19. května 2009 • 16:23

Teplice a Slovácko loví fanoušky na finále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové kluby FK Teplice i 1. FC Slovácko se před vzájemným soubojem ve finále Poháru ČMFS snaží, aby se v zápase 27. května na Strahově mohly spolehnout na podporu svých fanoušků. Oba celky přichystaly pro své příznivce levné autobusové zájezdy.



Zatímco z východní Moravy pojedou fandové do Prahy za 20 korun, příznivci z Teplic a okolí zaplatí padesátikorunu. Oba kluby o úspěch v domácím poháru hodně stojí.

Vedle trofeje je ve hře i postup do 4. předkola Evropské ligy, což by pro Teplice znamenalo komfortní splnění předsezonních cílů, pro druholigové Slovácko dokonce největší úspěch v historii.

I proto se kluby rozhodly zorganizovat a finančně podpořit cestu svých fanoušků."Jeden autobus stojí okolo sedmi tisíc korun, takže při padesáti lidech je jasné, že většinu platíme my," řekl dnes ČTK teplický ředitel František Hrdlička.

Mazura: Chceme se zapsat do historie >>>


Moravský klub dokonce přispěje fanouškům desetikorunou i na vstupenku, jejíž základní cena je 80 korun.Slovácko dalo k dispozici 25 autobusů, a pokud je vyprodá, bude se moci v Praze spolehnout na podporu minimálně 1200 fanoušků.

Tepličtí jsou v odhadech skromnější a zájem odhadují na několik set svých příznivců. Zatímco Teplice předprodej otevřely dnes odpoledne, na Slovácku se od pondělí zaplnily už čtyři autobusy.

I když se zdálo, že semifinálový neúspěch Sparty i Slavie připraví závěrečné dějství téměř o veškerý náboj, opak je pravdou. Pocítil to teplický kouč Jiří Plíšek, který se v sobotu zajel podívat na druholigový zápas Slovácka s Karvinou a sklidil spršku nadávek domácích fanoušků.

Plíšek Slovácko vedl v jeho sestupové sezoně 2006/07.Slovácko chtělo hrát finále na stadionu v pražském Edenu, jehož titulárním sponzorem je Synot Tip, sázková firma někdejších vlastníků klubu. Svaz se však i kvůli přání Teplic rozhodl pro Strahov.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud