Tereza Janovská
9. září 2018 • 09:25

Zápas večera! Pudilová dostala milion, soupeřka má zlomenou ruku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohrála, ale přesto může slavit. Česká MMA bojovnice Lucie Pudilová ve svém čtvrtém zápase v UFC předvedla s Irene Aldanovou neskutečnou bitvu. Vyrovnaný boj, po kterém obě skončily s obličejem od krve a Aldanová se zlomenou rukou, UFC ocenilo titulem „Nejlepší zápas večera“. Obě tak navíc dostanou 50 tisíc dolarů, tedy více než jeden milion korun.



Nadchly diváky i celou UFC. Už před samotným zápasem bylo jasné, že tohle bude opravdu tvrdá a vyrovnaná řežba, což obě bojovnice jasně potvrdily. Zápas mezi Lucií Pudilovou a Irene Aldanovou diváky zvedl ze židlí a donutil je skandovat po celý zápas. Souboj, po kterém obě skončily od krve, nakonec rozhodčí připsali Aldanové v poměru 29:28, 28:29 a 29:28.

Sám šéf UFC Dana White po zápase zářil nadšením a obě bojovnice pochválil. Ze zápasu byla nadšená zejména vítězka. „Věděla jsem, že se utkám s opravdu těžkou soupeřkou. Tenhle zápas byl skvělý, užívala jsem si ho,“ řekla v rozhovoru těsně po zápase.

Lucie Pudilová se rozhodně lehce nedala. Stejně jako u její první prohry v UFC s Linou Lansbergovou, skončila i její druhá přemožitelka v nemocnici. Tam odjela kvůli podezření na zlomenou očnici, nakonec ale na instagram vložila fotografii s rukou v sádře. „Mé oko je v pořádku, bylo to jen škrábnutí z posledního kola. Z prvního kola mám ale zlomenou ruku, doufám, že se brzo vrátím,“ vzkázala fanouškům. Na twitter dokonce dala i rentgenový snímek.

Z tvrdé bitvy byli nadšení i fanoušci. Ti na slavném diskuzním fóru reddit.com k tomuto zápasu dokonce vytvořili vlastní vlákno. „Nejlepší ženský zápas, jaký jsem kdy viděl!“, „Bojovnice jako tyhle bantamová váha právě teď potřebuje.“, „Ještě trochu vyladit a Pudilová se může stát uchazečkou (o titul).“, „Zápas večera? Tohle je nejlepší zápas roku!“. Zněly některé z ohlasů. A všichni souhlasili v tom hlavním: Tohle byl opravdu skvělý zápas.

Irene Aldanová si v prvním kole zápasu s Lucií Pudilovou zlomila ruku.Foto Twitter.com

Irene Aldanová si v prvním kole zápasu s Lucií Pudilovou zlomila ruku.
Irene Aldanová si v prvním kole zápasu s Lucií Pudilovou zlomila ruku.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud