14. dubna 2019 • 21:15

Sparťanský hrdina Plavšič: Když už dám gól, tak moc hezký

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Většinu ligového jara o něm nebylo slyšet. Srbský „atomový mravenec“ Srdjan Plavšič čekal v kádru Sparty na šanci. V posledních zápasech ale drobný rychlík začíná nabírat formu. V nedělním derby (1:1) to byl právě on, kdo nepříjemnou střelou propálil slávistického brankáře a zařídil Letenským v Edenu bod. „Gólů střílím málo, ale když už, tak jsou hezké,“ smál se 23letý křídelník.



Osm zápasů od 9. prosince loňského roku nebyl v nominaci k utkání, nebo se dostal maximálně na lavičku. Sparťanský trenér Zdeněk Ščasný sázel na krajích na jiné hráče. Jednak přes zimu vyletěl 16letý talent Adam Hložek a prostor dostala i zimní posila David Moberg Karlsson.

Když však šance pro srbského záložníka Srdjana Plavšice přišla, byl u důležitých momentů. V pohárovém duelu v Teplicích vstřelil úvodní branku zápasu a v neděli ve 291. derby pražských „S“, kde překvapivě nastoupil v základní sestavě, jej bylo plné hřiště.

„Já už jsem takový hráč a je jedno, proti kterému soupeři zrovna hrajeme,“ řekl ke svému energickému výkonu. „I na tréninku odmakám všechno naplno. Teď jsem byl ale rád, že jsem po delší době nastoupil v základu. Myslím, že jsem dobře trénoval a povedl se mi už pohárový zápas v Teplicích,“ pokračoval sparťanský hrdina.

Tím se stal v 53. minutě, když se k němu dokutálel odražený balon a srbský fotbalista jej z voleje napálil na slávistickou branku. Míč však ve vzduchu zaplaval a brankář Ondřej Kolář už nestačil reagovat. Bylo vyrovnáno a Plavšič vyrovnávací trefu oslavil radostným skluzem před vlastní střídačkou.

„Seběhlo se to strašně rychle a najednou jsem viděl, že to letí do branky. Mám z toho velkou radost,“ usmíval se rodák z Nového Sadu.

Byl to jeden z jeho nejhezčích gólů? „Já dávám obecně málo branek, ale když už se mi to povede, tak jsou hezké,“ smál se Plavšič.

Pak už naladil na vážnější notu. „Derby je pro fanoušky i pro nás nejdůležitější zápas. Tohle mělo velký náboj a fanoušci vytvořili skvělou atmosféru. Původně jsme sem přijeli vyhrát, ale po takovém průběhu, kdy měla dost šancí Slavie i my, musíme být rádi za remízu,“ dodal.

Za Plavšičovo představení v Edenu byl rád i hostující kouč Zdeněk Ščasný. „Byla to dobrá volba. Důvodů bylo několik, hrál už podobně doma (v derby) ve stejné roli, sedí mu to. Věděli jsme, že na kraji bude hrát Coufal, nebo Frydrych, takže ve vzduchu nebude vyhrávat souboje, ale Srdjan do nich chodí dobře. Hodně pracuje, zaměstnával obranu Slavie. Své úkoly splnil. Navíc dal krásný gól. Nemám víc co dodat.“

SESTŘIH: Slavia - Sparta 1:1. Válku v Edenu poznamenala videodivočina
Video se připravuje ...

Hušbauer po derby: Video? Komedie, Nita do mě vletěl
Video se připravuje ...

Slavia - Sparta: Souček z rohového kopu posílá sešívané do vedení 1:0!
Video se připravuje ...

Slavia - Sparta: Plavšičova tečovaná bomba zmátla Koláře a zaplavala do brány - 1:1!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud