16. srpna 2016 • 13:00

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Jílek poškodil Jihlavu, Nenadál nezvládl derby

Autor: iSport.cz, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přehlédli ofsajd, chybně odpískali pokutový kop. Rozhodčí Jan Jílek a pomezní Zdeněk Dobrovolný hrubě ovlivnili výsledek na hřišti Jihlavy ve prospěch Slavie (1:1). Disciplinární komise se bude oběma případy zabývat na dnešním zasedání, arbitry nejspíš čeká pozastavení delegace na několik utkání. Dobrý výkon nepředvedl ani Martin Nenadál v derby Bohemians 1905 - Sparta (0:2). Podívejte se v pořadu Zlatá píšťalka, jak se vedlo ve 3. kole ePojisteni.cz ligy dalším rozhodčím. 



Na slávistickou penaltu v Jihlavě se objevují dva názory. První: Milan Škoda byl v pohybu nedovoleně zastaven, proto nemohl střílet. Druhý: k zakončení se nedostal vlastním přičiněním, sám totiž zavadil o bránícího hráče Petera Šulka.

Správný pohled je ten druhý. „Byl jsem docela blízko. Sporná situace. Mně přišlo, že hostující hráč (Milan Škoda) kopl do našeho Šulka. Rozhodčí tvrdil, že mu tam dal nohu. Přitom náš hráč jen stál,“ tvrdil po utkání jihlavský obránce Antonín Rosa.

Pravdou je, že Šulek nestál, nicméně neprovedl žádný pohyb směrem k noze střílejícího hráče. Ke všemu si dával pozor na kontakt a snažil se slávistickému bijci uhnout. To je důležitý postřeh.

Aby se jednalo o faul, musel by se Škodovi viditelně postavit do střely nebo ho zasáhnout kopnutím či šlapákem. K tomu však nedošlo. A Jan Jílek, jenž je považován za sudího „starých struktur“, posoudil situaci chybně. Slavia však výhodu pokutového kopu nevyužila.

Výsledek nakonec ovlivnil jiný moment. To když si pomezní Zdeněk Dobrovolný nevšiml ofsajdové situace před vyrovnávací brankou „sešívaných“ v 51. minutě. Patrně ho zmátlo vyběhnutí jihlavského gólmana Jana Hanuše, který v tu chvíli nebyl posledním ani předposledním bránícím hráčem důležitým pro posouzení pravidla o ofsajdu.

„Tyhle dva momenty jsou pelyněk. Na videu jsme viděli, že gól padl z ofsajdu a penalta nejspíš nebyla. Ale rozhodčí jsou také lidi, dělají chyby. Ovšem za ty se platí. Věřím v rozhodcovskou komisi, že celou věc správně posoudí. Je fakt, že bychom asi mluvili jinak, kdyby Slavia pokutový kop proměnila, a my jsme prohráli. Ale spravedlnost existuje,“ pronesl ředitel Vysočiny Zdeněk Tulis.

Do větší kritiky Jílka a Dobrovolného se nepustil, ta je čeká rovolného dnes na strahovské půdě komise rozhodčích, jež podle informací deníku Sport zváží trest, a tudíž pozastavení delegace na několik zápasů pro oba arbitry i bez oficiálního protestu Jihlavy. Definitivní verdikt padne dnes odpoledne.

Jihlava - Slavia: Jílek chybně nařídil penaltu za pád Škody, Hanuš ale Bílka vychytal!
Video se připravuje ...

Jihlava - Slavia: Střelu Zmrhala Hanuš vyrazil, do brány doťukl van Kessel a z ofsajdu vyrovnal na 1:1
Video se připravuje ...

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Sudím se daří, Zelinka a Orel už mají druhou osmičku
Video se připravuje ...

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Rozhodčí v 1. kole? Jen dobří, velmi dobří a výborní
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud