Jakub Dvořák
26. května 2014 • 18:02

Jako vejce vejci! Bale jde ve stopách Ronalda, už i góly slaví skoro stejně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotu večer se v Lisabonu na Estadio da Luz nerozhodlo jen o právoplatném držiteli ušatého poháru pro vítěze Ligy mistrů za ročník 2013/2014. Také se ukázalo, že jedna z nejdražších posil Realu Madrid, Gareth Bale, kráčí ve stopách svého portugalského kolegy a především lektora, Cristiana Ronalda. Nejen že této myšlence nasvědčují skoro stejné kreace na hřišti, ale statistiky těchto dvou borců jsou si velmi blízké.



Myslí si to i bývalý hráč anglického Liverpoolu a nyní fotbalový expert Jamie Redknapp, který podobná slova vyjádřil ve svém komentáři pro britský deník Daily Mail.

"Bale zatím rozhodně nepatří mezi tři nejlepší hráče na světě, ale svojí pracovitostí, nadáním a pokorou má ve čtyřiadvaceti letech slibně nakročeno k zajímavé kariéře i přesto, že v sobotu zrovna nezářil a nepatřil mezi nejlepší hráče," předpovídá Baleovi skvělou budoucnost bývalá liverpoolská ikona.

Během tohoto pro madridské obyvatelstvo posvátného večera velšský záložník doslova zahodil několik jasných šancí, které mohly Realu dodat klid. Spoluhráči a především Ronaldo se několikrát právem vztekali, proč jim nepřihrál do lepší pozice. Jenže už tady začíná cesta stát se druhým Ronaldem, jenž je sám často vzorem sobeckosti ve fotbalovém světě.

Svá zaváhání odčinil Bale brankou v nastaveném čase, která poslala Atlético na kolena. Díky své rychlosti byl na správném místě ve správný čas a ve 20. minutě prodloužení hlavou zakončil odražený balon.

Bale na sobě musí ještě dost zapracovat, aby mohl pomýšlet na místo na výsluní jako jeho spoluhráč Ronaldo, ale jiskra v očích, se kterou hraje, je neskutečná. Na rozdíl od hvězdného CR7 se během utkání neuráží a neustále chce míč a hrát.

"Svět mu teď skoro leží u nohou, ale on zůstává dál pokorný. Jsem si jistý, že kdyby slavil góly po vzoru Ronalda, vysvlečený do půl těla, že by mu to také slušelo, ale tohle není jeho styl," vyzdvihoval Redknapp povahu Balea.

Zajímavé také je, jak dobře se Baleovi povedl přechod z ostrovního fotbalu do španělské metropole, což v minulosti moc hráčů nezvládlo. Michael Owen, Jonathan Woodgate, Thomas Gravesen či Julien Faubert zažili po přestupu do Realu rozpačité období.

Naopak Bale má dosavadní statistiky velice slušné. Ve své první sezoně v Madridu vstřelil 22 branek a připsal si 17 asistencí. Ronaldo sice v prvním roce vstřelil o jedenáct gólů více, ale Bale se může na rozdíl od něj pyšnit ziskem Španělského poháru a triumfem v Lize Mistrů, což hvězdný Portugalec ve svých čtyřiadvaceti letech s Realem nedokázal.

Jak říká Redknapp: "Je jen veliká škoda, že nebude účinkovat na letošním MS v Brazílii, protože má všechny předpoklady pro to, aby se stal tím nejlepším fotbalistou na světě."

Srovnání statistik v první sezoně v Realu Madrid

Soutěž Ronaldo 2009/10 Bale 2013/14

góly

asistence

góly

asistence

Španělská liga

26

4

15

11

Liga mistrů

7

0

6

4

Střídání hvězd. Místo Cristiana Ronalda ve druhém poločase utkání s Bayernem do hry zasáhl Gareth Bale
Střídání hvězd. Místo Cristiana Ronalda ve druhém poločase utkání s Bayernem do hry zasáhl Gareth Bale

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud