Jonáš Bartoš
27. listopadu 2022 • 08:45

Messi spasil Argentinu: oslava trvala hodinu. Srovnal Ronalda i Maradonu

Autor: Jonáš Bartoš, inf
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Proti mexickému betonu se dostal dvakrát do zakončení. Jedno z nich přineslo úlevu Lionelu Messimu i celé Argentině. Ostře sledovaný kapitán otevřel skóre sobotního utkání (2:0), nahrál i na druhou branku a řídil důležitou cestu za třemi body. Messi vstřelil osmý gól na mistrovství světa, čímž vyrovnal bilanci věčného rivala Cristiana Ronalda. „Nebyl to ideální výkon,“ uznal 35letý útočník. Přesto po utkání v šatně vypukly oslavy, které prý trvaly až hodinu.



Argentina dlouho bezradně bušila do pozorně bránících hráčů Mexika. Messi svůj velký moment v utkání využil naprosto dokonale. V 64. minutě dostal prostor za velkým vápnem, srovnal si balon na levačku a na vzdálenější tyč mířil po zemi přesně. Vedoucí brankou zápasu nasměroval svou zemi k výhře 2:0, asistencí se podílel i na druhé trefě Enza Fernándeze.

„Bylo to těžké utkání, sami jsme si to zkomplikovali. Hlavně v prvním poločase nám chyběl lepší pohyb, některé situace jsme neřešili dobře. Nebyl to od nás ideální výkon, ale vyhráli jsme, toho si hodně ceníme,“ vyprávěl hlavní hrdina utkání chvíli po závěrečném hvizdu.

Messi vstřelil svůj osmý gól na světových šampionátech, startuje na pátém mistrovství. Věčného rivala Cristiana Ronalda vyrovnal v počtu branek, to samé se mu povedlo v případě Diega Maradony.

Argentina si připomíná dva roky od smrti legendárního hráče, který pro svou zemi uzmul zatím poslední mistrovský titul v roce 1986. Messi má stejně jako předchůdce na světovém turnaji odehraných 21 zápasů, teď i stejný počet gólů. 

Proti Saúdské Arábii na úvod skupiny proměnil Messi penaltu, ale kousal zklamání po šokující prohře 1:2. Branka do sítě Mexika už přinesla kýžené tři body. „Byl tam skvělý první dotyk Messiho, Argentina se po jeho brance uklidnila. Teď to vypadá na postup,“ poznamenal ve studiu České televize bývalý reprezentační útočník Pavel Kuka.

„Messi dostal spousty času, dokázal, jak skvělým hráčem je. Ideální první dotek, gólman neměl šanci,“ dodal další host ve studiu Martin Hyský. „Dvakrát vystřelil na branku, jednou skóroval, má i asistenci na druhý gól. Pro Argentinu je klíčovým hráčem, vyrovnal Cristiana Ronalda. Je to jeho osmá branka na šampionátu,“ dodal.

Argentinu čeká ve skupině C závěrečný duel s Polskem, postup do osmifinále má ve svých rukách. Opět bude spoléhat na umění sedminásobného držitele Zlatého míče. Messi hraje pravděpodobně poslední mistrovství světa a citelně si oddychl - výhrou nad nepříjemným Mexikem odvrátil hrozbu blamáže, tedy vyřazení ve skupině.

SESTŘIH: Argentina - Mexiko 2:0. Messi z dálky ukončil trápení, zvyšoval Fernández
Video se připravuje ...

Skupina D

Z V R P Skóre B
1. Francie 3 2 0 1 6:3 6
2. Austrálie 3 2 0 1 3:4 6
3. Tunisko 3 1 1 1 1:1 4
4. Dánsko 3 0 1 2 1:3 1

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud