Premium
11. září 2020 • 17:10

Babylon v Karviné? Příliš cizinců nese starosti, hráči z Čech se nehrnou

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Směsice národností, jazyků, životních stylů i priorit se v posledních letech potkává v MFK Karviná. A přestože má slezský klub na soupisce stále největší počet hráčů ze zahraničí z celé FORTUNA:LIGY, snaží se strategii měnit. „Cizinců bylo přespříliš,“ přiznává sportovní ředitel Lubomír Vlk. Co jejich nadbytek přináší, a proč to na druhou stranu bez nich nejde? V prémiové části článku najdete i přehled všech cizinců na soupiskách dalších klubů v české lize.



Bez hráčů ze zahraničí se neobejdou. Na „periferii“ u polských a slovenských hranic se čeští borci zrovna nehrnou. A když, musí tomu odpovídat podmínky. Otevřeně o tom před rokem pro deník Sport vyprávěl obránce Jan Krob. V Teplicích byl mimo soupisku, hledal si místo, předběžně byl s Karvinou domluvený. Jenže vše padlo.

„Panu Strakovi (tehdejší trenér) i panu Vlkovi jsem říkal, že do Karviné půjdu rád, ale že to musí brát i z mé strany,“ vysvětloval Krob. „Mám rodinu, nějakou smlouvu v Teplicích. Musel jsem si říct o částku, aby se mi to vyplatilo. Mám to čtyři sta kiláků z baráku, proto jsem si řekl o peníze trošku vyšší. Vždyť už je to skoro zahraniční angažmá. S dvěma dětmi, rok a půl starými dvojčaty, to by se manželka sama zbláznila.“ Výsledek? Krob šel do Jablonce, kam to má 116 kilometrů.

České kluby na kluky ze Sparty či Slavie dosáhnou lépe

Sportovní ředitel Lubomír Vlk upřesnil, že konkrétně u Kroba nešlo o trošku vyšší peníze. „Řekl si o dvojnásobný plat, než měl v Teplicích, což nešlo akceptovat.“ Připouští ovšem, že právě vzdálenost hrává při skladbě kádru a hledání posil důležitou roli.

„Všichni bychom si přáli, abychom tady měli české a slovenské hráče, i kvůli

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud