4. března 2016 • 09:30

Oslava milníku? Není nálada, řežeme si pod sebou větev, bručel Jágr

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLAS | Čtyřiadvacet střeleckých pokusů vyslali hokejisté Floridy ve třetí třetině na branku Colorada, ale fantastický výkon mladíka Calvina Pickarda v bráně byl rozhodujícím faktorem. Domácí Avalanche vyhráli 3:2 a jediné pozitivum, které si Panthers odvezli, byl 1850. bod kariéry jejich lídra Jaromíra Jágra. Ten se tak díky asistenci srovnal s Gordie Howem na 3. místě v historickém bodování. Po zápase ale kolem milníku zrovna moc nejuchal.



Jágrův další velký moment v této sezoně přišel hned v 10. minutě, těsně po skončené přesilové hře. Kotouč poslal na Aleksandra Barkova a ten vyzval ke skórování sjíždějícího si beka Erika Gudbransona, jenž se trefil poprvé po 44 zápasech.

Jenže další vývoj utkání naznačil, že v šatně po zápase nebude tak veselá nálada, jaká by po podobně vznešené události být mohla. "Vyrovnání Howea? To je teď jedno. My si teď pod sebou tak akorát řežeme větev," mračil se Jágr, který rozhodne neměl náladu slavit.

VIDEO: Jágrův 1850. bod v NHL

Florida se sice tabulkově nenachází na hraniční pozici, ale do konce základní části ještě chybí více než měsíc a každý bod už se teď zatraceně počítá. Panthers navíc poprvé po mnoha týdnech přišli o vedení v Atlantické divizi, kde je díky noční výhře v Ottawě už předehnal rival z Tampy Bay. Od Philadelphie, posledního týmu, který v tuto chvíli není na postupových pozicích do play off, ale drží náskok jedenácti bodů.

Panthers stále trápí rozháraná sestava. Kvůli zranění stále chyběli klíčoví hráči Jonathan Huberdeau a Willie Mitchell a kvůli potížím s vízy nemohly naskočit nové posily Jiří Hudler a Teddy Purcell. Do první formace k Jágrovi se tak například zařadil nováček Kyle Rau, který svůj první zápas v NHL odehrál teprve 20. února. I to byl možná důvod slabého startu Floridy do zápasu.

Historické kanadské bodování:
1. Wayne Gretzky - 2857 bodů (894+1963)
2. Mark Messier - 1887 bodů (694+1193)
3. Jaromír Jágr - 1850 bodů (743+1107)
4. Gordie Howe - 1850 bodů (801+1049)
5. Ron Francis - 1798 bodů (549+1249)

"Vyšla nám pořádně až třetí třetina, a to už bylo trochu pozdě. Jejich mladý gólman zachytal výborně a pomohl Coloradu k důležitým bodům. Přitom my jsme si na začátku třetiny mysleli, že můžeme zápas klidně otočit," klaněl se výkonu třiadvacetiletého muže s maskou trenér Floridy Gerard Gallant.

Současná dvojka Avalanche pochytala celkem 38 střel a celkem jasně získala ocenění první hvězdy zápasu. Že se kolem něj pohybuje muž, který se chystá bodově vyrovnat velkému Gordie Howeovi, brankář moc dobře věděl. A ve finále ani nelitoval toho, že k činu přispěl.

"Není to tak zlé, že vyrovnal Howea, když my jsme k tomu brali výhru," řekl po zápase pro NHL.com Pickard, který zároveň přiznal, že Jágra na ledě velmi dobře sledoval. "Patří mezi nejlepší hokejisty vůbec. Skvěle si kryje puk, na ledě vypadal výborně," popisoval své poznatky.

A sám musel být spokojený. Colorado je na tom podstatně hůře, než Florida. V Západní konferenci je na posledním nepostupovém místě, ale díky dobrému výkonu se Avalanche drží osmé Minnesoty, která má také 70 bodů.

"Tuhle výhru jsme potřebovali," těšilo muže, který navíc nahrál na první gól zápasu.

VIDEO: Sestřih utkání Colorado - Florida

MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 3. • 03:05
Colorado Avalanche
Colorado Avalanche
3:2
ONLINE
4. března
03:05
Florida Panthers
Florida Panthers
Góly

Domácí: 05:45. Landeskog, 13:50. Bødker, 24:55. Duchene

Hosté: 09:42. Gudbranson, 32:42. Campbell

Sestavy

Domácí: Pickard (Varlamov) – Beauchemin, Johnson, Holden, Barrie, Bigras, Bodnarchuk – Grigorenko, Duchene, Iginla – Landeskog, MacKinnon, Bødker – Matthias, Söderberg, Comeau – McLeod, Mitchell, Skille.

Hosté: Luongo (McKenna) – Campbell, Gudbranson, Kulikov, Ekblad, Kindl, Petrovic – Rau, Barkov, Jágr – Jokinen, Trocheck, Smith – Kampfer, Bjugstad, Wilson – Howden, Shaw, Thornton.

Rozhodčí

Kimmerly, Kowal – Miller, Rody

Stadion

Pepsi Center, Denver

Tady se Roberto Luongo pořádně vytáhl
Tady se Roberto Luongo pořádně vytáhl

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud