6. dubna 2014 • 13:08

Fanoušci Barcy se zlobí! Na Nou Campu rozvinuli 45metrový transparent

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Barceloně jsou fanoušci pořádně naštvaní. A svůj hněv dali také najevo a rychle zareagovali na zákaz nákupu posil, který katalánskému velkoklubu kvůli porušení pravidel při přestupech fotbalistů do 18 let udělila tento týden FIFA. Právě proto před sobotním zápasem s Betisem Sevilla (3:1) diváci na Nou Campu rozvinuli obří transparent.



MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 4. • 18:00
FC Barcelona
FC Barcelona
3:1
ONLINE
5. dubna
18:00
Real Betis
Real Betis
Góly

Domácí: 15. Messi, 67. Figueras (vl.), 86. Messi

Hosté: 68. R. Castro

Sestavy

Domácí: Pinto – Dani Alves, Bartra, Mascherano, Adriano – Xavi (C) (88. Song), Busquets, Iniesta (79. Fábregas) – A. Sánchez, Messi, Pedro (79. Neymar).

Hosté: Adán – Moreno Juanfran, Amaya, Figueras, J. Carlos – L. Reyes, N'Diaye, Nono – Vadillo (61. Molina), Baptistão (82. B. Rodríguez), Cedrick (61. R. Castro).

Náhradníci

Domácí: Olazábal, Montoya, Fábregas, Song, Roberto, Neymar, Tello

Hosté: Sara, Chica, Paulão, Ceballos, Rodríguez, Molina, Castro

Karty

Hosté: L. Reyes, Amaya

Rozhodčí

E. Prieto – M. Mateo, F. García -I. González

Stadion

Camp Nou, Barcelona

Vzkaz na něm zněl jasně: La Masia No Es Tosca neboli Nesahejte nám La Masiu. Právě mládežnická akademie, kterou španělský mistr už řadu let provozuje, uvádějí v Barceloně za příklad toho, jak se příkladně o začínající talenty starají.

Transparent měl skutečně mamutí rozměry 45 x 44 metrů a rozbalit ho nebylo vůbec jednoduché. Ze spodního patra tribuny ho fanoušci dokonce museli přitahovat provazy, aby celá akce proběhla bezproblémově a vzbudila požadovaný efekt.

V Barceloně jsou totiž nadále přesvědčeni, že se nedopustili ničeho špatného. "Vychováváme v první řadě lidi, až pak sportovce. Tento fakt nebrala FIFA v potaz. Udělila trest a ignorovala výchovnou funkci našeho tréninkového systému," uvedl klub v prohlášení, v němž reagoval na udělené sankce.

Nesahejte nám na La Masiu. Fanoušci Barcelony ukázali, že se jim zákaz přestupů vůbec nezamlouvá.
Nesahejte nám na La Masiu. Fanoušci Barcelony ukázali, že se jim zákaz přestupů vůbec nezamlouvá.

Fanoušci se nicméně oprávněně obávají, zda trest může mít na fungování La Masii zásadní vliv a nepoškodí její fungování do budoucna.

Vždyť mládežnickou akademií prošla řada pozdějších fotbalových superstar včetně Lionela Messiho, Andrése Iniesty, Gerarda Piquého, či Xaviho. „Ale my nic měnit určitě nebudeme. Vždyť právě La Masia je důvod, proč jsme posledních deset let nejúspěšnějším klubem na světě,“ vzkázal prezident klubu Josep Maria Bartomeu.

VIDEO | Podívejte se, jak fanoušci Barcelony rozvinuli obří transparent

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud