2. listopadu 2016 • 15:50

Hráčem měsíce je brněnský střelec Škoda. Trenérům vládl Šilhavý

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepším hráčem první fotbalové ligy za měsíc říjen se stal brněnský ofenzivní záložník Michal Škoda. V anketě Ligové fotbalové asociace získal nejvíce hlasů za to, že v pěti zápasech vstřelil čtyři branky a na další dvě nahrál. Prvenství mezi trenéry obhájil Jaroslav Šilhavý ze Slavie.



Osmadvacetiletý Škoda prožívá nejlepší období kariéry. V tomto ročníku dal už sedm gólů, čímž dorovnal své střelecké maximum z minulé sezony. Dostal se tak ze stínu mladšího sourozence Milana, který už stabilně patří do národního týmu.

"Vůbec jsem si nemyslel, že by mohlo něco takového přijít. Ale o to větší mám teď radost," prohlásil Škoda, který se v říjnu trefil proti Spartě, Jablonci, Mladé Boleslavi i Jihlavě. Neskóroval jen v dohrávce se Slavií, kdy si ale připsal aspoň asistenci.

Michal Škoda se s brněnskými spoluhráči raduje z remízu na půdě Mladé Boleslavi
Michal Škoda se s brněnskými spoluhráči raduje z remízu na půdě Mladé Boleslavi

Slavia v říjnu pokračovala pod Šilhavým ve zlepšených výkonech. Přemohla oba nováčky, když na vítězství 1:0 nad Karvinou navázala triumfem 3:0 v Hradci Králové, poté přehrála 4:1 Brno a zvládla i domácí souboj se Slováckem 1:0. Jen v Jablonci uhrála bezbrankovou remízu a neprodloužila sérii šesti výher.

Pro čtyřiapadesátiletého Šilhavého jde už o pátý triumf v anketě. To z něj činí rekordmana mezi trenéry. "Ale nebojte, místa na ceny mám v domě pořád dost. Mám je vystavené v obýváku a rád se na ně dívám. Ani manželce nevadí, že z nich musí stírat prach," prohlásil Šilhavý.

Brno - Jihlava: Za Brno vyrovnal Škoda, 1:1
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Slavia 0:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud