Tereza Janovská
27. června 2019 • 11:39

Hraní pomáhá. Tým fotbalisty Jankta daroval nemocnici čtvrt milionu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Profesionální hraní počítačových her je stále populárnější a hlasitě se hlásí o slovo. Svůj esportový tým vlastní i fotbalový reprezentant Jakub Jankto, který hraje v italské Sampdorii Janov. Jeho Team Sampi se nyní rozhodl podělit o zisky a daroval čtvrt milionu korun pro děti z hematoonkologického oddělení Fakultní nemocnice v Motole.



Sám před několika lety závodně hrával FIFU, kvůli vytíženosti s tím však musel přestat. Záložník Jakub Jankto však na esporty nezanevřel, ba naopak. Rozhodl se založit vlastní tým. V současnosti má tým ve FIFĚ, NHL a TrackManii. Jeden z jeho hráčů nedávno dokonce skončil čtvrtý na mistrovství světa v NHL, které se konalo v Las Vegas, za což inkasoval pět tisíc dolarů, tedy více než 112 tisíc korun.

Team Sampi se rozhodl, že si veškeré zisky nenechá pro sebe a udělá dobrou věc. Daroval tak 250 tisíc korun oddělení dětské hematoonkologie motolské nemocnici. „Jelikož jsme gamingová organizace, rozhodli jsme se z části peněz vybavit kliniku herním vybavením (Laptopy, XBOX, PS4, TV, společenské hry). Nezapomněli jsme ale ani na tolik potřebný zdravý pohyb dětí a pořídili sportovní vybavení na tábory. Sestřičkám jsme na dlouhé, probdělé noci darovali automatický kávovar a mnoho dalšího,“ napsal tým Sampi na svou facebookovou stránku a zároveň dodal, že se rozhodně nejednalo o poslední akci. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud