Pavel Novotný
22. dubna 2013 • 15:05

Nezdolné Češky: Zadarmo jste to neměly, za rok na to jdeme zase!

Autor: Pavel Novotný, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České tenistky nakonec svůj zlatý fedcupový hattrick nezískají. Lucie Šafářová i přes bojovný výkon v dnešním čtvrtém zápase na Vinciovou nestačila. Po porážce 3:6, 7:6 a 3:6 získaly domácí Italky třetí bod a zahrají si o titul s Ruskami, které porazily Slovenky.



"Bude to maso," prohlásil před dnešní dohrávkou nehrající kapitán českého týmu Petr Pála. A měl pravdu.

Jeho svěřenkyně Lucie Šařáfová se rvala o každý míček. Chtěla napodobit heroický výkon parťačky Kvitové z nedělního utkání proti Saře Erraniové. A chvíli to vypadalo, že by se jí to mohlo  podařit.

Právě Petra Kvitová dala prvním a bohužel posledním bodem českému týmu naději, když po zpackaném prvním setu skvělým výkonem porazila italskou jedničku. "Miluju hrát za svou zemi, teď Italky dorazíme," přála si rodačka z Fulneku. Bohužel, nestalo se.

Po prohraném prvním setu s Vinciovou se Šafářová stejně jako její krajanka zvedla ve druhé sadě k velmi dobrému výkonu, který završila vítězstvím v tiebreaku. Z jejich reakcí bylo znát, že je odhodlána vybojovat pro český tým rozhodující čtyřhru.

"Obě jsme dneska hrály moc dobře, bylo to o pár míčích. Měla jsem hned v prvním gamu třetího setu při jejím servisu 30:0. Ona byla trošku zlomená z prohry ve druhém setu, bohužel se mi nepovedlo to dotáhnout. Hned jsem si prohrála servis na 0:2 a dala jsem jí šanci vrátit se znovu do hry,"hodnotila utkání Češka.

I když v klíčové sadě od druhé poloviny prohrávala, dokázala odvrátit dva mečboly a pořádně zkomplikovat domácím cestu do finále. Na vytoužený druhý bod to nestačilo.

Petr Pála radí Lucii ŠafářovéFoto ČTK

 "Mrzí to strašně, když jsem byla takhle blízko. Nechala jsem na kurtu úplně všechno, co šlo. Když ale člověk nevyhraje a celý tým prohraje, tak je to hodně těžké," řekla novinářům zklamaná brněnská rodačka.

České hráčky však neúspěch s Italkami rozhodně neodradil. "Lucka jim nedala nic zadarmo, rvala se. Soupeřkám přejeme hodně štěstí, ale my do toho jdeme příští rok zase," píše se na facebookových stránkách českého týmu.

"Italky využily domácí prostředí, je to opravdu těžké hrát u nich. Bohužel to o kousek nevyšlo. Příště je zase pozveme k nám domů na náš povrch. Když člověk ve vypjatých chvílích vidí tu masu lidí, která mu fandí, žene to vpřed," uvedla Šafářová.

"Bohužel naši fanoušci a bubeníci odjeli. Pár lidí ale v publiku bylo a tým byl také úžasný. Hnal mě dopředu a opravdu jsem se tam snažila nechat vše," říkala se slzami v očích česká trojka.

Kvitové a spol. v Palermu chyběla velmi dobře hrající Klára Zakopalová, která těsně před sobotními dvouhrami dostala alergickou reakci a do utkání nemohla nastoupit.

Smůla rodačky z Prahy výrazně ovlivnila i naděje českého týmu na celkový úspěch. Dvacátá hráčka světa tak bude k dispozici Petru Pálovi až příště, kdy bude český tým znovu patřit k favoritům na celkové vítězství.

Lucka Šafářová bojuje o vyrovnání proti Vinciové
Lucka Šafářová bojuje o vyrovnání proti Vinciové

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud