8. listopadu 2011 • 18:32

Real už prý zaplatil za obletovaného Neymara, přijde v létě

Autor: sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Každý den slyším, že někam přestupuji, a už jsem z toho unavený. Proto říkám znovu a naposledy, že ze Santosu neodcházím.“ Slova, která pronesl obletovaný brazilský útočník Neymar (19) v půlce září, zřejmě už brzo ztratí na platnosti. A Real Madrid už má žádanou posilu téměř v kapse.



Podle zjištění brazilského deníku Estadao už je dokonce podepsána předběžná smlouva. Zní na 58 milionů eur (1,45 miliardy korun), proběhne ve třech splátkách a první ve výši 20 milionů eur (500 milionů korun) údajně poskytl Real již nyní. Neymar by měl přitom dorazit na San Bernabeu příští rok v létě.

Přestup talentovaného fotbalisty, jenž Santosu v červnu vystřílel po půl století prestižní Pohár osvoboditelů, je pro brazilské fanoušky velice citlivou záležitostí, proto předseda Santosu Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro jeho prodej stále tají.

Neymar má být v příštím roce hlavní tváří oslav 100. výročí založení klubu, navíc vláda tlačí na to, aby neodcházel do roku 2014, kdy Brazílie pořádá mistrovství světa a hodlá slavit šestý triumf.

Z finančního hlediska je však jeho setrvání v klubu neudržitelné, na jeho plat se skládají investiční společnosti DIS a Teisa, které vlastní i 45 procent jeho přestupových práv.

Neymar, jediný zástupce jihoamerických lig v nominaci na Zlatý míč, má v Santosu smlouvu až do roku 2014 a její součástí byla i výstupní klauzule ve výši 45 milionů eur (1,1 miliardy korun).

Tuto sumu chtěly už dříve zaplatit nejméně čtyři kluby – Barcelona, Chelsea, Manchester City a Anži Machačkala. Uspěl až nyní Real, který vydá z peněženky ještě o třináct milionů eur víc.

Neymara ze Santosu ulovil \"bílý balet\" z Madridu
Neymara ze Santosu ulovil \"bílý balet\" z Madridu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud