3. Sparta 52 28 6 3 15 155:122 99
4. Mountfield 52 23 7 5 17 141:124 88
5. Liberec 52 19 10 10 13 156:129 87
6. Třinec 52 21 5 7 19 149:121 80
7. Brno 52 19 6 3 24 134:150 72
8. Olomouc 52 19 6 2 25 121:141 71
9. K. Vary 52 19 4 3 26 129:163 68
10. M. Boleslav 52 15 7 8 22 116:128 67
11. Litvínov 52 15 7 8 22 137:144 67
12. Plzeň 52 15 6 8 23 127:146 65
13. Č. Budějovice 52 15 5 6 26 132:158 61
14. Kladno 52 15 3 6 28 122:179 57
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud