10. července 2020 • 13:45

Čtvrtfinále Ligy mistrů: Schick proti Atlétiku. Soupeře zná i Vaclík v EL

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Lipska, mezi které patří i český reprezentační útočník Patrik Schick, nastoupí ve čtvrtfinále Ligy mistrů proti Atlétiku Madrid. Hrát se bude na jeden zápas v rámci závěrečného turnaje pro osm nejlepších celků soutěže v Lisabonu v polovině srpna. Kromě toho se losovala také Evropská liga.



Další dvojici tvoří Bergamo - Paris St. Germain, o ostatních účastnících se teprve rozhodne v dohrávaných odvetách osmifinále. Dnešní los v Nyonu určil, že lepší z dvojice Manchester City - Real Madrid nastoupí proti vítězi souboje Juventus - Lyon a zbývající dvojici vytvoří postupující z duelů Barcelona - Neapol a Bayern Mnichov - Chelsea.

Liga mistrů, která byla kvůli pandemii nového typu koronaviru přerušená od poloviny března, se znovu rozjede 7. a 8. srpna odvetami osmifinále. V prvních zápasech Manchester City v Madridu nad Realem vyhrál 2:1, Bayern na hřišti Chelsea uspěl 3:0, Lyon si doma poradil 1:0 s Juventusem a duel Barcelony v Neapoli skončil 1:1.

Patrik Schick nastoupil poprvé po koronavirové pauze v základu a hned se dočkal branky
Patrik Schick nastoupil poprvé po koronavirové pauze v základu a hned se dočkal branky

Los dnes rovněž určil semifinálové dvojice. Lipsko v případě postupu narazí na Bergamo, nebo Paris St. Germain. Druhý finalista vzejde z osmičky Real, Manchester City, Lyon, Juventus, Neapol, Barcelona, Chelsea a Bayern.

Závěrečný turnaj pro osm nejlepších celků soutěže v Lisabonu odstartuje 12. srpna prvními čtvrtfinálovými zápasy. Semifinále jsou na programu 18. a 19. srpna a finále se uskuteční 23. srpna na stadionu Benficy. V předchozích kolech se bude hrát také na stadionu Sportingu.

ČTVRTFINÁLE LIGY MISTRŮ

Real Madrid/Manchester City vs. Lyon/Juventus

Lipsko vs. Atlético Madrid

Neapol/Barcelona vs. Chelsea/Bayern Mnichov

Atalanta vs. Paris St. Germain

Semifinále (18. a 19. srpna):
Manchester City/Real Madrid/Juventus Turín/Lyon - Barcelona/Neapol/Bayern Mnichov/Chelsea

Lipsko/Atlético Madrid - Bergamo/Paris St. Germain.

Sevilla může potkat Wolverhampton nebo Olympiakos

Fotbalisté Sevilly s reprezentačním brankářem Tomášem Vaclíkem v případě postupu přes AS Řím vyzvou ve čtvrtfinále Evropské ligy lepšího z duelu Wolverhampton - Olympiakos. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském Nyonu.

Čtvrtfinále se bude hrát na jeden vítězný zápas v rámci závěrečného turnaje pro osm nejlepších celků soutěže v německých městech Kolíně nad Rýnem, Duisburgu, Düsseldorfu a Gelsenkirchenu 10. a 11. srpna. Semifinále se uskuteční 16. a 17. srpna a finále je na programu 21. srpna v Kolíně nad Rýnem.

O účastnících „Final Eight“ se teprve rozhodne po dohrání osmifinálové fáze. Pokud Manchester United vyřadí Linec, narazí na Kodaň, nebo Basaksehir, vítěz souboje Inter Milán - Getafe vyzve Leverkusen, či Glasgow Rangers. Zbývající čtvrtfinálovou dvojici vytvoří postupující z utkání Šachtar Doněck - Wolfsburg a Basilej - Frankfurt.

Dvě dvojice Inter Milán - Getafe a Sevilla - AS Řím osmifinále před koronavirovou přestávkou nestihly rozehrát a UEFA rozhodla, že se v Německu utkají v jednom zápase. Ostatní kluby mohou osmifinálové odvety rovněž ve dnech 5. a 6. srpna absolvovat na svých stadionech.

Utkání se podle očekávání uskuteční bez diváků na tribunách, aby se omezilo riziko šíření koronaviru. Kvůli pandemii nemoci covid-19 byla Evropská liga přerušena v polovině března.

Čtyři celky mají po úvodních venkovních triumfech blízko k postupu. Manchester United deklasoval Linec 5:0, Basilej zvítězila ve Frankfurtu 3:0, Leverkusen porazil Rangers 3:1 a Šachtar zdolal Wolfsburg 2:1. V dalších úvodních osmifinálových duelech Basaksehir v Istanbulu přehrál Kodaň 1:0 a Olympiakos doma s Wolverhamptonem remizoval 1:1.

Rozlosování závěrečného turnaje fotbalové Evropské ligy v Německu (10. až 21. srpna):

Čtvrtfinále (10. a 11. srpna v Kolíně nad Rýnem, Duisburgu, Düsseldorfu a Gelsenkirchenu):
Šachtar Doněck/Wolfsburg - FC Basilej/Eintracht Frankfurt
Manchester United/LASK Linec - FC Kodaň/Basaksehir Istanbul
Inter Milán/Getafe - Bayer Leverkusen/Glasgow Rangers
Wolverhampton/Olympiakos Pireus - AS Řím/FC Sevilla

Semifinále (16. a 17. srpna):
Wolverhampton/Olympiakos Pireus/AS Řím/FC Sevilla - Manchester United/LASK Linec/FC Kodaň/Basaksehir Istanbul

Inter Milán/Getafe/Bayer Leverkusen/Glasgow Rangers - Šachtar Doněck/Wolfsburg/FC Basilej/Eintracht Frankfurt

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud