7. srpna 2020 • 17:57

Muchová na Elite Trophy dvakrát porazila Petkovicovou: cítím posun!

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Černý tým Karolíny Plíškové vede po prvním dni závěrečnou čtvrtou sérii charitativní soutěže družstev Tipsport Elite Trophy nad Růžovým týmem 2:1. O dva body se zasloužila Karolína Muchová, která uspěla na tvrdém povrchu štvanického centrkurtu ve dvouhře a s Karolínou Plíškovou i ve čtyřhře.



Světová šestadvacítka Muchová si v horku u Negrelliho viaduktu nejprve poradila za hodinu a tři minuty s Němkou Andreu Petkovicovou 6:1 a 6:3. Poté s Karolínou Plíškovu zdolaly v deblu Petkovicovou s Polkou Igou Šwiatekovou 6:1 a 7:6. Na úvod dne bodovala za růžové Johana Marková, jež porazila Denisu Hindovou 6:1 a 6:3.

„Každé vítězství je dobré a zvlášť v těchto podmínkách, protože poletíme do New Yorku a tam bude ještě větší vedro. Je nepříjemné v tom hrát, ale čeká nás to, takže je super si na to zvykat,“ řekla Muchová, která by měla příští sobotu odletět do USA, kde ji čekají v New Yorku Cincinnati Masters a grandslamové US Open.

Konec zápasu čtyřhry na tenisovém turnaji v Praze na Štvanici, vlevo Karolína Plíšková a Karolína Muchová, na druhé straně kurtu Barbora Strýcová a Barbora Krejčíková
Konec zápasu čtyřhry na tenisovém turnaji v Praze na Štvanici, vlevo Karolína Plíšková a Karolína Muchová, na druhé straně kurtu Barbora Strýcová a Barbora Krejčíková

Muchová od začátku března trénuje s Davidem Kotyzou, ale kvůli koronavirové pauze ji ostrý turnaj pod jeho vedením teprve čeká. „Cítím posun, na kterém pracujeme úderově i kondičně, a už nějaké části přenáším v zápase na kurtu. Pořád je tam mezera, ale jsem ráda, že se něco ukazuje a cítím se dobře,“ řekla.

Soutěž pokračuje v sobotu, kdy bude hrát dvouhru i Plíšková. Vyvrcholí v neděli a poté bude znám vítěz celé série, kterou zatím vede Černý tým 2:1. Vítězný celek získá šek s částkou a tu věnuje na charitativní účely podle vlastního uvážení.

Závěrečný čtvrtý díl charitativního tenisového turnaje Tipsport Elite Trophy v Praze:

Růžový tým - Černý tým 1:2
Marková - Hindová 6:1, 6:3, Petkovicová (Něm.) - Muchová 1:6, 3:6, Petkovicová, Šwiateková (Něm./Pol.) - Karolína Plíšková, Muchová 1:6, 6:7 (4:7).

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud