29. října 2013 • 13:03

Barcelona našla nového brankáře. Ulovila talentovaného Němce Ter Stegena

Autor: pj, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Victora Valdése nahradí v brance Barcelony pravděpodobně Marc-André ter Stegen, jednadvacetiletý gólman Mönchengladbachu. Představitelé obou klubů se sešli v pondělí na utajené schůzce, kde podepsali předběžný kontrakt. Informaci přinesl německý deník Bild a španělská média.



Sportovní ředitel Barcelony Andoni Zubizaretta se včera vydal letecky do Düsseldorfu, odkud se taxíkem přepravil do Mönchengladbachu. Sešel se s představiteli bundesligového klubu, agentem nadějného brankáře i samotným Ter Stegenem.

Výsledek schůzky? Bild tvrdí, že obě strany dosáhly dohody. Předběžná smlouva by měla vzejít v platnost od příští sezony. Mönchengladbach vyinkasuje 10 milionů eur.

VIDEO: Tohle umí Ter Stegen

Ter Stegen v Barceloně nahradí Victora Valdése, který ohlásil svůj odchod s ročním předstihem. V médiích se dosud spekulovalo o spoustě jmen, mezi kterými se objevili např. Thibaut Courtois nebo Petr Čech. Ale kdo byl od začátku jedničkou na seznamu Barcelony, je od této chvíle patrné.

Tohle Ter Stegen prohlásil před několika dny: „Spekulace nekomentuji, nejprve si musím promluvit s Borussií. Mám tady smlouvu ještě na dva roky a o všechno ostatní se stará agent. Ale samozřejmě, že nad budoucností přemýšlím. Máme plán, jak postupovat.“

Ter Stegen před útočícím hráčem Borussie Dortmund.Foto EPA

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud