20. května 2016 • 15:04

Pekelný úvod! Rosol jde na Wawrinku, Berdycha čeká Kanaďan Pospisil

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

LOS FRENCH OPEN | Český tenista Lukáš Rosol se v prvním kole Roland Garros utká s obhájcem titulu Stanislasem Wawrinkou ze Švýcarska. Loňská finalistka Lucie Šafářová do pařížského grandslamu vstoupí zápasem s Vitalijí Djačenkovou z Ruska.



Petru Kvitovou na úvod čeká Danka Koviničová z Černé Hory. Tomáš Berdych se utká s Vaskem Pospisilem z Kanady a ve čtvrtfinále může narazit na světovou jedničku Novaka Djokoviče ze Srbska.

Rosol si shodou okolností zahraje s Wawrinkou už dnes, kdy proti čtvrtému hráči světa nastoupí v semifinále turnaje v Ženevě. Zatím s ním na okruhu ATP třikrát prohrál.

Berdych nastoupil proti Pospisilovi zatím dvakrát a povolil mu uhrát jedinou sadu. Kvitová se s Koviničovou utkala zatím jen jednou, letos v Indian Wells ji porazila ve třech setech.

Karolína Plíšková si zahraje proti Američance Shelby Rogersové. Denisu Allertovou čeká Japonka Kurumi Naraová, Kristýna Plíšková se utká s Brazilkou Telianou Pereiraovou, Barbora Strýcová s hráčkou z kvalifikace a Jiří Veselý s Rajeevem Ramem z USA.

Štěpánek postoupil z kvalifikace


Radek Štěpánek porazil v posledním kole kvalifikace Roland Garros Jošihita Nišioku z Japonska 6:3, 6:2 a postoupil do hlavní soutěže druhého grandslamu sezony. V ní se představí také Kateřina Siniaková, neuspěla naopak Klára Koukalová .

Sedmatřicetiletý Štěpánek se na French Open přestaví potřinácté. Siniakovou, která si poradila se Silvií Solerovou-Espinosovou ze Španělska 7:6 a 6:1, čeká v Paříži druhý start v kariéře. Koukalová prohrála s Caglou Büyükakcayovou z Turecka 1:6, 3:6 a v hlavní soutěži bude chybět poprvé od roku 2007.

Los French Open (čeští tenisté)
Pospisil (Kan.) - BERDYCH (7-ČR),

Ram (USA) - VESELÝ (ČR),

ROSOL (ČR) - Wawrinka (3-Švýc.),

Pereirová (Braz.) - KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ (ČR),

Naraová (Jap.) - ALLERTOVÁ (ČR),

KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (17-ČR) - Rogersová (USA),

Koviničová (Č. Hora) - KVITOVÁ (10-ČR),

Djačenková (Rus.) - ŠAFÁŘOVÁ (11-ČR),

STRÝCOVÁ (30-ČR) - hráčka z kvalifikace,

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud