10. ledna 2018 • 12:25

Hejnová vysvětlila: Co jí baví na blogu o jídle? Proč se soudí kvůli známce?

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Atletka Zuzana Hejnová se chystá na mistrovství Evropy, zaobírá se ale i mimosportovními aktivitami a řeší i soudní spor s Českou poštou. V pořadu Štrunc na Info.cz hovořila dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 m překážek také o svém postoji k dopujícím ruským sportovcům. O jakých tématech hovořila?



Jak se dívá na dopující sportovce

Dopingová podezření se řeší v posledních letech hlavně v souvislosti s ruskými sportovci. „Je to jejich rozhodnutí, jestli to budou dělat čistě, nebo si pomůžou podpůrnými prostředky. Já bych měla neklidné spaní, jsme přece neustále hlídaní a kontrolovaní. Nevím, jak mohou takoví lidé fungovat,“ řekla Hejnová .

U ruských atletek byla z některých odhalení zaskočená. „U některých podezření máte, další objíždějí všechny závody a nikde se neschovávají. A tak jsem to měla u jedné výškařky – olympijská vítězka, mistryně světa. A potom zpětně po osmi letech byla pozitivně testovaná. Pak si říkáte: Komu máte ještě věřit?“

Její pohled na boj s dopujícími soupeřkami se měnil. „Dřív mě to trápilo hodně. Ale dokázala jsem si, že dokážu vyhrát i přes to. Je to taková radost. A důkaz, že není potřeba ve vrcholovém sportu brát doping.“

 

Co plánuje po kariéře

Hejnová také hovořila o své budoucnosti. Poodhalila plány na založení rodiny. „Na dítě nechci čekat do 40. Mám před sebou ještě jednu olympiádu a pak nastane nejvyšší čas. To bude tak akorát,“ řekla 31letá atletka.

A co by ráda dělala po kariéře? „Nemusím se úplně bát, něco si najdu,“ prohlásila. Některým aktivitám se věnuje už nyní. „Nepůjdu směrem jako Roman Šebrle , který se jako moderátor vypracoval. Pořádám kempy, sportovní kroužky,“ prozradila.

Populární je také její blog zdravebezprekazek.cz o jídle, který vytváří s tanečnicí Andy Pavelcovou a společně byly nominovány na Czech Blog Awards. „To vlastně úzce souvisí se sportem, obecně i se zásadami zdravého stravování a taky mě to baví. Ráda se dozvídám nové věci o jídle a ráda jím.“

Jak vidí spor kvůli známce s Českou poštou

Elitní běžkyně také okomentovala svůj soudní spor s Českou poštou, která u příležitosti olympiády v Riu vydala známku s podobiznou běžkyně. Hejnová tvrdí, že je na známce ona, její podoba byla použita bez souhlasu a požaduje milion korun. „Jsem o tom přesvědčená. Nepřipadám si jako státní majetek a stálo by za to se alespoň zeptat. Jde o princip. Řeším to, aby se to nestalo někomu dalšímu. Mám udělaný nějaký posudek, fotka je totožná se známkou. Je to hrozně nepříjemný, nevyžívám se v tom,“ shrnula svůj postoj k celé kauze.

Dvojnásobná mistryně světa Zuzana Hejnová tvrdí, že na známce je ona, a státní podnik vyzvala, aby známku nevyužíval.
Dvojnásobná mistryně světa Zuzana Hejnová tvrdí, že na známce je ona, a státní podnik vyzvala, aby známku nevyužíval.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud