30. října 2018 • 05:00

Slavia šlape a brousí si zuby na derby: Snad se vyvarujeme chyb z jara

Autor: jap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Produktivita, výstavní trefy, krásné kombinace. Slavia po triumfu v Evropské lize zůstává na vítězné vlně, Duklu doma bez větších potíží smetla 4:1 a teď vyhlíží nedělní derby, do nějž půjde v mnohem lepším rozpoložení než mátožná Sparta, která padla ve Zlíně. Slávisté však ví, že je na Letné nic lehkého nečeká. „Snad se vyvarujeme chyb z jara,“ věří křídelník Miroslav Stoch.



Slavia je nyní v čele tabulky a do derby půjde s obřím sedmibodovým náskokem, odstup mezi oběma giganty českého fotbalu však pro hráče v červenobílém na chápání zápasu nic nemění.

„Musíme se koncentrovat úplně stejně. Proti Dukle jsme ve druhém poločase až moc povolili a hráli jsme místy až profesorky a naivně. To od nás nebylo dobré a tým jako Sparta tohle může potrestat. Musíme být koncentrovaní celých 90 minut,“ upozorňuje autor první branky pondělního zápasu Vladimír Coufal.

Ten měl v defenzivní čtveřici dva nové parťáky. Michela Ngadeua nahradil Simon Deli, Jana Bořila zase Jaroslav Zelený, na hru sešívané obrany to ale vliv nemělo. „Duklu jsme do ničeho kromě penalty nepustili. Simon to zvládl fantasticky a s grácií a Zelí je fotbalista jako kráva, takže si s tím taky poradil skvěle,“ chválil pravý bek Slavie spoluhráče.

Situace mluví jasně – Slavia jede na vítězné vlně, Sparta nedokáže vyhrát více utkání v řadě a odvěkému rivalovi kouká na záda. I přes jednoznačně lepší herní projev a sedmibodový náskok v tabulce však na lídra ligy v derby nečeká nic jednoduchého. Nejsledovanější fotbalový duel v Česku má svá specifika. Je věcí diskuse, zda natolik charakteristický zápas rozhoduje spíše taktická připravenost, či psychická odolnost obou týmů.

„Nejsem ještě trenérem, abych hodnotil takové věci,“ usmíval se po utkání dvougólový střelec Miroslav Stoch. „Ale od každého trochu. Bude to o psychice, o taktice, možná o tom, kdo v ten moment bude mít lepší formu. Pevně věřím že si to ideálně načasujeme a v tom zápase se ze všeho vydáme,“ uvedl křídelník Slavie a zároveň připomněl jarní derby, v němž Slavia dotahovala tříbrankovou ztrátu.

„Pustíme si chyby, co jsme tam udělali na jaře, hlavně v prvním poločase. Toho se doufám vyvarujeme a věřím, že ten zápas můžeme zvládnout.“

Střelec druhé branky proti Dukle Miroslav Stoch oslavuje s Ondřejem Kúdelou
Střelec druhé branky proti Dukle Miroslav Stoch oslavuje s Ondřejem Kúdelou

Slavia - Dukla: Stoch v ráži! Umístěnou ranou přidal čtvrtý zásah sešívaných
Video se připravuje ...

Slavia - Dukla: Schranz snižuje z pokutového kopu na 1:3! Kolář málem dosáhl na balon
Video se připravuje ...

Slavia - Dukla: Olayinka parádní dělovkou propálil Radu, 3:0!
Video se připravuje ...

Slavia - Dukla: Stoch úžasnou ranou přesně do šibenice zvýšil na 2:0!
Video se připravuje ...

Slavia - Dukla: Coufal dostal moře prostoru a poslal domácí do vedení 1:0!
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Slavia - Dukla 4:1. Pohodlná sešívaná jízda před derby
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud