Ondřej Škvor
5. listopadu 2014 • 13:37

Vrba řeší jen příjemné problémy. Proč potom nezkusit i Hořavu?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pavel Vrba si nemá nač stěžovat. S výjimkou dvou největších hvězd, Tomáše Rosického a Petra Čecha, jeho opory ve svých klubech pravidelně a dostatečně hrají. Z ideální jedenáctky odehráli všichni až na dva zmíněné nejméně tři čtvrtiny možných minut. Proto mohl trenér Vrba s klidným srdcem povolat k poslednímu letošnímu kvalifikačnímu utkání fotbalové reprezentace proti Islandu téměř stejné hráče jako k těm předchozím.



Mezi reprezentanty se zkrátka neděje nic moc převratného, což je v současné situaci dobře – tým šlape, má devět bodů a výraznější zásahy nejsou potřeba.

A když už se děje, jedná se o posuny potěšitelným směrem. Například na místě stoperů, které hrozilo být bolavým místem, se mu k „základním“ Tomáši Sivokovi a Michalu Kadlecovi nabízí Václav Procházka a stále hlasitěji také Marek Suchý, stabilní hráč Basileje. Na svou šanci čeká také sparťan Mario Holek.

V záloze trenér trochu zariskoval, když povolal plzeňského Tomáše Hořavu, který sice zazářil proti Spartě, ale předtím v sedmi zápasech nebyl v základu ani v Plzni. Jenže proč ne? Daniel Kolář, jenž obyčejně zaskakuje za Rosického, není v top formě, Hořava se může chytit.

A v útoku se hlásí o návrat do sestavy Matěj Vydra a stále častěji se připomíná Tomáš Necid, jenž se trefil ve třech z posledních pěti zápasů.

Vrba řeší spíš příjemné problémy, a to je dobře.

Vrba před Islandem: Hráči Plzně i Sparty potáhnou za jeden provaz
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud