Marek Stodůlka
28. července 2020 • 18:53

Domluveno! Chabib se po smrti otce představí v UFC už během října

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zpráva, na kterou všichni čekali. Chabib Nurmagomedov měl obhajovat pás šampiona lehké váhy proti Justin Gaethjemu, vzhledem ke smrti jeho otce a trenéra v jedné osobě však nebylo jasné, kdy a jestli vůbec se tak stane. Dana White ale rozprášil všechny pochybnosti. „Teď a tady vám říkám, že ten zápas proběhne. Chabib a Gaethje se utkají 24. října,“ prohlásil prezident UFC v rozhovoru pro CNN.



Prošel si složitým obdobím. Rok nezápasil, přišel o otce. Zastavovat ale Chabib Nurmagomedov nehodlá. Adbulmanap Nurmagomedov, který po problémech s plícemi a srdcem zemřel, na následky koronaviru, si přál, aby jeho syn ukončil kariéru s bilancí 30:0. Ruský šampion proto neváhá, a ačkoliv to vypadalo, že by se střet s Justinem Gaethjem mohl odložit, není tomu tak. Prezident slavné ligy potvrdil, že se duelu dočkáme už letos v říjnu na turnaji UFC 254.

„Bylo to pro něj opravdu těžké. Jeho otec pro něj byl hrdinou,“ prozradil Dana White v rozhovoru s televizní stanicí CNN. „Opravdu otce miloval. Měli spolu velmi blízký vztah, a proto to pro něj bylo tak složité,“ popisoval rodinné pouto bojovníka s otcem.

Chabib se měl původně utkat s Američanem Tonym Fergusonem. Kvůli omezením způsobeným pandemií koronaviru však Dagestánec nemohl odcestovat do Spojených států, a tak naskočil jako náhradník Justin Gaethje. K překvapení mnohých fanoušků dostal původní vyzyvatel pořádný výprask, a tak se Nurmagomedovovy plány opět měnily. Místo Fergusona se domluvil střet s Gaethjem.

Koronavirus si však nevybírá a bohužel sebral šampionovi otce, jenž zároveň zastával také roli hlavního trenéra. Proto chtěl neporažený válečník, aby americký bijec zápasil s hvězdným Conorem McGregorem a proti vítězi střetnutí by pak nastoupil sám někdy na konci roku. Gaethje ale rázně odmítl, a tak Chabib přehodnotil původní postoj a podle Dany White bude bojovat už v říjnu. Jedinou otázkou tak zůstává, jestli jej smrt nejbližší osoby negativně ovlivní, nebo nakráčí do klece ještě odhodlanější bijec, než na kterého jsme zvyklí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud