23. září 2022 • 20:00

Baráž o ME: Island - Česko 1:2. Těsný náskok do odvety zařídil Sejk

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté do 21 let v úvodním barážovém utkání o postup na mistrovství Evropy v příštím roce zvítězili po obratu na Islandu 2:1. Odvetu sehrají svěřenci trenéra Jana Suchopárka, který dnes oslavil 53. narozeniny, v úterý v Českých Budějovicích.



Domácí poslal do vedení v 26. minutě Saevar Atli Magnusson z penalty, za „Lvíčata“ se ještě v první půli trefil Matěj Valenta. Zvrat dokonal v 70. minutě Václav Sejk.

Na závěrečný turnaj postoupilo přímo devět vítězů skupin, Švýcarsko jako nejlepší celek z druhých míst a pořadatelské země Gruzie a Rumunsko. Zbylí čtyři účastníci vzejdou z baráže.

Češi si v utkání hraném na umělé trávě vytvořili první šanci už v šesté minutě. Sejk pronikl do vápna a přihrál Daňkovi, sparťanský záložník ale přestřelil. V 25. minutě Magnusson nastřelil ve vápně ruku stopera Vitíka a rozhodčí Bogár nařídil penaltu. K ní se postavil sám Magnusson, který poslal gólmana Kováře na druhou stranu.

„Lvíčata“ odpověděla za sedm minut. Daněk přihrál na hranici šestnáctky Valentovi a ten přízemní střelou na zadní tyč vyrovnal. V závěru úvodního dějství zamířil Sejk nad.

Po změně stran pokračoval takticky vedený duel s minimem šancí. V 70. minutě se Fila tváří v tvář domácímu brankáři Valdimarssonovi neprosadil, ale Sejk hlavou po Gabrielově centru už ano.

V nastavení Island málem vyrovnal, ale Magnussonova tečovaná rána z hranice vápna skončila těsně vedle tyče.

Góly

Domácí: 26. Magnusson

Hosté: 33. Valenta, 70. Sejk

Sestavy

Domácí: Valdimarsson – Barkarson (88. Ulfarsson), Thorkelsson, Olafsson, Friðriksson (65. Bjarkason), Þórhallsson – Magnússon, Baldursson, Þórðarson (79. Andrason) – Þorvaldsson (65. Ómarsson), Willumsson (88. Óskarsson).

Hosté: Kovář – D. Jurásek, Hranáč, Vitík, Gabriel – Žambůrek, Červ – Daněk (75. Souček), Valenta (81. Kaloč), Sejk (90+3. Knapík) – Fila (81. M. Jurásek).

Karty

Domácí: Barkarson, Thorvaldsson, Fridriksson, Barkarson

Hosté: Kovář, Žambůrek, Knapík

Rozhodčí

Bogár – Szalai, Georgiou (HUN)

Stadion

Víkingsvöllur, Reykjavik

Návštěva

725 diváků

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud