10. července 2020 • 13:45

Čtvrtfinále Ligy mistrů: Schick proti Atlétiku. Soupeře zná i Vaclík v EL

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Lipska, mezi které patří i český reprezentační útočník Patrik Schick, nastoupí ve čtvrtfinále Ligy mistrů proti Atlétiku Madrid. Hrát se bude na jeden zápas v rámci závěrečného turnaje pro osm nejlepších celků soutěže v Lisabonu v polovině srpna. Kromě toho se losovala také Evropská liga.



Další dvojici tvoří Bergamo - Paris St. Germain, o ostatních účastnících se teprve rozhodne v dohrávaných odvetách osmifinále. Dnešní los v Nyonu určil, že lepší z dvojice Manchester City - Real Madrid nastoupí proti vítězi souboje Juventus - Lyon a zbývající dvojici vytvoří postupující z duelů Barcelona - Neapol a Bayern Mnichov - Chelsea.

Liga mistrů, která byla kvůli pandemii nového typu koronaviru přerušená od poloviny března, se znovu rozjede 7. a 8. srpna odvetami osmifinále. V prvních zápasech Manchester City v Madridu nad Realem vyhrál 2:1, Bayern na hřišti Chelsea uspěl 3:0, Lyon si doma poradil 1:0 s Juventusem a duel Barcelony v Neapoli skončil 1:1.

Patrik Schick nastoupil poprvé po koronavirové pauze v základu a hned se dočkal branky
Patrik Schick nastoupil poprvé po koronavirové pauze v základu a hned se dočkal branky

Los dnes rovněž určil semifinálové dvojice. Lipsko v případě postupu narazí na Bergamo, nebo Paris St. Germain. Druhý finalista vzejde z osmičky Real, Manchester City, Lyon, Juventus, Neapol, Barcelona, Chelsea a Bayern.

Závěrečný turnaj pro osm nejlepších celků soutěže v Lisabonu odstartuje 12. srpna prvními čtvrtfinálovými zápasy. Semifinále jsou na programu 18. a 19. srpna a finále se uskuteční 23. srpna na stadionu Benficy. V předchozích kolech se bude hrát také na stadionu Sportingu.

ČTVRTFINÁLE LIGY MISTRŮ

Real Madrid/Manchester City vs. Lyon/Juventus

Lipsko vs. Atlético Madrid

Neapol/Barcelona vs. Chelsea/Bayern Mnichov

Atalanta vs. Paris St. Germain

Semifinále (18. a 19. srpna):
Manchester City/Real Madrid/Juventus Turín/Lyon - Barcelona/Neapol/Bayern Mnichov/Chelsea

Lipsko/Atlético Madrid - Bergamo/Paris St. Germain.

Sevilla může potkat Wolverhampton nebo Olympiakos

Fotbalisté Sevilly s reprezentačním brankářem Tomášem Vaclíkem v případě postupu přes AS Řím vyzvou ve čtvrtfinále Evropské ligy lepšího z duelu Wolverhampton - Olympiakos. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském Nyonu.

Čtvrtfinále se bude hrát na jeden vítězný zápas v rámci závěrečného turnaje pro osm nejlepších celků soutěže v německých městech Kolíně nad Rýnem, Duisburgu, Düsseldorfu a Gelsenkirchenu 10. a 11. srpna. Semifinále se uskuteční 16. a 17. srpna a finále je na programu 21. srpna v Kolíně nad Rýnem.

O účastnících „Final Eight“ se teprve rozhodne po dohrání osmifinálové fáze. Pokud Manchester United vyřadí Linec, narazí na Kodaň, nebo Basaksehir, vítěz souboje Inter Milán - Getafe vyzve Leverkusen, či Glasgow Rangers. Zbývající čtvrtfinálovou dvojici vytvoří postupující z utkání Šachtar Doněck - Wolfsburg a Basilej - Frankfurt.

Dvě dvojice Inter Milán - Getafe a Sevilla - AS Řím osmifinále před koronavirovou přestávkou nestihly rozehrát a UEFA rozhodla, že se v Německu utkají v jednom zápase. Ostatní kluby mohou osmifinálové odvety rovněž ve dnech 5. a 6. srpna absolvovat na svých stadionech.

Utkání se podle očekávání uskuteční bez diváků na tribunách, aby se omezilo riziko šíření koronaviru. Kvůli pandemii nemoci covid-19 byla Evropská liga přerušena v polovině března.

Čtyři celky mají po úvodních venkovních triumfech blízko k postupu. Manchester United deklasoval Linec 5:0, Basilej zvítězila ve Frankfurtu 3:0, Leverkusen porazil Rangers 3:1 a Šachtar zdolal Wolfsburg 2:1. V dalších úvodních osmifinálových duelech Basaksehir v Istanbulu přehrál Kodaň 1:0 a Olympiakos doma s Wolverhamptonem remizoval 1:1.

Rozlosování závěrečného turnaje fotbalové Evropské ligy v Německu (10. až 21. srpna):

Čtvrtfinále (10. a 11. srpna v Kolíně nad Rýnem, Duisburgu, Düsseldorfu a Gelsenkirchenu):
Šachtar Doněck/Wolfsburg - FC Basilej/Eintracht Frankfurt
Manchester United/LASK Linec - FC Kodaň/Basaksehir Istanbul
Inter Milán/Getafe - Bayer Leverkusen/Glasgow Rangers
Wolverhampton/Olympiakos Pireus - AS Řím/FC Sevilla

Semifinále (16. a 17. srpna):
Wolverhampton/Olympiakos Pireus/AS Řím/FC Sevilla - Manchester United/LASK Linec/FC Kodaň/Basaksehir Istanbul

Inter Milán/Getafe/Bayer Leverkusen/Glasgow Rangers - Šachtar Doněck/Wolfsburg/FC Basilej/Eintracht Frankfurt

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud