Stanislav Hrabě
10. srpna 2014 • 15:12

SLAVIA chce být zase první! Stane se v Edenu její sen realitou?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMÝ PŘENOS 20:15 | Loni o útěk z poslední příčky, letos o vedení v lize. Takový rozdíl je mezi dvěma posledními utkáními Slavie na svém stadionu proti Slovanu Liberec (isport TV). Když večer Pražané vyhrají, mohou být první.



Kompletní sestřih: Slavia - Baník 3:1
Video se připravuje ...

Role v týmu Slavie v zápasech s Libercem zásadně mění slovenský legionář Martin Juhar. Loni nastoupil nečekaně jako útočník, když ho na hrot vysunul tehdejší trenér Miroslav Koubek. Nyní je opět klasický obránce, kam ho stáhl nový slávistický kouč Miroslav Beránek. Už na něho nedoléhá úloha spasitele, je členem týmu, který zatím šlape.

„Celá kabina se na zápas těší,“ přibližuje Juhar atmosféru, která ve slávistické šatně zavládla po dvou výhrách nad Slováckem a Ostravou. „Momentálně je nálada v týmu dobrá a snažíme se ji udržet,“ ubezpečuje, že obavy z případné namyšlenosti po dobrém vstupu do sezony jsou liché.

„Byl bych velmi rád, kdyby přišlo ještě víc diváků, atmosféra proti Baníku byla fantastická. Doufám, že to bude pokračovat,“ vyzývá slávistické fanoušky, aby přišli tým v boji o první místo podpořit.

Po pozici úderného útočníka, který se v předchozím domácím vystoupení trefi l dvakrát do liberecké sítě, se mu možná stýská, ale nestěžuje si. Ochotně se přesunul na levou stranu obrany, kde ostatně ve Slavii po příchodu ze Sparty začínal.

„Je potřeba pomoct týmu na tomto postu, tak hraju tady,“ neřeší své zařazení. Když může a situace to dovoluje, ofenzivu vydatně podpoří. A účinně. V probíhající sezoně už si připsal dvě gólové asistence.

Liberec je pro Slavii na jejím stadionu celkem příznivým sokem, v Edenu ho totiž dvakrát za sebou porazila. „Soupeře jsme sledovali v posledních zápasech. Má za sebou předkolo Evropské ligy. Myslím si, že proto to pro nás může být těžší. Na zápas se důkladně připravujeme a chceme v něm uspět,“ uznává trenér Miroslav Beránek sílu severočeského mužstva.

„Soustředíme se hlavně na sebe,“ nenechává se rozptylovat Juhar. „Samozřejmě máme mnoho informací o soupeři, ale v první řadě je důležitý náš výkon,“ má jasno, co je rozhodující.

„Na zápas se všichni těšíme. Očekávám, že z těch tří úvodních bude nejtěžší,“ varuje trenér Beránek před lehkovážností. „Trochu jsme fanoušky namlsali a budou určitě chtít, abychom v tom pokračovali,“ tuší, že očekávání příznivců je velké.

„Věřím, že nás vyburcují k nejlepšímu výkonu, kterého jsme schopni,“ slibuje za své svěřence. „Na druhou stranu chceme fanoušky do Edenu přilákat a předvést jim kvalitní výkon, a to nejlépe s vítězstvím na konci,“ touží po třech bodech.

Ty by mohly Slavii postrčit na první místo ligové tabulky. Na příčku, na níž mnohonásobný mistr už dlouho nebyl.

Autor první branky Škoda se raduje s Juharem z prvního gólu do sítě Baníku Ostrava. Teď chtějí sešívaní vyhrát doma i nad Libercem
Autor první branky Škoda se raduje s Juharem z prvního gólu do sítě Baníku Ostrava. Teď chtějí sešívaní vyhrát doma i nad Libercem

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud