Jan Podroužek
19. března 2012 • 15:25

Exligista Jindráček musel do brány Jiren. Penaltu ale nechytil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČESKÝ FOTBAL | Tenhle moment přichází ve fotbalové divizi B velmi zřídka. Jirny už několik let po sobě hrají na špičce soutěže, téměř neprohrávají. V této sezoně ale padly už podruhé. Po houpačkovém průběhu je svalil pražský Meteor 3:2. Domácí, kteří jsou zaháknutí ve středu tabulky, vedli nečekaně o dvě branky, Jirny stihly náskok pět minut před koncem dotáhnout, ale po ráně z penalty přece nakonec prohrály. Pokutovému kopu dvě minuty před koncem navíc čelil bývalý ligista Jaromír Jindráček!



Je zvyklý dávat góly, v probíhající sezoně jich soupeřům v divizi nasázel už dvanáct. Ofenzivní záložník Jiren Jaromír Jindráček ale o víkendu „nazul“ rukavice.

Po chybě brankáře Kratochvíla a jeho následném vyloučení už hostům nezbývalo střídání, tak to na sebe vzal bývalý hráč Slavie. Jenže netipnul správně stranu a střelec Meteoru v pohodě rozhodl o nečekané výhře domácích.

„Byl jsem nejstarší na hřišti, tak to ode mě spoluhráči čekali. Prostě jsem do té brány musel vlízt,“ vykládá 42letý Jindráček.

Chytat šel vyloženě naštvaný, tři minuty před tím totiž se spoluhráči dohnal dvougólový náskok Meteoru. Ale o chvíli později zíral z brankové čáry na střelce.

Jeho spoluhráč v bráně totiž vyrobil v 88. minutě příšernou hrubku. Nechtěl, aby soupeř zahrával rohový kop, tak dobíhal odražený míč, jenže těsně před čárou podklouzl. Balon si vzal útočník domácích, ale než stačil dát gól, gólman ho kosou sejmul. Jasná penalta a červená karta!

„Ještě jsem po tom vyrovnání všechny upozorňoval, že je to plusovej bod z venku, ať neblázníme a v klidu to dohrajeme. A pak přijde taková strašná hrubka Kratochvíla,“ zlobí se Jindráček na kolegu.

Neskočil, jen se položil

„Vlezl jsem do brány a ani jsem toho kluka nijak neznervózňoval. Myslím, že už tak pro něj byla ta situace dost náročná. Tak jsem jenom roztáhnul ruce a risknul stranu. Neskočil jsem, jen jsem se položil,“ zdůrazňuje s úsměvem Jindráček.

Utkání se totiž hrálo na umělé trávě, podle bývalého ligisty v hrozném stavu. „Byla úplně vyšoupaná. Máte pocit, že hrajete na parkovišti.“

Fanoušci Bohemians Praha předávají kouči týmu Jaromíru Jindráčkovi šest melounů jako symbol šestimilionového trestu od disciplinární komise.
Fanoušci Bohemians Praha předávají kouči týmu Jaromíru Jindráčkovi šest melounů jako symbol šestimilionového trestu od disciplinární komise.

Penaltu Meteor proměnil bez problémů. Jindráček ani v jiný vývoj příliš nedoufal. „Brankář má v tu chvíli minimální šanci, natož pak já. Když to vezmu ze svého pohledu, tak penalta je natolik jednoduchý kop, že ji prostě musíte dát,“ vypráví Jindráček, který na Meteoru po hodině hry také z „desítky“ snižoval.

Chytání mu ale nevadí. Občas zaskočí při trénincích v Jirnech za brankářského kouče a stoupne si mezi tyče. „Do žádných velkých akcí se ale nepouštím, nechci se zranit.“

Jirenský náskok pomalu mizí, druhé Zápy ztrácí už jen dva body. A tenhle souboj o první místo není daleko – 4. dubna v dohrávce šestnáctého kola v Jirnech.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud