Miroslav Horák
25. května 2015 • 04:57

Hadamczik: Na MS nám chyběla řada hráčů z NHL. Já bych je získal

Autor: Miroslav Horák, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Znovu se vrací do práce. Bývalý kouč národního týmu Alois Hadamczik povede od nové sezony hokejisty Komety Brno a netají se tím, že má s moravským celkem velké ambice. Dvaašedesátiletý trenér se však v rozhovoru pro deník Sport vrací k nedávno skončenému světovému šampionátu a hodnotí i práci svého nástupce u reprezentace Vladimíra Růžičky. "Na MS nám chyběli někteří důležití hráči z NHL, já bych je získal," říká Hadamczik.



Hadamczikovi na světovém šampionátu v Praze a Ostravě chybělo v nominaci několik hráčů. „Rozhodně oba Michálkové. Krejčí, Frolík, Eliáš a Pastrňák. Ti hráči nestojí o to, abychom je prosili. Ale rozhovor s vámi neodmítnou a vaší povinností je přesvědčit je, aby přijeli. To není doprošování, ale z jejich strany uvědomění si situace. Jim to kolikrát samo nedojde, co je v sázce, ale je třeba s nimi pořádně komunikovat.“ říká Hadamczik.

Podle Hadamczika Vladimír Růžička nevyvinul při shánění hráčů dostatečné úsilí. „Komunikace je zásadní. Ti kluci mají za sebou přes osmdesát zápasů, k tomu cestují, to stojí strašnou porci energie. Není to o tom, že by nechtěli reprezentovat. Mají hrdost. Od kouče ale potřebují slyšet uznání, respekt a nabídku odpovídajícího místa. Vláďa Růžička může být přesvědčený o opaku, že nemá cenu s hráči dlouho jednat, neberu mu to, ale já to vidím úplně jinak. Jsem naprosto přesvědčený, že bych tyto hráče do Prahy získal," pokračuje.

K výsledkům Vladimíra Růžičky se však příliš vyjadřovat nechce.  „To ať si každý zhodnotí sám nebo plénum našich hokejových odborníků. Řeknu to takhle: Já kdybych dvakrát po sobě neuhrál medaili, čelil bych otázkám hned po posledním zápase na turnaji, zda odstoupím. Nebo zda o odstoupení uvažuju," dodává Hamadczik.

VELKÝ ROZHOVOR S ALOISEM HADAMCZIKEM ČTĚTE V PONDĚLNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.
V elektronické podobě si ho můžete koupit ZDE >>>

O ČEM MLUVÍ?

-  Jak se ruský tým choval během MS v Kravařích;

- Co si myslí o kauze Vladimíra Růžičky;

- Jaký má názor na Slavomíra Lenera;

- Proč se rozhodl trénovat Kometu Brno;

Titulní strana Titulní stranaFoto sport

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud