14. listopadu 2013 • 08:55

Senzační přestup? Iniesta zvažuje odchod z Barcelony, lákají ho United!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Andrés Iniesta, záložník, Barcelona. Tahle vizitka je nezpochybnitelná, něco jako kdysi třeba Paolo Maldini a AC Milán. Jenže podle některých zpráv by mohlo být všechno jinak! Ikona katalánského celku se prý nepohodla s klubovým vedením a zvažuje odchod. Novou adresou 29letého záložníka by mohl být Manchester United. S informací přišel britský list Daily Mail.



Iniestu pojí s Barcelonou fotbalová pupeční šňůra. Do klubu přišel ve dvanácti letech, od osmnácti válí za áčko. S týmem vybojoval všechny slavné trofeje, patří k hráčům, kteří neodmyslitelně patří k jedné z nejúspěšnějších dekád v historii klubu.


Jen málokdo by si dokázal představit, že Iniesta někdy Barcelonu opustí. Jenže britský Daily Mail tvrdí, že se nepohodl se šéfy klubu a do hry se dostal i případný přestup jinam.
Kapitán Celticu Scott Brown v souboji se záložníkem Barcelony IniestouFoto Reuters

Iniestovi údajně vadí, že po odchodu trenéra Guardioly se mužstvo přestalo vyvíjet, nelíbilo se mu ani letní propuštění týmového fyzioterapeuta Emili Ricarta.

Situaci kolem Iniesty pomalu začíná naťukávat Manchester United. David Moyes by výjimečného technika rád přivedl už v zimním přestupovém období.

Sám dobře ví, že by získal jednoho z nejlepších hráčů světa, který by v 29 letech přestupem do Anglie mohl najít novou fotbalovou motivaci.

Iniestovi vyprší kontrakt v Barceloně v létě 2015, klub už s ním začal vyjednávat o jeho prodloužení. Jenže to vypadá, že klíčový ofenzivní hráč si pokračování na Nou Campu bude ještě hodně rozmýšlet...

Moyes už v létě neúspěšně lanařil Ceska Fábregase, United kroužili také okolo Cristiana Ronalda. Dalším jménem v hledáčku je levý bek Fabio Coentrao, který je v Realu Madrid až dvojkou za Marcelem. 

Lionel Messi slaví s Andrésem Iniestou vyrovnávací branku na 1:1 v zápase Ligy mistrů proti AC Milán
Lionel Messi slaví s Andrésem Iniestou vyrovnávací branku na 1:1 v zápase Ligy mistrů proti AC Milán

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud