23. září 2017 • 11:59

Kterou soutěž nesnáší v Anglii víc než Evropskou ligu? Rivalové se shodli

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Říká se, že anglické kluby neberou příliš vážně účast v Evropské lize. Jenže nyní je tu jiná soutěž, která se stala na Ostrovech předmětem kritiky. Ligový pohár, jehož zápasy vyplnily program v průběhu tohoto týdne. Ze slov trenérů velkoklubů z Manchesteru je znát, že pokud by neexistoval Carabao Cup, pojmenovaný po výrobci energetických nápojů, rozhodně by za něj neplakali.



Boj o trofej mezi 92 účastníky čtyř nejvyšších lig je v konkurenci Premier League a Anglického poháru, který je nejstarší fotbalovou soutěží na světě, evidentně na vedlejší koleji. V nabitém programu překáží, šanci v ní dostávají béčkové sestavy.

Kouč Manchesteru United José Mourinho to po středeční výhře nad Burtonem 4:1 vyjádřil ještě poměrně kulantně. „Když se mě zeptáte, jestli by anglický fotbal bez Ligového poháru přežil, odpovím možná. Možná bychom byli čerstvější pro evropské poháry,“ prohlásil navzdory tomu, že v minulé sezoně tuto trofej s Red Devils získal.

Ani postup pro vítěze do třetího předkola Evropské ligy nezvyšuje výrazně atraktivitu a motivaci favoritů. „Pokud je tato soutěž oficiální soutěží, potom je důležitá pro Manchester United i jeho trenéra,“ neuchýlil se Mourinho k ostřejší kritice.

To jeho protějšek z Manchesteru City Pep Guardiola byl mnohem ostřejší. „Samozřejmě je dobré, pokud zvítězíte, ale jinak promrháte spoustu energie,“ hlásil Guardiola po výhře nad West Bromwichem 2:1.

A pak začal vypočítávat namáhavý program, který se rýsuje před jeho týmem. Sobotní zápas s Crystal Palace, pak úterní bitva v Lize mistrů se Šachtarem Doněck, o další tři dny později šlágr s Chelsea na Stamford Bridge.

„Jak říkám, hodně promrhané energie z pohledu trenérů. Ale věděli jsme, že nás to čeká, takže si nestěžuji. Když musíme hrát, tak budeme hrát,“ pokrčil Guardiola rameny.

Názor prý nezmění ani v případě, pokud hráči Manchesteru City ve Wembley zvednou trofej nad hlavu. „Pokud bude titul, je to OK. Ale lidé tomu stejně nedají moc uznání,“ zakončil své hodnocení Guardiola.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud