Jan Podroužek
22. ledna 2018 • 05:01

Nová sestava Slavie? O místo bojují Ngadeu a Deli, i hra na dva útočníky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jan Sýkora už ne jako krajní záložník, ale především jako bek. Tomáš Souček místo Michaela Ngadeua. A třeba Stanislav Tecl na hrotu vedle Milana Škody. Slavia pod novým koučem Jindřichem Trpišovským prochází změnou, a tohle mohou být její znaky. Podívejte se, jak by mohla vypadat sestava „sešívaných“.



Dva stopeři, jeden brankář, nepočítáme-li akvizici do budoucna Martina Vantrubu, a ještě asi útočník. Slávistické áčko se po prvních dnech zdánlivé přestupní nečinnosti nafukuje o nové tváře. A taky se snaží nepřijít o současné důležité hráče...

Tahle narážka patří na Tomáše Součka. Je pravda, že se ocitl v zájmu italské Fiorentiny. Jenže podle informací Sportu jednání nikam daleko nedospěla. Skončila v podstatě dřív, než začala, dvaadvacetiletý záložník zůstane v Edenu a navíc by měl podepsat vylepšenou smlouvu.

Pro kouče Jindřicha Trpišovského a jeho kolegy jde o důležité sdělení. Právě na Součkovi totiž může na jaře stát střed zálohy. Mladý reprezentant má našlápnuto k tomu, aby úplně převálcoval svého konkurenta Michaela Ngadeua.

A chystají se i další změny.

Podívejte se, jak by sestava Slavie mohla vypadat:

Varianta 4 – 2 – 3 - 1

Kolář

Bořil   Kúdela   Pokorný   Sýkora

Souček   Hušbauer

Van Buren   Danny   Zmrhal

Škoda

Tenhle systém je třeba chápat i v různých modifikacích, třeba 4 – 1 – 4 – 1, nebo 4 – 4 – 1 – 1, každopádně jde o rozestavení, které Slavia používala už na podzim pod Jaroslavem Šilhavým. Jindřich Trpišovský by ale sestavu razantně změnil v tom smyslu, že by Jana Sýkoru stáhl na beka, čímž by ještě zintenzivnil podporu útoku z obrany. Otázkou zůstává pozice Miroslava Stocha, který by se s Jaromírem Zmrhalem pral o levou zálohu, na druhé straně je k využití tah Micka van Burena.

Varianta 3 – 5 – 2

Kolář

Kúdela   Deli   Pokorný

Bořil   Souček   Hušbauer   Danny   Sýkora

Škoda   Van Buren (Tecl?)

Tenhle systém nabízí pevnější zajišťování vzadu pomocí tří stoperů, ale vyžaduje až brutální nároky na křídelní hráče, v tomhle případě na Jana Bořila a Jana Sýkoru, kteří by na lajnách dřeli sami. Jejich fyzická připravenost je ale k náročné hře předurčuje. Změnou by byla hra na dva útočníky, přičemž typologicky lze volit mezi Milanem Škodou a Tomášem Necidem, a mezi Mickem van Burenem a případně Stanislavem Teclem tak, aby nedocházelo ke zdvojování rolí na hřišti.

Více informací o chystaných změnách v sestavě Slavie pod trenérem Trpišovským najdete v pondělním vydání deníku Sport. Elektronickou verzi si můžete přečíst ZDE

Titulní strana deníku Sport v pondělí 22. lednaFoto Sport

Lukáš Pokorný si proti Žižkovu odbyl premiéru za Slavii
Lukáš Pokorný si proti Žižkovu odbyl premiéru za Slavii

Pokorný: Byli bychom srabi, kdybychom se nepokusili o titul
Video se připravuje ...

Trpišovský: Příchody? Prioritou je Standa Tecl, jinak počet i kvalita dostačuje
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud