Jonáš Bartoš
26. srpna 2023 • 10:14

Pět penalt v sezoně proti Plzni: nešťastník Hejda, loket i zbytečnost

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    V kvapíkovém tempu odehráli deset utkání, prohráli jen úvodní ligové kolo v Teplicích (0:1). V případě plzeňského týmu se ale opakuje nepříjemný nešvar. Proti Viktorii se kopalo už pět penalt, v divokém čtvrtečním závěru úvodního play off Konferenční ligy v Kostanaji z ní snížil domácí Tobol na konečných 1:2. Ve třech byl namočený Lukáš Hejda. Nemilou penaltovou sérii odstartoval právě kapitán Západočechů při prohře s Teplicemi. Od té doby panuje varovná bilance: pokutový kop ob zápas. Připomeňte si odpískané situace v plzeňské šestnáctce v článku iSport.cz.

  • Teplice - Plzeň 1:0

    Zápas: 1. kolo FORTUNA:LIGY (27. července)
    Čas penalty: 28. minuta
    Střelec: Daniel Trubač (proměnil)

    Daniel Fila šel do rychlého brejku. Nejdřív se zbavil Sýkory a ve vápně ho fauloval Lukáš Hejda. Balon si vzal Daniel Trubač. Teplický kapitán zvolil střelu po zemi doprostřed, Staněk skákal na pravou stranu marně.

    Teplice - Plzeň: Trubač proměnil penaltu, Staněk bez šance, 1:0
    Video se připravuje ...

  • Plzeň - Hradec 1:1

    Zápas: 2. kolo FORTUNA:LIGY (30. července)
    Čas penalty: 87. minuta
    Střelec: Daniel Vašulín (neproměnil)

    Adam Gabriel hodil dlouhý aut, Jhon Mosquera ve výskoku trefil loktem Davida Heidenreicha. Stoper hostí kvůli zranění střídal, kolumbijský dravec se marně divil žluté kartě. Proti Danielu Vašulínovi se vytáhl Staněk, který střelu perfektně vyrazil. Plzeň stejně přišla o dva body, když v závěru nastavení srovnal Ondřej Šašinka.

    Plzeň - Hradec Králové: Hrdina Staněk! Skvěle lapil Vašulínovu penaltu
    Video se připravuje ...

  • Plzeň - Baník 3:1

    Zápas: 3. kolo FORTUNA:LIGY (6. srpna)
    Čas penalty: 45+4. minuta
    Střelec: Matěj Šín (proměnil)

    V divokém nastavení první půle pískl sudí Dominik Starý dvě penalty. V prvním případě pro domácí po faulu Davida Lischky na Rafia Durosinmiho, Tomáš Chprý proměnil. Následně trefil ve druhém vápně Erik Jirka útočníka Baníku Tanka, proti Staňkovi pokus proměnil mladý Matěj Šín.

    Plzeň - Baník: Penalta i pro Ostravu, Jirka zbytečně fauloval Kubalu. Šín proměnil
    Video se připravuje ...

  • Budějovice - Plzeň 2:5

    Zápas: 4. kolo FORTUNA:LIGY (13. srpna)
    Čas penalty: 45+3. minuta
    Střelec: Jakub Hora (proměnil)

    V nastavení první půle se do kritické situace namotal Lukáš Hejda. Vojtěch Hora centroval levačkou do vápna a trefil ruku plzeňského kapitána. Ta šla od těla a sudí Stanislav Volek neváhal - penalta! Jakub Hora umístil střelu k tyči po levé Staňkově ruce, gólman skákal na druhou stranu. Domácí tak před pauzou snížili na 1:2.

    České Budějovice - Plzeň: Hora snížil z penalty, 1:2
    Video se připravuje ...

  • Tobol - Plzeň 1:2

    Zápas: play off Konferenční ligy (24. srpna)
    Čas penalty: 90+8. minuta
    Střelec: Serges Deble (proměnil)

    Třetí penalta rozjeté sezony, ve které je namočený Lukáš Hejda. V úplném závěru domácí tlačili. Po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval Serges Deble a trefil ruku plzeňského stopera. Rumunský sudí Marian Barbu běžel zkontrolovat akci k monitoru a Koubkova družina věděla, že je zle. Rozhodčí pískl penaltu, kterou Deble suverénně proměnil a snížil na 1:2.

    Lukáš Hejda (uprostřed) svým počínáním ve vápně během utkání play off Konferenční ligy trenéra Miroslava Koubka nepotěšil Lukáš Hejda (uprostřed) svým počínáním ve vápně během utkání play off Konferenční ligy trenéra Miroslava Koubka nepotěšilFoto Michal Beránek / Sport

  • Fakta o penaltách Plzně

    Na deset zápasů pět penalt, tedy pokutový kop ob zápas, to je varovná bilance. Plzeň si penaltovými zákroky zbytečně komplikuje život – navíc třikrát dovolila soupeři gólovou radost v nastavení první nebo druhé půle, hradecký Vašulín kopal tři minuty před koncem, jeho pokus ale chytil gólman Jindřich Staněk.

    Naopak Plzeň kopala penaltu v sezoně dosud třikrát – proti Baníku uspěl Tomáš Chorý, proti Budějovicím zkompletoval hattrick Pavel Šulc a postup v evropské kvalifikaci trefil v divokém závěru v Kosovu proti Dritě Erik Jirka.

    Plzeňský Pavel Šulc se raduje ze třetího svého gólu v zápase proti Českým Budějovicím Plzeňský Pavel Šulc se raduje ze třetího svého gólu v zápase proti Českým BudějovicímFoto Michal Beranek / Sport

  • Lukáš Kalvach o penaltě v play off KL

    „Je to velká škoda, když máme zápas pod kontrolou a pak přijde taková věc. Bohužel, musíme i na tomhle zapracovat. Nám se dařilo, oni se do ničeho nedostali, až na jeden brejk v první půli.“

    Lukáš Kalvach okomentoval odpískanou penaltu v Kazachstánu Lukáš Kalvach okomentoval odpískanou penaltu v KazachstánuFoto ČTK / Chaloupka Miroslav

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud