Romana Barboříková
17. ledna 2021 • 08:09

Saganovy kolegy smetlo při tréninku auto, dva mají poraněnou páteř

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prodloužili si ještě o půl hodiny trénink. A to se sedmi spolujezdcům Petera Sagana z týmu Bora-hansgrohe nevyplatilo. Na kempu na severu Itálie v okolí jezera Garda je smetlo auto. Tři závodníky museli odvézt do nemocnice. Nejhůř z nich dopadli třetí muž celkového pořadí loňského Giro d´Italia Wilco Kelderman a Andreas Shillinger.



Poklidná potréninková vyjížďka sedmi cyklistů týmu Bora-hansgrohe měla v sobotu nečekaný zvrat. Skupinu mužů v tmavě zelených dresech zasáhlo kolemjedoucí auto. „Během dnešního tréninku bylo několik našich jezdců součástí dopravní nehody,“ stálo pak v prohlášení německé stáje.

Tři závodníci museli na další vyšetření do nemocnice, o ostatní se postarali týmoví lékaři. „Wilco Kelderman, Rüdiger Selig a Andreas Schillinger museli do nemocnice, všichni byli při vědomí. Wilco a Rudi utrpěli otřes mozku, u Andrease ještě čekáme na výsledky všech vyšetření,” dodal v sobotu večer mluvčí týmu.

Později se ukázalo, že poranění Schillingera jsou vážnější. Má totiž zlomené příčné výběžky obratlů v krční a hrudní páteři. Tým potvrdil, že zranění sedmatřicetiletého borce nevyžadují operaci, zároveň však počítá s tím, že si Němec bude muset dát dlouhou pauzu, aby se vyléčil.

Konzervativně se bude léčit také Kelderman, u kterého další prohlídky ukázaly kromě otřesu mozku také zlomeninu obratle.

Mezi těmi, kteří se vrátili do hotelu, kde tým během společného soustředění pobývá, byli Marcus Burghardt, Anton Palzer, Maximilian Schachmann a Michael Schwarzmann.

„Zhruba tři kilometry od našeho hotelu najednou vyjelo zpoza zdi SUV. Neměli jsme vůbec čas zareagovat,“ řekl německým médiím jeden z účastníků nehody Burghardt. Řidič vozu údajně nedal pozor na stopce. „Už jsem během kariéry zažil hodně nehod, ale tahle byla nejhorší. Všechno se událo strašně rychle,“ dodal sedmatřicetiletý Němec.

Bora-hansgrohe je v těchto dnech na tradičním předsezonním soustředění, které v tuto dobu podstupuje většina cyklistických stájí. Kelderman a spol. měli absolvovat po společném tréninku ještě půlhodinu navíc. „Můj anděl strážný stál v tu chvíli při mně, když jsem se rozhodl si trénink neprodlužovat. Doufám, že všichni budou v pořádku,“ napsal na sociální sítě Ide Schelling, další ze Saganových parťáků.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud