24. června 2022 • 12:55

Otazníky kolem Ronalda. Píše se o ultimátu, United jsou pořád bez posil

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Minulá sezona za moc nestála, na Old Trafford se na ni snaží spíš rychle zapomenout. Nový kouč Erik ten Hag má být zárukou, že v novém ročníku se z Manchesteru United zase stane obávaný soupeř. Přestupové období ovšem zatím budí spíš rozpaky, „rudí ďáblové“ dosud nepřivedli jedinou posilu, ačkoliv avizovali zájem hned o několik zajímavých jmen. A otazníky se objevují i kolem Cristiana Ronalda, hlavní hvězdy týmu…



Šesté místo v Premier League, rychlý konec v úvodu play off Ligy mistrů a ani žádná náplast v podobě trofeje z národního poháru. Na zvyklosti slavné značky šílená bilance. Zmar United gradoval na jaře. Třeba prohra 0:4 na Liverpoolu? Ostuda, rozdíl mezi dvěma anglickými giganty byl propastný. Zkrátka sezona, kterou už nikdo v klubu nechce opakovat.

Pod uznávaným koučem Ten Hagem, který přišel z Ajaxu Amsterdam a nahradil Ralfa Rangnicka, mají přijít změny. Zatím jsou patrné hlavně směrem z Manchesteru – končí Paul Pogba, Jesse Lingard, Juan Mata nebo Nemanja Matič.

Jenže posily? Tady je zatím ticho. A z toho může pramenit nervozita.

Portugalský deník Record s odkazem na své zdroje napsal, že Cristiano Ronaldo začíná být frustrovaný a pohrozil vedení klubu ultimátem, že pokud se nepodaří kádr adekvátně doplnit, sám si bude hledat nové angažmá.

Portugalský střelec má smlouvu ještě na jeden rok, v minulé sezoně patřil k nejvýraznějším postavám United. Vstřelil 18 ligových gólů, zároveň čelil i kritice, že pro mužstvo nepracuje tak, jak by útočník v moderním fotbale měl.

Proti jeho případnému odchodu hovoří nedávné vyjádření trenéra Ten Haga, který hlásil, že s Ronaldem určitě počítá. A i ofenzivní hvězda na adresu nového kouče po oznámení jeho příchodu hovořila pozitivně.

„Vím, že pro Ajax odvedl skvělou práci a je zkušený. Ale musíme mu dát čas. Věci se musí změnit tak, jak bude chtít. Přeji mu jen to nejlepší a doufám, že příští rok budeme vyhrávat trofeje,“ poznamenal Ronaldo před pár týdny.

Dosavadní (ne)aktivita v přestupovém okně však mohla jeho víru nahlodat. Anglická média psala, že United toužili například po Darwinu Nuňezovi, barcelonském Frenkiem de Jongovi nebo Brazilci Antonym z Ajaxu. První jmenovaný se už upsal Liverpoolu, jednání o dalších hráčích se vlečou. A třeba další fotbalista Ajaxu Jurrien Timber? Obránci prý přestup do United vymluvil jejich bývalý kouč Louis van Gaal.

Ten Haga tak čeká spousta práce s týmem, jehož složení ještě zdaleka není kompletní. Španělský deník AS přišel s informací, že Ronaldo by případně mohl zamířit do Bayernu Mnichov jako náhrada za Roberta Lewandowského, jiné zdroje to ovšem vyvrací. Bavorský gigant, který před pár dny oficiálně představil Sadia Maného, prý o Ronalda zájem nemá.

Jak rušné nakonec bude léto na Old Trafford?

Manchester United Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud