26. července 2015 • 04:20

Sen o žlutém trikotu trvá. Nevyšel ani plán B, smutnil Quintana

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Udělal pro to maximum, ale nestačilo to. Nairo Quintana skončí na Tour de France druhý, na žlutý trikot mu chyběla v rozhodující etapě minuta a 12 vteřin. "Měli jsme strategii. Přemýšleli jsme o útoku až do Col de la Croix-de-Fer, ale nevyšlo to. Plán B byl ujet na L'Alpe d'Huez a nějaký čas jsme na něj (Chrise Frooma) najeli, ale ne dost," smutnil po dojezdu 20. etapy.



Chris Froome a jeho dva domestici si pětadvacetiletého Kolumbijce hlídali, ujet ho nechali až ke konci. "Viděl jsem, že je žlutý trikot pozadu, ale Chris bojoval až do konce, aby si vedení udržel. On a jeho tým bránili velmi dobře," pochválil Quintana soupeře.

V horských etapách svého rivala překonal, přesto to nestačilo. Nedokázal vyhrát ani jednu etapu. Podle svých slov ho zrovna tohle ovšem netrápí. "Bojoval jsem pouze o celkové vítězství, nikoliv o výhru v etapě. Dal jsem do toho všechno v posledních dvou etapách, ale nestačilo to."

Pětadvacetiletý cyklista se tak musí spokojit pouze s bílým trikotem pro nejlepšího mladého jezdce. "Jsem spokojený, protože jsem se nikdy nepřestal snažit vyhrát Tour. Sen o žlutém trikotu přetrvává."

Nairo Quintana nastupuje do útoku před skupinkou s Chrisem Froomem
Nairo Quintana nastupuje do útoku před skupinkou s Chrisem Froomem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud