13. března 2015 • 19:10

MMA zápas o titul GCF v Příbrami: Vítěz se postaví Vémolovi

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V rámci galavečera MMA GCF CHALLENGE: Back in the Fight 4 zažije Příbram poprvé titulový zápas. Souboj se bude odehrávat pod asociací GCF a to v  jedné z nejsledovanějších váhových kategorií střední váze. Aktuální šampion střední váhy Karlos Vémola se kvůli zdravotním problémům a následné rekonvalescenci ještě chvíli do oktagonu nepostaví, proto byl zápas o prozatímního šampióna GCF nabídnut dalším dvěma borcům.



O tento pás již zmíněné asociace a titul šampiona se utkají Rudolf Kříž a Tomáš Penz. Prvně jmenovanéhosi fanoušci MMA mohou pamatovat z druhého ročníku Back in the Fight, kdy v hlavním zápase večera porazil jednoznačně Milana „Godzilu“ Jenšíka.

„Vzpomínám na to docela živě, zápasil jsem tehdy v Příbrami s klukem, který byl o dvacet kilo těžší“, zavzpomínal v paměti Kříž. Znojemský bojovník Kříž prohrál za poslední dva roky jen jediný zápas a to v Rusku na body s neporaženým domácím favoritem. Dalších pět svých fightů v osmihranné kleci vyhrál a to včetně dvou zápasu z minulého roku. Nyní se pečlivě připravuje na svůj první zápas o titul.

"Trénuji každý den a někdy i dvoufázově, byl jsem i na sparingách v Anglii za svým trenérem Robertem Kolskim, kde jsem si zaspároval i s legendou Robertem Gracie. Titul GCF by pro mě byla odměna za dřinu, kterou tomu dávám." 

Petr Větrovský s pásem pro vítěze v PříbramiFoto spo
Titul však bude chtít i jeho protivník Tomáš Penz. Třicetiletý Penz již jednou o titul GCF neúspěšně bojoval, nutno však dodat, že to bylo ve vyšší váze a proti neporaženému šampionu GCF Jiřímu Procházkovi, jenž obstará v Příbrami hlavní zápas. Nyní půjde poprvé do titulového zápasu pro něj v optimální váhové kategorii.

„Na zápas se těším, když přišla tato nabídka, tak jsem ji bez váhání přijal. GCF je u nás nejsilnější organizace, jsem rád, že mám možnost zápasit o titul této organizace,“ okomentoval zápas s Křížem Tomáš Penz.

Známý bojovník zaznamenal v minulém roce dva zápasy MMA a to s Petrem Beránkem a Miroslavem Vackem. Oba dva pro něj znamenaly vítězství. Pro svůj atraktivní styl je fanoušky velmi oblíbený a obsazení tohoto zápasu vyvolává u fanoušků diskuze o tom, kdo zvítězí.

„Na svého soupeře jsem koukal. Vím, v čem je jeho silná stránka a podle toho se připravuji. Myslím, že ať dopadne zápas, jakkoliv diváci uvidí superfight, kde si nedáme nic zadarmo,“ uzavírá Penz.

I proto by to mohl být pro příbramské publikum první titulový zápas v historii se vším všudy, navíc fakt, že vítěz tohoto zápasu se postaví proti veteránovi UFC světoznámému Karlosi Vemolovi, jenž okusil UFC jako první český zápasník, nenechá chladným asi žádného fanouška bojových sportů.

A co na souboj, jenž slibuje atraktivní podívanou, říká samotný veterán UFC Karlos Vemola? „Titul jim na chvilku skutečně půjčím, ale na dlouho rozhodně ne," vzkazuje rozhodně Karlos Terminátor Vémola.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud