5. července 2016 • 16:33

Ronaldo vs. Bale! Spoluhráči z Realu Madrid půjdou na EURO proti sobě

Autor: DIGI
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Portugalci jen tak tak utekli hrobníkovi z lopaty v základní skupině, když jim reálně hrozil konec účinkování na turnaji už v základní skupině. Ale dostali se až do semifinále. To jejich dnešní protivníci, Velšani, svou skupinu vyhráli a jsou největším překvapením EURO 2016. Proti sobě se tak postaví i největší hvězdy obou týmů, Ronaldo a Gareth Bale, shodou okolností spoluhráči z Realu Madrid.



Ronaldo byl před turnajem pasován na jednu z největších hvězd, nicméně své pověsti byl alespoň zpočátku dost dlužen. Střílel sice ostošest, ale ne a ne rozvlnit síť soupeřovy branky. A to už je od zápasu s Rakouskem rekordmanem co do počtu zápasů sehraných v dresu národního týmu Portugalska.

Až v zápase s Maďarskem, ve kterém šlo o všechno, se probudila Ronaldova střelecká muška, a připsal si hned dva zářezy a také šedesátý reprezentační gól. Lepšího střelce zkrátka Portugalci v reprezentaci nemají. Jen za minulou sezonu v dresu Realu Madrid vstřelil 48 branek v 51 utkáních. Svou střeleckou genialitu si určitě uchová, i když Portugalci dnes skončí, a vy budete Ronalda moci vídat na obrazovkách v barvách Realu díky Nové DIGI TV, která bude od nové sezony exkluzivně vysílat zápasy španělské La Ligy.

Ronaldo bude určitě chtít rozšířit svou gólovou sbírku na EURO a přispět tak k výhře Portugalska nad Walesem. Zatím tedy má jen dva zásahy, ale také dvě gólové asistence, díky nimž se Portugalci dostali až do semifinále. Navíc se proti Polsku trefil i v penaltovém rozstřelu, takže jeho neproměněný pokutový kop ze skupiny už je zapomenut.

O branku víc má na svém kontě jeho spoluhráč z Realu Madrid Gareth Bale, který se ale dnes postaví proti Ronaldovi. Bale v základní skupině vstřelil tři branky a dlouho vedl tabulku střelců. Balea ale už přeskočil Griezmann se čtyřmi zásahy a dotáhli se na něj i další Francouzi, Giroud a Payet, tři branky má na kontě i Španěl Morata.

Bale je tahounem Walesu, ale tým složený z hráčů Premier League a druhé anglické ligy Sky Bet Championship má sílu jako celek, nestojí jen na své největší hvězdě. Se šesti góly byli Velšané po základní skupině nejproduktivnějším týmem na EURO co do úspěšnosti střelby.

Chcete vidět super fotbal? Jděte na Novou DIGI TV >>

Nicméně osmapadesát let se Walesu nepodařilo dostat na žádný velký turnaj, a byl to právě Bale, který dostal Velšany na letošní EURO. Bale poprvé reprezentoval Wales v květnu 2006, a to jako do té doby nejmladší hráč v historii tamního národního týmu. Začínal jako levý obránce, pak se z něj stal záložník, a skončil jako hvězdný útočník Realu Madrid i národního týmu.

Walesu se neuvěřitelně daří a fanoušci doma úspěchy týmu přímo žijí. Někteří dokonce tak, že přejmenovávají svá městečka, jako například městečko Bala v severním Walesu. Tamní městská rada rozhodla, že své sídlo přejmenují na Bale do té doby, než Wales v turnaji skončí. Bude to už po semifinále s Portugalskem?

Každopádně ale Garetha Balea i jeho spoluhráče uvidíme v akci i po konci EURO 2016. Nová DIGI TV totiž od nové sezony bude exkluzivně vysílat nejen zápasy španělské La Ligy, ve které se předvede Real Madrid i s Balem a Ronaldem, ale i obě nejvyšší anglické soutěže, Premier League a Sky Bet Championship, ve kterých působí naprostá většina velšského týmu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud