Jonáš Bartoš
28. srpna 2014 • 22:48

Práce, obětavost a postup. Po čem Hřebík volal, to Sparta splnila

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nehrajete fotbal evropské úrovně. Takový vzkaz vyslal do sparťanské kabiny sportovní ředitel Jaroslav Hřebík pár hodin před klíčovou bitvou sezony. Jestli chtěl letenské hráče na Zwolle zdravě naštvat a vyprovokovat, zřejmě se mu to povedlo. Soubor Vítězslava Lavičky si vstupenku do podzimní pohárové Evropy koupil zejména tvrdou prací, enormním nasazením a obětavým, týmovým výkonem. Tedy věcmi, na které Hřebík nejvíc poukazoval.



Nekompromisní slova v pořadu České televize (VÍCE ZDE>>>) leckoho překvapila. Jaroslav Hřebík otevřeně přiznal, že sparťanské výkony postrádají kýženou kvalitu k tomu, aby se tým mohl měřit s mezinárodní konkurencí. Naplno řekl, že s takovým pojetím český mistr nemá na nejvyšší úrovni evropského fotbalu co pohledávat.

Pokud by sparťané se Zwolle neuspěli, Hřebíkovi by se kritika v den důležitého mače vrátila jako bumerang. Majitel klubu Daniel Křetínský by jistě chtěl vědět, proč pár hodin před výkopem vysoce postavený člen vedení sepsul tým, za který nese odpovědnost. Hřebík sice nepůsobí přímo v kabině, přesto je jasné, že málokdo má v současnosti na Letné u sportovních otázek větší slovo.

Sparta - Zwolle: Tak vypadaly góly Krejčího a Dočkala
Video se připravuje ...

Hřebík svými slovy zariskoval. Po čtvrtečním večeru se ale může usmívat. Lavičkův tým v zápase o svou vlastní budoucnost uspěl zbraněmi, na něž upozorňoval.

Hráči si uvědomili, že už jde opravdu do tuhého. Všichni utkání odjezdili. Bojovali jeden za druhého, nevypustili žádný souboj. Takového Dočkala jako kdyby člověk nepoznával. Jindy jemný technik létal po celém hřišti, rval se o každý balon a poctivě se vracel. Obětavý výkon navíc korunoval důležitým druhým gólem.

Sparťané hráli celé utkání agresivně, neustále v pohybu, zodpovědně dozadu. Jaroslav Hřebík se dočkal náročného fotbalu, nikoliv pohodlného, pomalého stylu, který stál za letenským útlumem posledních týdnů.

Domácí jedenáctka porazila Zwolle TEMPEM, po kterém velkým transparentem na tribuně volali i fanoušci. Sparťané do utkání o přežití dali srdce, a enormní píli, bez níž nemůže uspět ani nejlepší celek světa.

Hřebík svou kritikou možná řadu hráčů naštval. Ve finále ale zřejmě i jeho slova pomohla k tomu, že český mistr zachránil pohárovou sezonu.

Hráči Sparty se radují po gólu do sítě Zwolle
Hráči Sparty se radují po gólu do sítě Zwolle

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud